לחמניות רכות מתכון מושלם

לחמניות רכות מתכון
סיביל סהר משתפת אותנו במתכון שלה ללחמניות רכות.

שתפו את המתכון

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on twitter
Share on email
Share on print

סיביל סהר משתפת אותנו במתכון שלה ללחמניות רכות.

מצרכים להכנת לחמניות רכות:

כמות: 10-12 לחמניות (בסרטון יש כמות כפולה)
כוס: כוס, זכוכית סטנדרטית עם ידית – 240 מ”ל

1/2 ק”ג קמח
1 כף שמרים יבשים
1/4 כוס סוכר
1/4 כוס שמן
1 כוס מים חמימים +חצי כוס לספייר רק אם יש צורך.
1 כפית גדושה מלח

למריחה:חלמון ביצה + כפית שמן (לטבעונים יש תחליף בהמשך) 

אופן הכנה:

  • נערבב בקערה קמח, שמרים וסוכר. נוסיף 1 כוס מים בהדרגה תוך כדי לישה.
  • נוסיף את השמן והמלח. נמשיך ללוש תוך הוספת יתרת המים (רק אם יש צורך) עד שנקבל בצק אחיד. ונלוש בערך 10 דקות. 
  • נכסה את הקערה בשקית ניילון גדולה. נכסה במגבת ונניח את הבצק לתפוח במקום חמים עד שהוא יכפיל את נפחו.
  • נהפוך את הקערה על משטח עבודה. לא נוריד נפח.
  • בעדינות בעזרת הידיים ניצור צורה של נקניק. לא נלחץ על הבצק. 
  • בעזרת חותכן או בעזרת גלגלת לחיתוך פיצות (חשוב לא לחתוך בידיים) נפרוס לפרוסות.
  • נסדר את הפרוסות במגש. אפשר לכסות במגבת כדי שלא יתייבשו. כל פרוסה הופכים לכדור.
  • נעצב לצורת לחמנייה שרוצים. במתכון מכינים לחמניית קשר.
  • נסדר בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. לא שמים את הלחמניות ברווחים גדולים, אבל מי שרוצה יכול לשים ברווחים גדולים ואז הלחמנייה מקבלת גוון בשלמותה. 
  • נמרח בתערובת הביצה ונפזר שומשום.
  • לטבעונים, יש למרוח במקום ביצה 1 כפית נס קפה מעורבב במעט מים. 
  • נתפיח עוד 20 דקות.
  • נכניס  לתנור שחומם מראש. נאפה במשך 15 דקות בערך בחום 200 מעלות

זאת התוצאה הסופית של הלחמניות הרכות:

סרטון עם מתכון נוסף ללחמניות:

תגיות:

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים: