דרגו את המתכון
מרק בחורף ,זה כמו אוויר לנשימה,ומרק תירס הוא מרק שקל להכנה וטעים בטירוף
קרדיט מתכון: זהר מנדל
מצרכים:
1 קופסת שימורים של תירס מסוננת מנוזלים
2 כפות שמן
1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
מלח
אבקת מרק
פלפל
1/2 1 ליטר מים
3 כפות רוטב סויה
2 כפות קורנפלור
1 ביצה טרופה
להגשה רצועות של בצל ירוק
אופן ההכנה:
1 בסיר מטגנים את הבצל עד להזהבה.
2. את התירס ואת המים מוסיפים לסיר ומביאים לרתיחה.
3. לאחר רתיחה,מוסיפים לסיר את הקורנפלור מדולל במעט מים קרים ואת אבקת מרק,פלפל,מלח ורוטב סויה וממשיכים לערבב עד להסמכת המרק (מרגע ששמים את הקורנפלור,חשוב לערבב כל הזמן עד להסמכה).
4. מוסיפים את הביצה הטרופה למרק ומערבבים היטב.טועמים,מתקנים טכעמים במידת הצורך.
5. להגשה,מפזרים מעל רצועות בצל ירוק וניתן להוסיף טיפה של שמן שומשום.