לזניה חלבית איטלקית מתכון מנצח של תומר תומס

לזניה חלבית איטלקית

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב print

לזניה חלבית צמחונית קלאסית מוקרמת בתנור מתכון מנצח של תומר תומס

סרטון המדגים את כל שלבי הכנת המתכון של לזניה חלבית עם קוטג:

מצרכים להכנה של לזניה חלבית איטלקית:

  • למלית הגבינות:
  • 1 גביע קוטג'
  • 200 גרם גבינה בולגרית
  • גבינה צהובה מגורדת
  • 1 מיכל שמנת להקצפה 38%
  • פלפל שחור
  • 2 כפות פסטו
  • 1 כפית שום כתוש
  • לרוטב עגבניות:
  • בקבוק של מחית עגבניות
  • חצי כפית פלפל שחור
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף פסטו
  • כף שום כתוש
  • כפית מלח

דפי לזניה

אופן הכנה:

  1. שמים בקערה את הקוטג,גבינה בולגרית,גבינה צהובה מגורדת,מיכל שמנת להקצפה,פלפל שחור,פסטו ואת השום הכתוש ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. בקערה נפרדת שמים מחית עגבניות,חצי כפית פלפל שחור,2 כפות שמן זית,1 כף פסטו,כף שום כתוש וכפית מלח ומערבבים לרוטב אחיד.
  3. מחממים תנור ל-200 מעלות במצב טורבו.
  4. בתבנית שטוחה שמים בתחתית מצקת של הרוטב עגבניות שהכנו ומכסים עם הרוטב את כל התחתית של התבנית ומעל מסדרים דפי לזניה ומעל שמים שכבה של מלית הגבינות אפשר להוסיף מעל רוטב עגבניות ושמים מעל עוד שכבה של דפי לזניה.
  5. שמים מעל הדפי לזניה רוטב עגבניות ומעל שכבה של מלית גבינות ומעל נשים עוד שכבה של דפי לזניה ומעל נשים עוד שכבה של מלית הגבינות ומעל נשים שכבה נוספת של דפי לזניה ומעל שמים שכבה של רוטב עגבניות,מקשטים במעט פסטו מעל,מרטיבים נייר אפיה ועזרתו מכסית את התבנית עם הלזניה כפי שמוצג בסרטון וסוגרים את התבנית עם נייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות מצב טורבו למשך חצי שעה.
  6. לאחר חצי שעה מוציאים את הלזניה מהתנור,מפזרים מעל גבינה צהובה מגורדת ומכניסים לאפיה בתנור ללא כיסוי שחומם מראש ל200 מעלות מצב טורבו למשך 10 דקות נותנים ללזניה להתקרר,פורסים ומגישים.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *