חיפוש

מתכון לטארט שזיפים

מתכון לטארט שזיפים

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

היציאה למסע ליצירת טארט שזיפים דומה לארוג של שטיח טעמים, שבו המתיקות של שזיפים בשלים מתמזגת בהרמוניה עם העושר החמאתי של מאפה פריך. המתכון הזה הוא לא רק הכנת קינוח; מדובר ביצירת חוויה שתופס את המהות של סוף הקיץ ותחילת הסתיו, כאשר השזיפים נמצאים בשיאם. הגוונים התוססים והאלגנטיות הכפרית של הטארט הופכים אותו למרכז המושלם לכל התכנסות או רגע שליו של פינוק.

איך להכין טארט שזיפים? הרכיבים:

  • עבור המאפה: 250 גרם קמח לכל מטרה, בתוספת תוספת לניקוי אבק
  • 125 גרם חמאה קרה ללא מלח, חתוכה לקוביות קטנות
  • 50 גרם אבקת סוכר
  • קורט מלח
  • 1 ביצה גדולה, טרופה
  • למילוי: 600 גרם שזיפים בשלים, מגולענים וחתוכים לפרוסות
  • 100 גרם סוכר מגורען, מותאם לפי מתיקות השזיפים
  • 2 כפות עמילן תירס
  • 1 כפית קינמון טחון
  • קליפה מגוררת מלימון 1
  • לזיגוג (לא חובה): 2 כפות ריבת משמש
  • 1 כף מים

זמן כולל: כשעתיים (כולל זמן קירור ואפייה)

איך מכינים טארט שזיפים?

  1. מתחילים בהכנת המאפה: מערבבים בקערה גדולה את הקמח, אבקת הסוכר וקורט מלח. מוסיפים את קוביות החמאה ומשפשפים אותה לתוך הקמח בעזרת קצות האצבעות עד שהתערובת מזכירה פירורי לחם. מערבבים פנימה את הביצה הטרופה ומערבבים עד שהבצק מתחיל להתאחד. יוצרים מהבצק כדור, עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר למשך 30 דקות לפחות.
  2. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס (356 מעלות צלזיוס). על משטח מקומח קלות, מרדדים את המאפה כך שיתאים לתבנית טארט בגודל 23 ס"מ עם תחתית נשלפת. מהדקים בעדינות את המאפה לתוך התבנית, קוטמים כל עודף. דוקרים את הבסיס במזלג, ולאחר מכן מצננים במקרר למשך 10 דקות נוספות.
  3. מרפדים את המאפה בנייר אפייה וממלאים בשעועית אפייה או אורז. אופים 15 דקות, ואז מסירים את השעועית והנייר ואופים עוד 5 דקות עד להזהבה. מוציאים מהתנור ומצננים מעט.
  4. למילוי, בקערה גדולה, זורקים את פרוסות השזיפים עם הסוכר, עמילן התירס, הקינמון הטחון וגרידת הלימון עד לציפוי היטב.
  5. מסדרים את פרוסות השזיפים על בסיס המאפה המצונן בתבנית מעגלית, מתחילים מבחוץ ומתחילים פנימה.
  6. מחזירים את הטארט לתנור ואופים 35-40 דקות, או עד שהשזיפים רכים והמלית מתייצבת.
  7. אם משתמשים בזיגוג, מחממים את ריבת המשמשים והמים בסיר קטן על אש נמוכה עד להמסה וחלקה. מברישים את זה על הטארט החם כדי לתת לו גימור מבריק.
  8. מניחים לטארט להתקרר בתבנית לפני שמוציאים. מגישים בטמפרטורת החדר או מעט חמים, אולי עם כף קצפת או כדור גלידת וניל.

 

המתכון הזה של טארט שזיפים, עם האיזון שלו בין חמיצות ומתיקות, עטוף במאפה מתקלף וחמאתי, מציע לא רק קינוח אלא חגיגה של פשטות עונתית. הכנתו, טקס המסמן את מעבר העונות, מענגת לא פחות מהצריכה שלו.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות