לחמניות רכות מתכון מושלם

לחמניות רכות מתכון
סיביל סהר משתפת אותנו במתכון שלה ללחמניות רכות.

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב print

סיביל סהר משתפת אותנו במתכון שלה ללחמניות רכות.

מצרכים להכנת לחמניות רכות:

כמות: 10-12 לחמניות (בסרטון יש כמות כפולה)
כוס: כוס, זכוכית סטנדרטית עם ידית – 240 מ”ל

1/2 ק”ג קמח
1 כף שמרים יבשים
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס שמן
1 כוס מים חמימים +חצי כוס לספייר רק אם יש צורך.
1 כפית גדושה מלח

למריחה:חלמון ביצה + כפית שמן (לטבעונים יש תחליף בהמשך) 

אופן הכנה:

  • נערבב בקערה קמח, שמרים וסוכר. נוסיף 1 כוס מים בהדרגה תוך כדי לישה.
  • נוסיף את השמן והמלח. נמשיך ללוש תוך הוספת יתרת המים (רק אם יש צורך) עד שנקבל בצק אחיד. ונלוש בערך 10 דקות. 
  • נכסה את הקערה בשקית ניילון גדולה. נכסה במגבת ונניח את הבצק לתפוח במקום חמים עד שהוא יכפיל את נפחו.
  • נהפוך את הקערה על משטח עבודה. לא נוריד נפח.
  • בעדינות בעזרת הידיים ניצור צורה של נקניק. לא נלחץ על הבצק. 
  • בעזרת חותכן או בעזרת גלגלת לחיתוך פיצות (חשוב לא לחתוך בידיים) נפרוס לפרוסות.
  • נסדר את הפרוסות במגש. אפשר לכסות במגבת כדי שלא יתייבשו. כל פרוסה הופכים לכדור.
  • נעצב לצורת לחמנייה שרוצים. במתכון מכינים לחמניית קשר.
  • נסדר בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. לא שמים את הלחמניות ברווחים גדולים, אבל מי שרוצה יכול לשים ברווחים גדולים ואז הלחמנייה מקבלת גוון בשלמותה. 
  • נמרח בתערובת הביצה ונפזר שומשום.
  • לטבעונים, יש למרוח במקום ביצה 1 כפית נס קפה מעורבב במעט מים. 
  • נתפיח עוד 20 דקות.
  • נכניס  לתנור שחומם מראש. נאפה במשך 15 דקות בערך בחום 200 מעלות

זאת התוצאה הסופית של הלחמניות הרכות:

סרטון עם מתכון נוסף ללחמניות:

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות: