תפריט סגור

עוף עם תפוח אדמה בתנור

עוף עם תפוח אדמה בתנור

אילנית בניזרי משתפת אותנו במתכון שלה לעוף עם תפוחי אדמה בתנור.

  • חלקי עוף איזה שאוהבים
  • 4 תפו"א פרוסים
  • בצל סגול פרוס או שאלוט או רגיל
  • כף גדושה תבלין פלדלפיה או גריל עוף
  • רבע כוס שמן זית
  • רבע כפית כורכום
  • מלח גס
  • פלפל שחור גרוס
  • ניתן להוסיף עלי רוזמרין טריים

אופן ההכנה

  • את העופות הבצל והתפו"א נכניס לתוך קערה גדולה ,בקערית נפרדת נשים את הכורכום,תבליןפלדלפיה,שמן ,וחצי כוס מים רותחים ,נערבב היטב,נשפוך על העופות והתפו"א נערבב היטב ,נסדר בתבנית את העופות התפוחי אדמה והבצל,נפזר מלח גס ( בערך כף)פלפל שחור גרוס,לקבלת טעמים טובים יותר לעטוף בנייר כסף ולהשהות במקרר לשעה לספיגת טעמים .
  • להכניס לתנור מכוסה בחום 200 מעלות למשך חצי שעה,לאחר מכן להסיר כיסוי להנמיך חום ל -170 מעלות לאפות שעה נוספת.
Posted in עוף

מתכונים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

error: Content is protected !!