1/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול
תומר תומס משתף אותנו במתכון שלו לנתחי עוף בטמפורה וצילי
מצרכים:
לבלילה:
כוס חד פעמי לשתיה חמה של קמח
חצי כוס חד פעמי לשתיה חמה קורנפלור
1 שקית אבקת אפיה
כוס מי ברז קרים
כף רוטב טריאקי
1.2 ק"ג חזה עוף מחולק לקוביות כפי שמוצג בסרטון
לרוטב:
חצי כוס רוטב טריאקי
חצי כוס רוטב צילי מתוק
2 כפיות שום כתוש
חצי כוס שומשום קלוי
אופן הכנה:
- בקערה שמים את הקמח,קורנפלור,מי ברז קרים,כף טריאקי,שקית אבקת אפיה ומערבבים היטב עד לקבלת בלילה אחידה.
- שמים את קוביות חזה העוף בבלילה שהכנו ומשרים למינימום 15 דקות במקרר.
- מתחילים בהכנת הרוטב: בקערה שמים, את רוטב הטריאקי,רוטב צילי מתוק,שומשום קלוי,שום כתוש ומערבבים לתערובת אחידה.
- מחממים שמן במחבת עמוקה ומתחילים בטיגון העוף בטמפורה עד להזהבה,חשוב לטגן ב-2 שלבים על מנת לקבל קריספיות כלומר מטגנים חצי טיגון, מעבירים לרשת מעל תבנית ,נותנים להתקרר טיפה ואז מטגנים שוב עד להזהבה.
- לאחר טיגון שני שמים את נתחי העוף בקערת הרוטב שהכנו,מערבבים היטב ומגישים.