5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

מקלות גבינה וזיתים פריכים: פינוק מושלם לכל אירוע

מחפשים נשנוש קל, טעים ומרשים? מקלות גבינה וזיתים אפויים הם הפתרון המושלם עבורכם!

מתכון פשוט ומהיר להכנה, עם רכיבים זמינים בכל מטבח, יתן לכם תוצאה פריכה ומתפצפצת מבחוץ, רכה ומלאת טעם מבפנים.

מקור המתכון:

המתכון מקורו באיטליה, שם נהוג לאפות מקלות לחם דקים עם מגוון מילויים. גרסה זו משלבת גבינה צהובה וזיתים שחורים, שילוב קלאסי וטעים שילדים ומבוגרים כאחד יאהבו.

רשימת מרכיבים:

הוראות הכנה:

  1. בקערת המיקסר מערבבים קמח, שמרים ומלח.
  2. מוסיפים שמן זית ומים בהדרגה תוך כדי לישה עד לקבלת בצק אחיד ורך.
  3. לשים את הבצק כ-10 דקות עד שהוא הופך לגמיש וחלק.
  4. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה, עד להכפלת הנפח.
  5. מחלקים את הבצק לשני כדורים ומרדדים כל אחד למלבן בעובי 1 ס"מ.
  6. מפזרים על כל מלבן גבינה צהובה וזיתים.
  7. מגלגלים כל מלבן לאורך וחותכים לפרוסות בעובי 2 ס"מ.
  8. מניחים את המקלות בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  9. מברישים את המקלות בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
  10. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס כ-20 דקות, עד להזהבה.

טיפים:

וריאציות ושיפורים:

דרגת קושי: קל

זמן הכנה: כ-1 שעה

הצעות הגשה:

אז למה אתם מחכים? הכינו עוד היום את מקלות הגבינה והזיתים הפריכים ותיהנו מחטיף טעים וממכר!

יתרונות תזונתיים:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות