אופן הכנה:
בישול החציל:
נרתיח מים בסיר גדול עמוק
נחתוך 1 חציל מאורך ויפה יחד עם קליפתו לפרוסות ואז לקוביות קטנות
נכניס את קוביות החציל אל הסיר ונבשל אותן בערך 40 דקות עד שהחציל מתרכך ומשנה צבעו
נסנן ונניח בצד
הכנת הרוטב :
בסיר עם 2 כפות שמן נטגן יחד עד הזהבה:
1 פלפל גמבה חתוך לרצועות
1 פלפל ירוק טרי חריף מנוקה מגלעינים וחתוך לרצועות ( כמות הפלפלים לבחירתכם לפי מידת החריפות המועדפת)
נוסיף 6 שיני שום פרוסות ונמשיך לטגן כמה שניות ( להיזהר שלא לשרוף אחרת השום יהפוך למריר)
נוציא ונניח בצד
אל אותו סיר נוסיף 4 כפות שמן+ 1 כפית שטוחה כורכום
נחתוך 5 עגבניות גדולות ועסיסיות לקוביות קטנות ונוסיף אל הסיר.
נטגן את העגבניות על להבה בינונית עד ריכוך מושלם וצימצום נוזלים ( המיץ של העגבניות יהפוך מעין מירקם ריבה )
נוסיף אל הסיר כף גדושה פפריקה ו 2 כפיות שטוחות תבלין מלח לימון ( הוסיפו קודם כפית ממנו ,תטעמו ,טעם הסלט צריך להיות חמצמץ עדין ורק אז הוסיפו אם יש צורך ) + 1 כפית גדושה סוכר
נערבב
ננמיך ללהבה קטנה
נתבל במלח לפי הטעם ונערבב
נוסיף אל הסיר את קוביות החציל והפלפלים
נערבב ממש בעדינות
נבשל 7 דקות יחד
נצנן
נאחסן בקופסה אטומה במקרר