Search

מתכון סלט פסטה קר מהיר ומרענן ב- 10 דקות

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

מתכון סלט פסטה קר מהיר ומרענן ב- 10 דקות

סלט הפסטה הקרה הזה הוא מציל החיים האולטימטיבי כאשר אתה זקוק למנה מהירה ומשביעה שאינה חוסכת בטעם. מקורו של המטבחים התוססים של איטליה, שבהם ימי הקיץ החמים דורשים משהו קריר ומרענן, הסלט הזה עשה את דרכו ברחבי העולם בזכות הרבגוניות והטעימות שלו. עמוס בתערובת צבעונית של ירקות טריים, פסטה דשנה ורוטב טעים, זו חגיגה לחושים שמתכנסת תוך 10 דקות בלבד!

רכיבים:

  • 250 גרם (בערך 2 כוסות) פסטה (כגון פוסילי, פנה או רוטיני)
  • 1 כוס עגבניות שרי, חצויות
  • 1 מלפפון, חתוך לקוביות
  • 1 פלפל חריף (כל צבע), חתוך לקוביות
  • 1/4 כוס בצל אדום, קצוץ דק
  • 1/4 כוס זיתים שחורים, פרוסים (לא חובה)
  • 1/4 כוס גבינת פטה מפוררת (לא חובה)
  • עלי בזיליקום טריים, קרועים, לקישוט

רוטב:

  • 1/4 כוס שמן זית כתית מעולה
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 1 שן שום, קצוצה
  • 1 כפית חרדל דיז'ון
  • 1 כפית דבש או סירופ מייפל
  • מלח ופלפל לפי הטעם

הוראות שלב אחר שלב:

  1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות האריזה בסיר גדול עם מים רותחים מומלחים עד לדרגת אל-דנטה. מסננים ושוטפים תחת מים קרים כדי לעצור את תהליך הבישול. מעבירים לקערת ערבוב גדולה.
  2. בזמן שהפסטה מתבשלת מכינים את הירקות. שוטפים וקוצצים את עגבניות השרי, המלפפון, הפלפל, הבצל האדום וכל ירקות רצויים אחרים. מוסיפים אותם לקערה עם הפסטה המבושלת.
  3. אם משתמשים, מוסיפים לקערה את הזיתים השחורים הפרוסים וגבינת הפטה המפוררת.
  4. בצנצנת או קערה קטנה, מערבבים את שמן הזית, החומץ הבלסמי, השום הטחון, חרדל דיז'ון, דבש או סירופ מייפל, מלח ופלפל. לנער או להקציף עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. יוצקים את הרוטב על הפסטה והירקות ומערבבים בעדינות כדי לצפות הכל בצורה אחידה.
  6. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך, מוסיפים עוד מלח, פלפל או חומץ לפי הטעם.
  7. מקשטים את הסלט בעלי בזיליקום טריים קרועים לתוספת של טעם וצבע.
  8. מגישים מיד, או מקררים לפחות 30 דקות כדי לאפשר לטעמים להתמזג יחד לפני ההגשה. תהנה מסלט הפסטה הקרה המהירה והמרעננת שלך!

חלופות מתכון:

לאוכלי כשרות או לבעלי הגבלות תזונתיות, תוכלו להתאים את המתכון הזה בקלות. פשוט החליפו את המרכיבים לפי הצורך. לדוגמה, השתמשו בפסטה בעלת תעודת כשרות וודאו שכל המרכיבים האופציונליים כמו גבינת פטה או מרכיבי הרוטב עומדים בהנחיות הכשרות. ניתן גם להשמיט או להחליף מרכיבים על סמך העדפות אישיות או צרכים תזונתיים. לגרסה טבעונית, דלגו על גבינת הפטה או השתמשו באלטרנטיבה על בסיס צמחי, והחליפו דבש בסירופ מייפל ברוטב לקבלת אופציה ידידותית לחלוטין לטבעונות.

יתרונות תזונתיים:

  • הסלט הזה הוא לא רק חגיגה לבלוטות הטעם אלא גם מעצמה תזונתית. 
  • עמוס בירקות כמו עגבניות, מלפפונים ופלפלים, הוא מפוצץ בויטמינים, מינרלים ונוגדי חמצון. 
  • הפסטה מספקת מקור טוב לפחמימות לאנרגיה, ואם תבחרו בפסטה מחיטה מלאה, תקבלו מנה נוספת של סיבים. 
  • בנוסף, הרוטב הביתי מוסיף שומנים בריאים משמן זית ואגרוף של טעם מעשבי תיבול ותבלינים.

מנות וזמן הכנה: מתכון זה מניב כ-4 מנות, מה שהופך אותו מושלם לארוחה משפחתית מהירה או כתוספת להתכנסות. עם זמן הכנה של 10 דקות בלבד, זוהי אפשרות נטולת טרחה ללילות חול עמוסים או לאירועים של הרגע האחרון.

רמת קושי: בסקאלה של קל-בינוני-קשה, המתכון הזה נכנס היטב לקטגוריית הקל. עם מרכיבים פשוטים והוראות פשוטות, אפילו טבחים מתחילים יכולים להקציף את הסלט הזה בביטחון.

טיפים לשיפור:

  • מבשלים את הפסטה אל דנטה כדי להבטיח שהיא תחזיק מעמד היטב בסלט ולא תהפוך לדייסית.
  • התאם אישית את הסלט עם הירקות האהובים עליך או כל מה שיש לך בהישג יד. זוהי דרך מצוינת להשתמש בשאריות ולהוסיף גיוון למנה.
  • הכינו את הרוטב מבעוד מועד ואחסנו במקרר להרכבה מהירה עוד יותר כשאתם מוכנים להגשה.
  • לתוספת טעם, אפשר להוסיף לסלט עשבי תיבול טריים כמו פטרוזיליה או אורגנו.
  • הניחו לסלט להתקרר במקרר לפחות 30 דקות לפני ההגשה כדי לתת לטעמים להתמזג יחד ולטעם מרענן.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות