5/5 - למתכון דירוג של 1 חובבי בישול

מתכון לסלט פטוש מלא בטעמים

יו פודיז, ברוכים הבאים לעולם עמוס הטעמים של סלט פטוש! התענוג המזרח תיכוני הזה הוא מסיבת ירקות בפה שלך, עם היסטוריה עשירה כמו הטעם שלה. מוצאו מאזור הלבנט, פטוש היה עיקר בשולחנות במשך מאות שנים, ולא בכדי.

רכיבים:

בשביל הסלט:

עבור הרוטב:

לפיתה צ'יפס:

שיטת בישול:

  1. קוצצים, חותכים לקוביות ופורסים את המלפפונים, העגבניות, הפלפל, הבצל האדום, הצנוניות, הפטרוזיליה, הנענע והחסה הרומית. לזרוק את כולם לתוך קערת סלט גדולה.
  2. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. מערבבים בקערה את משולשי הפיתה עם שמן זית, כמון, פפריקה מעושנת וקורט מלח. מורחים אותם על תבנית עם נייר אפייה ואופים כ-10-12 דקות או עד להזהבה ופריכה.
  3. טורפים יחד את שמן הזית, מיץ הלימון, השום הטחון, הסומאק, המלח והפלפל לרוטב. תטעמו והתאימו לפי טעמכם.
  4. יוצקים את הרוטב על תערובת הירקות שלך, זורקים אותו כמו שאתה מתכוון לזה, ונותן לו להשרות כמה דקות.
  5. לאחר ששבבי הפיתה מוכנים ומתקררים, פזרו אותם על הסלט ממש לפני ההגשה. הקראנץ' אמיתי!

חלופות מתכון:

לחברים הכשרים שלנו או לבעלי הגבלות תזונתיות, תוכלו להחליף מרכיבים בקלות. השתמש בפיתה ללא גלוטן לגרסת GF, ואם סומאק משחק מחבואים, קורט גרידת לימון יכולה לעשות את העבודה.

יתרונות תזונתיים:

כמות וזמן: הסלט הזה יכול להאכיל קהל רעב או להכין שבוע של ארוחות צהריים טעימות. זה משרת בסביבות 6-8 אנשים, תלוי בתיאבון שלך. לגבי הזמן, אתה תחפור בטוב הזה בעוד כ-30 דקות, מה שהופך אותו למושלם עבור אותם רגעים של "אני רוצה משהו טעים עכשיו".

רמת קושי: בכנות, אם אתה יכול לקצוץ ירקות, אתה יכול לכבוש את המתכון הזה. זה קל-מדיום יציב על הסקאלה. האתגר היחיד אולי הוא למצוא סומאק, אבל היי, הרפתקה קטנה במעבר התבלינים מעולם לא הזיקה לאף אחד.

טיפים למקצוענים:

הנה לכם, סלט פטוש! קדימה, היה גיבור מטבח, ושתף את האהבה. בלוטות הטעם שלך יציגו אותך במשך ימים!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות