ריבת תפוחים ביתית מתכון נדיר
לאה מאיר משתפת אותנו במתכון נדיר לריבת תפוחים.
מצרכים:
להצלחת הריבה יש להשתמש בכוסות ובכפות אוניברסליות.
1 קילו תפוחים "גרנד סמית" ("גרני סמית" בשמם המלא והנכון).
700 גרם סוכר (3 וחצי כוסות סוכר).
2 מקלות קינמון.
1/2 כפית ציפורן טחון.
1/4 כפית קינמון טחון.
1/2 לימון סחוט.
1/2 לימון שלם עם הגרעינים (סבתא אביבה הסבירה שהלימון מגביר את קרישת הריבה ויש בו פקטין)
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכוני ריבה נוספים:
ריבת תפוז סיני מתכון מעלף
ריבת תות ביתית המתכון המושלם
מתכון נוסף של ריבת תפוחים של פינת האוכל של סיון:
אופן הכנה:
1. מקלפים את התפוחים, מוציאים את הליבות וחותכים לריבועים קטנים (שומרים 2 ליבות בצד גם הם בעלות פקטין שעוזר לקרישת הריבה).
2. שמים בסיר את ריבועי תפוחי העץ ו-2 הליבות ששמנו בצד יחד עם כל מרכיבי הריבה (סוכר, מקלות הקינמון, ציפורן טחון, קינמון טחון, מיץ הלימון וחצי הלימון עם הקליפה והגרעינים).
3.מרתיחים את תערובת הריבה על להבה גבוהה, מורידים ללהבה נמוכה וממשיכים לבשל לאט לאט כשעה בערך עד שהסירופ מסמיך.
4. לפני כיבוי הלהבה יש לבדוק את סמיכות הריבה, סבתא אביבה לימדה אותי שהיא מוציאה בעזרת כף מעץ מנוזל הריבה על צלחת קרה וחורצת קו במרכז הנוזל, אם בריבה נשאר "שביל יציב" הריבה מוכנה ואם הריבה חזרה לצורת שלולית היא צריכה להמשיך ולהתבשל.
5. מורידים מהאש, נותנים לריבה להתקרר ומעבירים לצנצנת מעוקרת ומאחסנים במקרר.
טיפים להצלחת הריבה:
1. מי שלא אוהב את הריבה חמצמצה, ממליצה להוציא את הלימון מהסיר חצי שעה לאחר הבישול.
2. ניתן להשתמש בסוגי תפוחי עץ שונים, רצוי שתפוחי העץ יהיו אדומים וקשים ולא קמחיים, תפוחי העץ הקמחיים יצרו מהריבה עיסה.
3. כדי שהריבה תישאר לאורך זמן יש לעקר את הצנצנת/צנצנות ששמים את הריבה על מנת להרוג את החיידקים.
4. איך מעקרים צנצנת, קלי קלות, שמים את הצנצנת הריקה עם מים במיקרוגל למשך 5 דקות, מוציאים מרוקנים מהמים (זהירות חם מאוד) מקררים וממלאים בריבה.
זהו מוכן! כדאי נסו, כמה דקות עבודה ויש לכם ריבה טעימה, מבושמת וגם המתנה הכי שווה לחגים .