פשטידת כרוב מתכון מעלף
פשטידת כרוב מתכון מעלף מעלף של אלינוי שילוח
מצרכים
4 ביצים
5 כפות מיונז (גדושות, אפשר גם דל שומן מיוקל)
1 גביע אשל או גיל
1 גביע שמנת חמוצה
1 שקית אבקת אפייה
5 כפות קמח (גדושות)
1 קורט מלח ופלפל לפי העין
1 כרוב לבן גדול
אופן הכנה מופיע בהמשך
מתכונים נוספים:
פשטידת גזר מעלפת מתכון נדיר
פשטידת תפוחי אדמה גבוהה מרוקאית מתכון מיוחד
פשטידת ירקות וגבינות מתכון מטורף
מתכון נוסף של פשטידת כרוב
פשטידת כרוב, מנה מופלאה וכלכך טעימה, מציעה מגוון יתרונות, מה שהופך אותה למאכל שחובה לנסות. ראשית, הכרוב ממנו עשויה הפשטידה מכיל ויטמינים (בעיקר C ו-K), סיבים ונוגדי חמצון. חומרים מזינים אלה תומכים במערכת חיסונית בריאה, מסייעים בעיכול, ועשויים להפחית את הסיכון למחלות כרוניות.
מעבר לזה פשטידת כרוב היא גרם ארוחה מזינה וגם זולה להכנה. כרוב בדרך כלל זול וזמין בכל עונות השנה, מה שהופך את המנה הזו לבחירה חסכונית עבור משפחות ויחידים. הפשטידה מבטיחה ארוחה משביעה.
ניתן גם אפשרות לשדרוג המנה. אפשר להתנסות בתבלינים שונים, עשבי תיבול ומרכיבים נוספים כמו גבינה, פטריות או בשר טחון, מה שהופך את פשטידת הכרוב למיוחדת במינה עם העדפות שלכם.
לכן פשטידת כרוב היא גם אופציה לחשוף את מי שסולד מירקות כגון ילדים לכרוב, מעבר לזה שזאת ארוחה טעימה ומשביעה, היא גם ארוחה בריאה. הטעם ןהמרקם שלה כלכך ייחודים . אז אם אתם מחפשים מתכון שהינו קל במיוחד לא יקר להכנה, טעים משביע וזול להכנה,אתם חייבים לנסות הפשטידת כרוב הזאת.
אופן הכנה:
1. חותכים את הכרוב לארבעה חלקים ואז חותכים כל חלק לרצועות בגודל בינוני. מוסיפים כפית מלח, מערבבים ומניחים בצד.
2. בקערה נפרדת מערבבים 4 ביצים, 5 כפות גדושות של מיונז, גביע של גיל או אשל, וגביע שמנת.
3. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, ואז מערבבים שוב. מוסיפים שקית אבקת אפייה ו-5 כפות קמח, ומערבבים שוב.
4. מערבבים את התערובת הזו עם תערובת הכרוב עד לאיחוד מלא.
5. משמנים תבנית אפיה ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד שהפשטידה משחימה, כ-50 דקות.