חיפוש

מתכון עוגיות צורות כיפיות ומזינות

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

מתכון עוגיות צורות כיפיות ומזינות

מקורם של שיטות הכנת עוגיות מסורתיות, עוגיות צורות הפכו לפינוק אהוב על כל הגילאים. העוגיות המענגות הללו לא רק מביאות שמחה למטבח אלא גם מציעות קנבס מושלם לביטויים יצירתיים. בין אם זה לבבות ליום האהבה, כוכבים למגע קסום או עיגולים פשוטים להנאה יומיומית, עוגיות צורות הן מגוונות ומהנות להכנה. עם המתכון הזה, תצאו למסע ליצירת עוגיות טעימות ונימוחות שמענגות להסתכל עליהן כמו שהן לאכול.

רכיבים:

  • – 250 גרם קמח לכל מטרה
  • – 125 גרם חמאה לא מלוחה, רכה
  • – 100 גרם סוכר
  • – ביצה 1 גדולה
  • – 1 כפית תמצית וניל
  • – 1/2 כפית אבקת אפייה
  • – 1/4 כפית מלח

הוראות הכנה:

  1. טורפים בקערה בינונית את הקמח, אבקת האפייה והמלח עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. בקערת ערבוב גדולה נפרדת, מקציפים יחד את החמאה הרכה והסוכר המגורען עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
  3. מוסיפים את הביצה ותמצית הוניל לתערובת החמאה-סוכר, מקציפים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  4. מוסיפים את החומרים היבשים בהדרגה לחומרים הרטובים, מערבבים עד שנוצר בצק רך. היזהרו לא לערבב יתר על המידה.
  5. מעצבים את הבצק לדיסק שטוח, עוטפים אותו היטב בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-30 דקות לפחות להתמצקות.
  6. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס ומרפדים ניירות אפייה בנייר אפייה.
  7. לאחר שהצטנן מוציאים את הבצק מהמקרר ומניחים על משטח מקומח קלות. מרדדים את הבצק לעובי של כ-1/4 ס"מ.
  8. השתמשו בחותכני עוגיות כדי לגזור מהבצק צורות רצויות, מגלגלים מחדש שאריות לפי הצורך עד לשימוש בכל הבצק.
  9. מעבירים בזהירות את העוגיות המעוצבות על ניירות האפייה המוכנים, מרווחים ביניהן כ-1 סנטימטר זה מזה.
  10. אופים בתנור שחומם מראש במשך 10-12 דקות, או עד שהשוליים מזהיבים קלות.
  11. מניחים לעוגיות להתקרר על ניירות האפייה כמה דקות לפני שמעבירים אותן לרשת לצינון מלא.
  12. לאחר התקררות, קשטו את העוגיות כרצונכם ותיהנו מעוגיות הצורה הביתיות הטעימות שלכם!

חלופות מתכון:

לאוכלי כשרות או לבעלי הגבלות תזונתיות, תוכלו להתאים את המתכון בקלות על ידי שימוש במרכיבים בעלי תעודת כשרות והבטחה שכל הרכיבים עומדים בהנחיות התזונתיות שלכם. בנוסף, אם אתה מעדיף להימנע מביצים, אתה יכול להחליף אותן בתערובת ביצי פשתן או צ'יה (1 כף זרעי פשתן טחונים או זרעי צ'יה מעורבבים עם 3 כפות מים לכל ביצה) לאופציה ידידותית לטבעונים.

יתרונות תזונתיים:

  • עוגיות צורות אלו מציעות איזון של פחמימות, שומנים ורמז לחלבון. 
  • בעוד שהם פינוקים שעדיף ליהנות מהם במתינות, הם מספקים דחיפה אנרגיה מהירה מהפחמימות בקמח ובסוכר. 
  • החמאה מוסיפה טעם ומרקם עשירים ובמקביל גם תורמת לשובע של העוגייה. 
  • בנוסף, אתה יכול לשפר את הערך התזונתי על ידי שילוב קמח מלא או הוספת אגוזים וזרעים לתוספת סיבים ושומנים בריאים.

כמות: מתכון זה מניב כ-20 עוגיות בגודל בינוני, מושלמות לחלוקה עם בני משפחה וחברים.

זמן הכנה: ההכנה לעוגיות הצורה הללו נמשכת בדרך כלל כ-20 דקות, עם 30 דקות נוספות לקירור הבצק. זמן האפייה הוא בסביבות 10-12 דקות לכל מנה.

רמת קושי: מתכון זה נכנס לקטגוריה הקלה, מה שהופך אותו מתאים לאופים מתחילים ומנוסים כאחד. השלבים פשוטים, והמרכיבים נמצאים בדרך כלל ברוב המטבחים.

טיפים לשיפור:

  • לצנן את הבצק: לתת לבצק להתקרר במקרר לפחות 30 דקות לפני רידודו עוזר למנוע מהעוגיות להתפשט יותר מדי במהלך האפייה, וכתוצאה מכך צורות מוגדרות יותר.
  • השתמשו בנייר אפייה: מרפדים את ניירות האפייה בנייר אפייה כדי למנוע מהעוגיות להידבק ולהבטיח אפייה אחידה.
  • תהיו יצירתיים עם קישוטים: תהנו לקשט את עוגיות הצורה שלכם עם ציפוי צבעוני, זילוף או נצנצים אכילים כדי להוסיף נופך חגיגי נוסף.
  • התנסו בטעמים: אתם מוזמנים להתאים אישית את הטעם של העוגיות שלכם על ידי הוספת גרידת הדרים, תבלינים כמו קינמון או אגוז מוסקט, או תמציות כמו שקדים או לימון לטוויסט ייחודי.

בין אם אתם אופים את עוגיות הצורות הללו לאירוע מיוחד או סתם לפעילות מהנה של אחר הצהריים, הן בוודאי יעלו חיוכים לכל מי שנהנה מהן. אז אספו את המרכיבים שלכם, הפשילו שרוולים ותנו להרפתקת האפייה להתחיל!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות