לחמניות על שיפוד ליום העצמאות
מגי אקאד משתפת אותנו במתכון מושלם ולא שגרתי של לחמניות על שיפוד.
מצרכים:
½2 כוסות קמח
½ כף שמרים יבשים / ⅓ שקית שמרים טריים
¼ כוס שמן
¾ כוס מים חמימים
1 כף סוכר
½ כף מלח
1 ביצה
שומשום (לפיזור)
אופן הכנה מופיע בהמשך
מתכונים נוספים ליום העצמאות:
קבב ביתי מתכון מוצלח במיוחד
קינוח כוסות כחול לבן
המבורגר מתכון מנצח ששבר את הרשת
מתכון נוסף ללחמניות על מקל:
אופן הכנה:
1. שמים במיקסר את את הקמח, שמרים, סוכר, מלח, ואז שאר המצרכים, מפעילים את המיקסר על מהירות נמוכה ונלוש כמה דקות עד לקבלת בצק רך וחלק. מתפיחים כשעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את הנפח.
2. מחלקים את הבצק ל-10 חלקים, כל חלק מרדדים לאליפסה מאורכת ומגלגלים לגליל באורך 30 ס”מ, אחרי שכולם מוכנים מגלגלים עוד קצת ומאריכים את הגליל ל-33 ס”מ.
3. מלפפים את הגליל על השיפוד ומתפיחים כ-15 דקות. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
4. מברישים עם ביצה ומפזרים שומשום, אופים למשך כ-20 דקות או עד שמזהיב.
ניתן לשמור בהקפאה!