דרגו את המתכון
אין כמו אורז עיראקי (קיצ'רי) ללוות ארוחה או כמנה בפני עצמה , המתכון של תומר תומס
אז מה בעצם צריך בשביל להכין אורז עיראקי קיצ'רי:
- 500 גרם עדשים כתומות (שטוף ומסונן)
- 1 ק"ג אורז פרסי (שטוף ומסונן)
- 2 בצלים גדולים פרוסים לרצועות
- 1 ראש שום קלוף מחולק לשיניים ואז את השיניים חותכים לפרוסות
- 2 כפות רסק עגבניות
- 2 כפות כמון
- מלח
- 50 גרם מרגרינה בטעם חמאה או חמאה לגרסה חלבית
- 3-4 כפות שמן קנולה
אז איך בעצם מכינים אורז עיראקי קיצ'רי:
- שמים בסיר 3-4 כפות של שמן קנולה מחממים ומוסיפים את רצועות הבצל ומטגנים עד להזהבה קלה ושקיפות של הבצל.
- לאחר שהבצל הזהיב מוסיפים לסיר את 2 כפות רסק עגבניות,מטגנים כ-2 דקות ומוסיפים את ה-500 גרם של העדשים הכתומות וממשיכים לטגן למשך 2 דקות נוספות.
- מוסיפים לסיר את האורז וממשיכים לטגן למשך 2 דקות נוספות ותוך כדי מוסיפים את המלח ומוסיפים מים חמים עד לגובה של סנטימטר וחצי מעל האורז ומערבבים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה למשך 20 דקות.
- בינתיים שהאורז מתבשל במחבת קטנה שמים את המרגרינה או החמאה וממיסים ואז מוסיפים את השום ומטגנים עד למצב של השחמה קלה(להזהר לא לשרוף) ואז מוסיפים את ה-2 כפות כמון,מערבבים ומטגנים למשך דקה נוספת.
- כאשר האוורז מוכן שופכים מעליו את החמאה עם השום והכמון שיש במחבת ומערבבים בעדינות ומכסים ומשאירים למנוחה של 5 דקות ניתן להגיש את האורז עם ביצת עין ובצל ירוק מעל.
סרטון המדגים את כל שלבי הכנת אורז עיראקי קיצ'רי: