לחמניות מתכון קל ומהיר

לחמניות מתכון קל ומהיר
שונטל אלמועלם משתפת אותנו במתכון שלה ללחמניות ביתיות מושלמות.

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on twitter
Share on email
Share on print

שונטל אלמועלם משתפת אותנו במתכון שלה ללחמניות ביתיות מושלמות

המתכונים הכי נצפים באתר(לצפייה במתכון יש ללחוץ על הקישור):
לחמניות ביתיות תומר תומס
מתכון לבייגל טורקי – סימיט
קובה סלק מתכון מושלם

מצרכים לכמות של 15-20 לחמניות

1 ק”ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
2 ביצים בטמפרטורת החדר
4 כפות גדושות סוכר
4 כפות שמן קנולה
1 כף גדושה מלח
בערך 2-2.5 כוסות מים פושרים
למריחה – ביצה טרופה
לפיזור: שומשום

אופן ההכנה:
מכינים בצק: שמים במיקסר קמח ומערבבים לתוכו את השמרים.
מוסיפים ביצים, סוכר ושמן ומתחילים ללוש את הבצק על מהירות איטית.
תוך כדי לישה מוסיפים בהדרגה את המים. לא להוסיף את כל המים בבת אחת כיוון שכל סוג קמח סופח כמות מים אחרת.
מוסיפים מלח וממשיכים ללוש עוד 10 דקות עד שמקבלים בצק רך וגמיש אבל לא דביק.
משאירים את הבצק במיקסר, מכסים את הקערה עם הבצק לחצי שעה.
אחרי חצי שעה לשים שוב 2 דקות.
משמנים קלות קערה ומעבירים אליה את הבצק. מתפיחים שעה וחצי.
מעצבים לחמניות: משמנים קלות משטח עבודה ומחלקים את הבצק ל- 15-20 כדורים. פשוט שוקלים כל כדור ל – 100-120 גרם. אם אין משקל אז משתדלים לחלק את הכדורים כך שיהיו פחות או יותר באותו גודל. מניחים את הכדורים למנוחה של 10 דקות.
מעצבים כל כדור בצק ללחמנייה מוארכת ומניחים בתבנית עם מרווחים קלים להתפחה שנייה של כ – 40 דקות.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
מורחים ביצה טרופה. אפשר לפזר שומשום או פרג שלם או להשאיר בלי. אופים 20-30 דקות עד שהלחמניות מקבלות צבע זהוב יפה.
מוציאים את הלחמניות מהתנור ומעבירים לקירור על רשת.

לחמניות מתכון קל ומהיר
לחמניות ביתיות

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות: