תפריט סגור

אורז עם ירקות מוקפצים

אורז עם ירקות

דורית אלישע משתפת אותנו במתכון שלה לאורז עם ירקות מוקפצים

מצרכים:
לאורז:
2 כוסות אורז
3 כוסות מים
4 כפות שמן
כפית מלח


למוקפץ:
1 כוס אפונה עדינה
חצי סלסלה פטריות טריות חתוכות
1 כוס גרגרי תירס קפוא
מלח
חצי צרור שמיר קצוץ
פלפל
כורכום
גמבה חתוכה לרצועות דקות
2 בצלים חתוכים לרצועות

אופן ההכנה:
1. מתחילים בהכנת האורז: בסיר שמים את האורז,השמן,המלח והמים,מביאים לרתיחה,מכסים ומבשלים על להבה נמוכה למשך 15-20 דקות עד שכל המים נספגים,מכבים ונותנים לאורז לנוח 10 דקות לפחות עם מכסה.
2. עוברים למוקפץ,בווק או מחבת עמוקה,שמים את השמן ומקפיצים את רצועות הבצל עד אשר הן שקופות.
3. מוסיפים את הגמבה,אפונה ותירס וממשיכים להקפיץ למשך 10 דקות.
4. מוסיפים את הפטריות וממשיכים להקפיץ למשך 10 דקות נוספות ואז מתבלים עם מלח,פלפל וכורכום.
5. מוסיפים למוקפץ את השמיר ואת האורז הלבן ומערבבים ומגישים.

Posted in תוספות

מתכונים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

error: Content is protected !!