חיפוש

פשטידת גזר מעלפת מתכון נדיר

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

פשטידת גזר מעלפת מתכון נדיר

פשטידת גזר מעלפת מתכון נדיר של לינדה לנגנר.

מצרכים:

½ ק"ג גזר (כ-7 גזרים בינוניים שאפשר לשקול לפני הגירוד)
בצל בינוני
4 ביצים L
כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
3 כפות גדושות פירורי לחם
חופן פטרוזיליה או כוסברה קצוצה (לא חובה)
אופן הכנה מופיע בהמשך



מתכונים נוספים:

פשטידת תפוחי אדמה גבוהה מרוקאית מתכון מיוחד
פשטידת ירקות וגבינות מתכון מטורף
אורז עם גזר שקדים וצימוקים

מתכון נוסף של פשטידת גזר

קצת על גזר:

גזר הוא ירק שורש השייך למשפחת הסוככיים. הם גדלים כמעט בכל חלקי העולם ומהווים מזון בסיסי בתרבויות רבות. גזר ידוע בטעמו המתוק והפריך ובצבע הכתום העז. עם זאת, הם מגיעים במגוון צבעים כולל סגול, אדום, צהוב ולבן.

גזר הוא מקור מצוין לחומרים מזינים כמו בטא קרוטן, סיבים, אשלגן וויטמין K. בטא קרוטן הוא מקור לוויטמין A, החיוני לבריאות העיניים ולתפקוד המערכת החיסונית. מסייע בשמירה על בריאות מערכת העיכול ומפחית את הסיכון למחלות לב. אשלגן חשוב לשמירה על לחץ דם בריא ותפקוד הלב. ויטמין K חיוני לקרישת הדם ובריאות העצם.

ניתן לצרוך גזר במגוון דרכים. ניתן לאכול אותם חיים, מבושלים או בתור מיץ. הם תוספת פופולרית לסלטים, תבשילים, מרקים ומוקפצים. גזר משמש גם כממתיק טבעי באפייה ואפשר להכין ממנו קינוחים כמו עוגת גזר ומאפינס גזר.

בנוסף לערך התזונתי שלהם, גזר נקשר גם ליתרונות בריאותיים שונים. אלה כוללים הפחתת הסיכון לסרטן, שיפור בריאות העור וחיזוק המערכת החיסונית.

בסך הכל, גזר הוא ירק מזין ורב-תכליתי שניתן ליהנות ממנו במגוון דרכים. הוא מהווה תוספת מצוינת לתזונה בריאה ומאוזנת.

אופן הכנה:

1. את הגזר נגרד בפומפייה בחורים הגדולים, את הבצל נקצוץ לקוביות קטנות. נחמם במחבת 2 כפות שמן ונטגן את הבצל לשקיפות.
2. בקערה נטרוף ביצים ותבלינים, נוסיף פירורי לחם ונערבב טוב, נוסיף את הגזר והבצל ונערבב, נוסיף את הקמח ונערבב (במידה והתערובת רטובה מידי אפשר להוסיף עוד קצת פירורי לחם או קמח).
3. נעביר לתבנית אינגליש משומנת או מרופדת בנייר אפייה (כאן השתמשנו בתבנית לחם).
4. נאפה בתנור מחומם מראש ל-180 מעלות עד שהפשטידה מזהיבה מעט ומתייצבת בערך שעה ורבע. נקרר כעשר דקות לפני שמוציאים מהתבנית ונפרוס.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות