קציצות בשר נדירות לראש השנה
טוהר דרעי משתפת אותנו במתכון נדיר של קציצות בשר לראש השנה.
מצרכים:
קילו בשר טחון מעורב עם שומן כבש. (לא חובה שומן אבל מומלץץץ).
3 בצלים גדולים
5 כפות דבש
5 כפות סילאן
חופן גרעיני רימון
שמן זית
כף כמון
מלח פלפל
1 תפוח אדמה מגורד דק דק וסחוט מהמיץ.
צרור כוסברה.
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
סלט בורגול רימונים לראש השנה מתכון פצצה
סימנים לראש השנה נוסח מרוקו בסיר אחד
קציצות ברוטב כרפס מתכון משגע
מתכון נוסף:
אופן הכנה:
1. בקערה- בשר טחון עם השומן 1 בצל קצוץ דק דק, כף כמון,כף שמן זית, מלח פלפל, 1 תפוח אדמה מגורד, חצי צרור כוסברה קצוץ דק דק.
2. נערבב היטב. וניצור קציצות על מגש. להשאיר בצד.
3. בסיר רחב שטוח. שמן זית בנדיבות נטגן את הקציצות מכל הצצדים שיקבלו צבע טוב.
4. נעביר את הקציצות לקערה.
5. באותו הסיר אם השאריות של הקציצות לא לפחד זה כל הטעם נוסיף 2 בצלים קצוצים בצורת טבעות דקות דקות.
6. נטגן כ 20 דקות להזהבה מושלמת.
7. נוסיף דבש,סילאן, מלח פלפל, 1 כוס חד פעמי מים. ונביא לרתיחה. נוסיף את הקציצות המטוגנות.
8. עד שהרוטב מצטמצם כמו ריבה.
9. נפזר גרעיני רימון אגוזי מלך וכוסברה קצוצה.