חיפוש

מתכון לבצק עלים מושלם

מתכון לבצק עלים

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

היי, אוכלים נהדרים! היום, אנחנו צוללים לתוך העולם הקסום של בצק עלים – הטוב החמאתי והמתקלף הזה שהופך כל ביס לחוויה שמימית.

דמיינו את זה: שכבות על שכבות של מאפה עדין, מתפיחים לשלמות בתנור. מקורו של בצק העלים הוא במצרים העתיקה, אבל הצרפתים באמת לקחו אותו לשלב הבא, והפכו אותו ליצירת המופת העדינה שאנו מכירים ואוהבים היום.

רכיבים למתכון לבצק עלים

  • 2 1/2 כוסות קמח לכל מטרה
  • 1 1/4 כוסות מים קרים
  • 1 כפית מלח
  • 1 1/4 כוסות חמאה ללא מלח, צוננת
  • 1 כף מיץ לימון (לבעיטה טעימה!)
    קמח

איך להכין בצק עלים

  1. בקערה גדולה מערבבים את הקמח והמלח יחד. יוצרים באר במרכז.
  2. יוצקים פנימה את המים הקרים ומיץ הלימון. מערבבים עד שנוצר בצק שאגי.
  3. ללוש קלות את הבצק על משטח מקומח. עצבו אותו למלבן גס.
  4. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים לו להתקרר במקרר למשך 30 דקות. כאן מתחיל הקסם!
  5. מרדדים את הבצק הצונן למלבן. עכשיו, קח את החמאה המצוננת שלך והנח אותה באמצע.
  6. מקפלים את הבצק על החמאה, כמו עוטפים אותו בחיבוק בצק. מרדדים אותו שוב למלבן.
  7. חוזרים על תהליך הקיפול והרידוד לפחות שלוש פעמים נוספות, מצננים את הבצק בין כל סיבוב. זה בונה את השכבות הפנטסטיות האלה.
  8. לאחר הקיפול האחרון, הניחו לבצק להתקרר לפחות 30 דקות או עד שאתם מוכנים להשתמש בו.
  9. מרדדים את בצק העלים לעובי הרצוי. חותכים אותו לצורות או השתמשו בו כקראסט פאי. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות צלזיוס (392 מעלות צלזיוס) עד שהוא חום זהוב ותפוח לשלמות.

יתרונות תזונתיים של בצק עלים

אולי בצק עלים הוא לא הבחירה שלך לבעיטת בריאות, אבל היי, החיים הם הכל על איזון! עשיר בטוב חמאה, זה מקור לפינוק ושמחה. רק זכרו, מתינות היא המפתח לאושר.

תשואות

מתכון זה מכין מספיק בצק עלים לכ-2 בצק עלים סטנדרטיים או 12 מאפים בגודל דקל. מושלם לארוחת ערב משפחתית נעימה או בראנץ' שישאיר את כולם ביראת כבוד.

זמן הכנת בצק עלים

בסדר, בואו לא נעשה צחוק – הכנת בצק עלים לוקח קצת זמן. תכנן בערך 2 עד 2.5 שעות, אבל תאמין לי, התוצאה הסופית שווה את המאמץ.

רמת קושי

המתכון הזה נכנס לקטגוריית "בינוני". זה לא מדע טילים, אבל זה דורש קצת סבלנות ונכונות לאמץ את אמן האפייה הפנימי שלך.

אלטרנטיבה למתכון בצק עלים לאוכלי כשרות

לחברים הכשרים שלנו בחוץ, אל תפחדו! החליפו את החמאה במרגרינה כשרה ואיכותית, ואתם מוכנים ללכת. ודאו שכל המרכיבים שלכם יהיו בעלי כשרות, ויהיה לכם בצק עלים שמתאים בדיוק לצרכים התזונתיים שלכם.

טיפים לשיפור מתכון בצק עלים

  • צ'יל, צ'יל, צ'יל: המפתח לשלמות מתקלפת הוא לשמור על הכל קר. מצננים את הבצק בין קיפולים למשך 30 דקות לפחות.
  • ניסוי עם מילויים: בצק עלים הוא קנבס רב תכליתי. נסה אפשרויות מתוקות כמו סוכר קינמון או תענוגות מלוחים כמו גבינה ועשבי תיבול. להיות יצירתי!
  • טכניקת רידוד: מרדדים את הבצק לכיוון אחד כדי לשמור על השכבות הנבדלות. זה כמו ליצור למינציה של מאפה טעים.
  • אופים בביטחון: מחממים תנור ואופים בביטחון. תנור חם מבטיח התפיחה קסומה.
  • תנו לבצק לנוח. זה מאפשר לגלוטן להירגע ומבטיח שהמאפה שלך לא יתכווץ בתנור.

אז הנה לכם – מתכון לבצק עלים שיגרום לכם לרקוד במטבח. אמצו את הקשקושים, התנסו בטעמים וזכרו, המסע מענג כמו היעד. אפייה מהנה, קוסמים קולינריים!

 

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות