חצילים בתנור -4 מתכונים מנצחים

חצילים-בתנור-יאנה-אמינוב

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב print

חצילים בתנור ללא טיגון, טעים בטירוף וגם בריא יותר.

מניפות חצילים בתנור – יפי צייטלין:

מצרכים:

  • 3 חצילים חצויים לשניים וחתוכים כסירות.
  • 2 ראשי שום פרוסים דק
  • שמן זית
  • 6 כפות אבקת מרק בצל
  • טימין
  • מלח
  • פלפל

אופן הכנה:

  1. בתוך החצילים מכניסים את שיני השום.
  2. מערבבים בצלוחית ,שמן זית,טימין,אבקת מרק בצל,מלח,פלפל ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. מברישים את החצילים עם התערובת שמן זית שיצרנו ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד אשר החצילים מזהיבים ורכים.

חצילים בתנור ללא טיגון -יאנה אמינוב

מצרכים:

  • 1 חציל גדול/ 2 קטנים חתוכים לפרוסות בעובי של כסנטימטר
  • לבלילה:
  • 2 ביצים
  • חצי כפית מלח
  • קורט פלפל שחור גרוס/רגיל
  • לפירורי לחם
  • פירורי לחם – בערך 3 כוסות, תלוי לפי כמות החצילים
  • חצי כפית פפריקה מתוקה
  • חצי כפית מלח
  • קורט פלפל שחור גרוס
  • שומשום -בערך 3 כפות או לפי העין, אפשר גם בלי
  • שמן

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל220 מעלות.
  • מערבבים את חומרי הבלילה – טורפים את הביצים ומוסיפים מלח ופלפל שחור.
  • בקערה רחבה נערבב פירורי לחם עם פפריקה מתוקה, מלח, פלפל, שומשום ושמן – צריכה להתקבל עיסה כמו של חול ים רטוב ולכן להתחיל מ-2 כפות שמן, לערבב היטב ובמידת הצורך להוסיף עוד – העיסה לא אמורה להיות בצק.
  • לטבול כל פרוסת חציל בביצה ולאחר מכן בעיסת פירורי הלחם ולהניח על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
  • מעל ניתן להתיז מעט ספריי שמן (לדעתי לא חובה).
  • להכניס לתנור ל20-25 דקות.
  • להגיש עם טחינה וסלט ירקות.

חצילים בתנור – אורה אמסלם

מצרכים:

  • חצילים
  • מלח
  • שמן זית
  • פפריקה מתוקה
  • כמון
  • חומץ

אופן הכנה:

  1. פורסים את חצילים פרוסות.
  2. את הפרוסות חציל שמים בתבנית של התנור עם נייר אפיה.
  3. מערבבים את כל התבלינים ומברישים את חצילים ב-2 הצדדים.
  4. מכניסים את החצילים לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות עד להזהבה קלה.

חצילים בתנור – חן במטבח:

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *