דרגו את המתכון

אין כמו אורז עיראקי (קיצ'רי) ללוות ארוחה או כמנה בפני עצמה , המתכון של תומר תומס

אז מה בעצם צריך בשביל להכין אורז עיראקי קיצ'רי:

אז איך בעצם מכינים אורז עיראקי קיצ'רי:

  1. שמים בסיר 3-4 כפות של שמן קנולה מחממים ומוסיפים את רצועות הבצל ומטגנים עד להזהבה קלה ושקיפות של הבצל.
  2. לאחר שהבצל הזהיב מוסיפים לסיר את 2 כפות רסק עגבניות,מטגנים כ-2 דקות ומוסיפים את ה-500 גרם של העדשים הכתומות וממשיכים לטגן למשך 2 דקות נוספות.
  3. מוסיפים לסיר את האורז וממשיכים לטגן למשך 2 דקות נוספות ותוך כדי מוסיפים את המלח ומוסיפים מים חמים עד לגובה של סנטימטר וחצי מעל האורז ומערבבים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה למשך 20 דקות.
  4. בינתיים שהאורז מתבשל במחבת קטנה שמים את המרגרינה או החמאה וממיסים ואז מוסיפים את השום ומטגנים עד למצב של השחמה קלה(להזהר לא לשרוף) ואז מוסיפים את ה-2 כפות כמון,מערבבים ומטגנים למשך דקה נוספת.
  5. כאשר האוורז מוכן שופכים מעליו את החמאה עם השום והכמון שיש במחבת ומערבבים בעדינות ומכסים ומשאירים למנוחה של 5 דקות ניתן להגיש את האורז עם ביצת עין ובצל ירוק מעל.

סרטון המדגים את כל שלבי הכנת אורז עיראקי קיצ'רי:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות