תבשיל אוסובוקו בתנור של תומר תומס

תבשיל אוסובוקו בתנור תומר תומס

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב print

תומר תומס משתף אותנו במתכון שלו לאוסובוקו בתנור.

מצרכים:

  • 1 ק"ג אוסובוקו
  • חצי כפית תבלין משייה
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 2 כפות סילאן
  • מלח
  • פלפל שחור
  • ראש של שום
  • כוס יין אדום
  • 4 בצלים
  • 4 תפוחי אדמה גדולים שטופים וקלופים בצורה של זברה
  • 4 גזרים
  • כוס קמח
  • סיר רוסטר

אופן הכנה:

  1. מחממים את הרוסטר.
  2. מוסיפים לקמח חצי כף מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב וטובלים את נתחי האוסובוקו מכל הכיוונים בקמח עם המלח והפלפל.
  3. שמים מעט שמן ברוסטר ומניחים את נתחי האוסובוקו שציפינו בקמח ברוסטר וצולים מ-2 הצדדים.
  4. חותכים את הירקות(בצל,גזר,תפוחי אדמה,ראש שום ללא קליפות) בצורה גסה.
  5. אחרי שסגרנו את האוסובוקו מ-2 הצדדים,מוציאים מהרוסטר ושמים בצד.
  6. לסיר בו צלינו את הרוסטר מוסיפים את הכוס יין אדום,2 כפות סילאן,2 כפות רסק עגבניות,חצי כפית של תבלין משייה,מעט מלח ומעט פלפל שחור ובעזרת כף עץ נגרד את תחתית הרוסטר על מנת שיתווספו הטעמים שנוצרו בזמן שעשינו סגירה לאוסובוקו ברוסטר.
  7. מוסיפים לרוסטר את הירקות שחתכנו בצורה גסה ומעל שמים את נתחי האוסובוקו, מכסים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות למשך 3-3.5 שעות(חשוב מדיי פעם להשקות את הבשר עם הנוזלים שבסיר).
  8. לאחר 3-3.5 שעות בתנור מוצאים ומגישים.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות: