מתכון הורס לקציצות בשר
מתכון הורס של קציצות בשר של דניאל טרמפורוש כהן.
מצרכים:
✅️ קילו בשר טחון
✅️ 4 גבעולים של סלרי- ניתן להמיר בפטרוזיליה
✅️ 2 בצלים- אחד גדול ואחד קטן .
✅️ פלפל אדום אחד
✅️ תבלינים
✅️ 3 שיניי שום
✅️ קופסא של עגבניות מרוסקות- 400 גרם
אופן הכנה מופיע בהמשך.
מתכונים נוספים:
קציצות בשר עם פתיתים בסיר אחד
קציצות בשר טחון ברוטב של תומר תומס
קציצות בשר מרוקאיות ברוטב עגבניות מתכון הורס
מתכון נוסף:
אופן הכנה:
1. שמים סיר על להבה גבוהה ולתוך הסיר שופכים שמן ומטגנים בצל שחתוך לקוביות קטנות, לאחר מכן מוסיפים את הפלפל האדום, 2 גבעולים של סלרי שחתוכים לחצי ושום שחתוך לעיגולים דקים.
2. במקביל שמים את הבשר הטחון בקערה ומוסיפים בצל שגורד בפומפייה וסלרי שחתכנו דק דק (אפשר במקום סלרי לשים פטרוזיליה) ומתבלים : כפית גדושה של מלח, פלפל שחור, 2 כפיות כמון, מעט בהרט, חצי כפית פפריקה אדומה ומעט כורכום, כפית של תבלין לקציצות ובנוסף כפות של פירורי לחם (ללא גלוטן) . את כל העיסה לשים היטב למספר דקות ויוצרים כדורים קטנים או קבבונים . אחרי שהירקות בסיר התחילו להזהיב מוסיפים את הקציצות ומנמיכים את הלהבה של האש ומכסים את הסיר . לאחר מספר דקות מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומכסים את הסיר.
3. אחרי בערך רבע שעה ניתן לערבב- הקציצות צריכות להתקשות אז ערבוב לפני הזמן עלול לגרום להם להתפרק.
4. להשאיר על הגז לבערך עוד חצי שעה והקציצות מוכנות.