חיפוש

פנקייקים עם יוגורט – מתכון בריא וטעים

פנקייקים עם יוגורט

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

ברוכים הבאים לעולם המפנק של פנקייק יוגורט טאנגי! המתכון המענג הזה הוא טוויסט לפנקייק הקלאסי, ומביא את הטוב של היוגורט כדי להעלות את משחק ארוחת הבוקר שלך. 

מקור המתכון:

ניתן לאתר את מקורותיו של המתכון הזה למיזוג של מתכוני פנקייק מסורתיים והרצון להוסיף בעיטה חריפה. הפנקייקים האלה הם לא רק פינוק לבלוטות הטעם שלך, אלא גם תופסים אגרוף מבחינת תזונה.

רשימת רכיבים:

 1 כוס קמח לכל מטרה

 1 כף סוכר

 1 כפית אבקת אפייה

 1/2 כפית סודה לשתייה

 1/4 כפית מלח

 1 כוס יוגורט רגיל

 1/2 כוס חלב

 ביצה 1 גדולה

 2 כפות חמאה מומסת

 1 כפית תמצית וניל

הוראות הכנה:

  1. בקערת ערבוב גדולה, זורקים פנימה את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה, הסודה לשתייה וקורט מלח. ערבבו היטב כדי להכיר חברים מהמרכיבים היבשים האלה.
  2. יוצקים פנימה את היוגורט והחלב. מערבבים עד שמתקבלת בלילה יפה וסמיכה. זה בסדר אם זה קצת גבשושי; אנחנו לא שואפים לשלמות כאן.
  3. פותחים את הביצה הזו ומקציפים אותה בנפרד. לאחר מכן, הוסיפו אותה למסיבה הבלילתית. מערבבים היטב.
  4. ממיסים את החמאה ונותנים לה להצטרף לבלילה. התיזו פנימה את תמצית הווניל כדי להוסיף רמז של מדהים. מערבבים עד שהכל אחיד.
  5. מחממים מחבת פסים או מחבת טפלון על אש בינונית. אם אתם מרגישים חשק, מעט חמאה על המחבת לא יזיק.
  6. שולפים מצקת של בלילה ושופכים אותה על המשטח החם. תנו לזה לעשות את שלו עד שתראו את הקצוות המבעבעים האלה נוצרים.
  7. ברגע שהוא מבעבע ומעט זהוב, הפכו אותו כמו מקצוען פנקייק. מבשלים את הצד השני עד שהוא חום זהוב וטעים.
  8. ערמו את היפהפיות האלה על צלחת ויצרו מגדל פנקייק של אושר.
  9. תקשטו את הערימה שלכם עם התוספות האהובות עליכם. פירות יער, סירופ, דבש  תנו לבלוטות הטעם להנחות את הדרך.

טיפים לפנקייק ארוחת בוקר:

  • אל תהססו לזרוק פנימה קצת קינמון או אגוז מוסקט בשביל העומס הנוסף הזה.
  • מפזרים אגוזים או זרעים קצוצים לקראנץ' במרקם בפה.
  • פירות יער טריים, דבש או כף יוגורט יווני  תתפרע עם התוספות.
  • אם אתם מבשלים לחבורה, שמור את הפנקייקים האלה חמים בתנור בטמפרטורה נמוכה.

יתרונות תזונתיים:

פנקייק יוגורט טאנגי אלה לא רק חגיגה לבלוטות הטעם שלך; הם גם מעצמה תזונתית. יוגורט מוסיף מנה של פרוביוטיקה לבריאות המעיים, בעוד שהשילוב של קמח וביצים מספק דחיפה של חלבון. הפנקייקים הללו הם מקור מצוין לסידן, חיוני לעצמות חזקות, ותוספת החמאה תורמת שומנים בריאים.

תְשׁוּאָה:

מתכון זה מניב כ1012 פנקייקים בגודל בינוני, מושלם להגשת קהל בראנץ' רעב או לשמור כמה תוספות לחטיף בוקר מהיר.

זמן הכנה:

התכוננו לצלול לתוך ערימה של טעמים תוך כ20 דקות בלבד. המתכון הזה מהיר וקל, מבטיח שתקבלו את תיקון הפנקייק שלכם מבלי לבלות שעות במטבח.

רמת קושי:

אל תפחדו, חברים חובבי פנקייק! מתכון זה נכנס בנוחות לקטגוריית ה"קל". בין אם אתה טבח מתחיל או מקצוען בארוחת בוקר, פנקייק יוגורט טאנגי אלה פשוט קל להקציף.

חלופות מתכון:

לחברים הכשרים שלנו או לבעלי הגבלות תזונתיות, אל חשש! אתה יכול בקלות להחליף יוגורט ללא חלב וחלב צמחי כדי להפוך את המתכון הזה ללא חלב וידידותי לכשרות. רק ודא שלתחליפים יש עקביות דומה כדי לשמור על אווריריות של הפנקייק.

טיפים לשיפור:

  1. חיזוק הטעם: הוסיפו קורט קינמון או אגוז מוסקט לחומרים היבשים לקבלת שכבת טעם נוספת.
  2. משחק מרקם: לקצת קראנצ'יות, פזרו מעט אגוזים או זרעים קצוצים לתוך הבלילה לפני הבישול.
  3. תוספות למכביר: הוסיפו את הפנקייק שלכם עם פירות יער טריים, דבש או כף יוגורט יווני לתוספת פרץ של רעננות.

התכוננו לצאת למסע ארוחת בוקר שאין כמותו עם פנקייק היוגורט הטעימים האלה, חביב הקהל שהוא גם קל וגם טעים!

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות