קציצות בשר עם תפוחי אדמה ואורז בסיר אחד
נועם זיגדון משתפת אותנו במתכון נדיר של קציצות בשר עם תפוחי אדמה ואורז בסיר אחד.
מצרכים:
700 גרם בשר טחון
5 תפוחי אדמה פרוסים לעיגולים
1 2 בצל גדול קצוץ דק
צרור פטרוזליה קצוצה
3 כפות פירורי לחם
1 ביצה
1 כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
¼ כפית כורכום
½ כף תבלין לקציצות
לערבב טוב טוב
*לרוטב*
1 בצל גדול קצוץ
3 שיני שום כתוש
1 כף סילאן
½ כפית כורכום
1 כפית תבלין שווארמה
1 כפית אבקת מרק בצל
½ כף אבקת מרק
1 כפית צ'ילי מתוק גרוס
2 כוסות מים
¼ כוס שמן
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
קציצות בשר נדירות לראש השנה
מתכון הורס לקציצות בשר ברוטב עגבניות
קציצות בשר עם פתיתים בסיר אחד
סרטון המדגים את כל שלבי ההכנה של המתכון:
אופן הכנה:
1. להשחים את הבצל עם השמן.
2. להוסיף את השום והסילאן לחמם כדקה.
3. להוסיף את המים.
4. לתבל.
5. לכדרר את הבשר לכדורים.
6. להניח כל כדור על התפוחי האדמה.
7. לסדר אחד ליד השני מעל הרוטב.
8. להביא לרתיחה.
9. להנמיך להבה לכסות את הסיר.
10. לבשל כ-40 דקות.
11. להכניס לתנור שחומם מראש על 200° כ- 15 דקות לקבלת צבע שחום.