דרגו את המתכון
מרק חרירה הינו מרק מרק מרוקאי מזין אשר מורכב מעדשים,גרגירי חומוס ,איטריות,ירקות,עשבי תיבול,מיץ לימון ומומלץ במיוחד לחורף הקר, כמוכן לרוב משתמשים במרק זה לארוחה מפסקת לפני הצום ביום כיפורים.בניגוד לגרסאות אחרות,המתכון הינו מתכון צמחוני.
המתכון באדיבות: נועם זיגדון
מצרכים למתכון:
- 2 בצלים חתוכים לקוביות קטנות
- 3 עגבניות חתוכות לקוביות
- 2-3 ליטר מים
- ½ צרור כוסברה
- ½ צרור פטרוזליה
- 4 עלי כרפס קצוצים
- 2 כוסות גרגירי חומוס
- 1 כוס עדשים חומות
- ½ כפית כורכום
- 1 כפית כמון
- פלפל שחור
- 1 כף אבקת מרק
- ½ כף שטוחה מלח
- חופן אטריות למרק דקות
- 4 כפות שמן שמן
- מיץ מחצי לימון
אופן הכנת המתכון:
- לטגן את הבצל עם השמן עד לקבלת גוון זהוב .
- להוסיף את העגבניות לבשל כ- 5 דקות נוספות .
- להוסיף את המים התבלינים והירק חוץ מהאטריות .
- לבשל כ-45 דקות עד שהקטניות רכות .
- להוסיף מיץ מחצי לימון ואת האטריות ולבשל עוד 5 דקות.
- *אפשר להוסיף בטטה תפוח אדמה שעועית לבנה.*
מתכון נוסף של מרק חרירה של חן במטבח:
5 המרקים הכי פופולארים בשנת בשנת 2021 באתר פסיפלורה מתכונים:
- מרק עדשים ירוקות בקלי קלות
- מרק עגבניות הכי טעים שיש
- מרק ירקות פשוט וטעים
- מרק חרירה מושלם של תומר תומס
- מרק עדשים כתומות מושלם