Search

מתכון מושלם לכיסוני פרגיות בוכרים (סמסה)

סמוסה בוכרי במילוי פרגיות

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

מתכון מושלם לכיסוני פרגיות בוכרים (סמסה)

לאה מהיר משתפת אותנו במתכון מושלם של סמוסה בוכרית במילוי פרגיות.

מצרכים:

לבצק
1 ק"ג קמח לבן רגיל מנופה.
1 כף סוכר.
1 כף מלח.
2 כפות חומץ.
3/4 כוס שמן (כוס מדידה חד פעמי לשתייה קרה).
2 + 3/4 כוסות מים פושרים (כוס מדידה חד פעמי לשתייה קרה).

למילוי
500-700 גרם פרגיות חתוכות לקוביות קטנות קטנות (ממליצה לבקש מהקצב לחתוך את הפרגיות, חוסך זמן במטבח).
5 כפות שמן.
2 בצלים גדולים קצוצים דק דק.
2 שיני שום כתושות.
1 כפית מלח.
1 כפית פלפל שחור.
1 כפית כמון או 1 כפית ראס אל חנות או 1 כפית בהרט, מה שאוהבים.
לקישוט מעל המילוי עגבניות שרי חצויות לחצי (רק אם אוהבים, אפשר לוותר).

לקישוט
1 ביצה טרופה.
שומשום, קצח.
אופן הכנה מופיע בהמשך

אופן הכנה:

הכנת הבצק:
1. בקערה גדולה שמים את המים, שמן, מלח, סוכר, חומץ ומערבבים בעזרת כף היטב.
2. מוסיפים את הקמח ולשים היטב כ-10 דקות עד לקבלת בצק אחיד ונעים, (אם חסר מים הוסיפו מעט מאוד), אפשר ללוש בעזרת מיקסר עם וו לישה.
3. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים במקרר למנוחה של שעה, שעה וחצי.
הכנת המילוי:
1. בקערה גדולה שמים את כל מרכיבי המילוי ומערבבים היטב לתערובת אחידה.

מתכונים בוכרים נוספים:
בחש בוכרי בתנור – מתכון מנצח
כיסונים בסגנון מנטו מתכון של לי אבוטבול
אושפלאו בוכרי עם בשר של תומר תומס

מתכון נוסף לסמוסה הודית של רינה פושקרנה:

הכנת הסמסה:
1. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים.
2. כל חלק מרדדים לעיגול גדול ודק מאוד 1/4 עד 1/2 ס"מ.
3. קורצים עיגולים בקוטר של כוס זכוכית, על כל עיגול שמים כף גדושה מהמילוי, ורק אם רוצים מעל חצי עגבנייה שרי, סוגרים ומהדקים היטב לצורת אוזן המן (מרטיבים במעט מים את קצוות כל עיגול).
4. שמים על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה משומנת היטב, מורחים בביצה טרופה, מפזרים שומשום וקצח.
5. מחממים תנור אפייה ל-210 מעלות, מכניסים לתנור ואופים כ-25 דקות או עד להזהבה יפה ומגישים.
טיפ:
אפשר לשים תבלינים אחרים לפי טעמכם האישי.
אפשר להקפיא חלק ולחמם בתנור.
זהו מוכן! ממליצה בחום מתקבלים מאפים בוכרים מושלמים עם ריח משכר שאי אפשר לעמוד בפניו.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות