קציצות בשר ברוטב בתנור

קציצות בשר ברוטב בתנור
תומר תומס חושף את המתכון של דודה עדנה לקציצות בשר ברוטב בתנור,הקציצות נימוחות וקלות להכנה.

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב telegram
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email
שיתוף ב print

תומר תומס משתף אותנו במתכון של דודה עדנה לקציצות בשר ברוטב בתנור.
בניגוד למתכוני קציצות רגילים בהם אנחנו מוסיפים ,ביצה או פירורי לחם,במתכון הנוכחי,החזה עוף מהווה חלבון וגם הירקות הופכים את הקציצה לנימוחה.
יש אפשרות להכין בתנור כמות גדולה של קציצות להקפיא ואז ביום שרוצים להכין את זה,פשוט מכינים רוטב ומוסיפים אליו את הקציצות ופלחים של תפוחי אדמה.

מצרכים:

  • 400 גרם בשר בקר טחון
  • 400 גרם חזה עוף טחון
  • 2 גזרים
  • 1 בצל מקולף
  • תפוח אדמה מקולף בגודל בינוני
  • 3 שיני שום
  • כפית מלח
  • כפית פלפל שחור
  • 2 כפות שמן
  • לרוטב:
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 2 עגבניות מגורדות
  • חצי צרור של כוסברה קצוץ
  • 1 כף שום כתוש
  • מלח
  • פלפל
  • כף מרק עוף
  • חצי כף כורכום
  • 1 ק"ג תפוח אדמה מקולף וחתוך חתוך לפלחים
  • מעט פלפל שאטה
  • חצי כפית סוכר

אופן הכנה:

  • מגרדים את כל הירקות(גזר,תפוח אדמה,בצל,שום) בפומפיה על החלק העבה ושמים בקערה ואז מוסיפים את הבשר הבקר הטחון ואת החזה עוף הטחון.
  • מוסיפים לתערובת,כפית מלח ,כפית פלפל שחור,2 כפות שמן ומערבבים את כל המרכיבים לתערובת אחידה.
  • מחממים תנור ל-180 מעלות מצב טורבו ומסדרים נייר אפיה על תבנית.
  • משמנים קלות את הידיים ויוצרים קציצות,מסדרים בתבנית ולפני כניסה לתנור מרססים קלות בספריי שמן את הקציצות.
  • אופים את הקציצות למשך רבע שעה עד שהן משחימות
  • מתחילים בהכנת הרוטב: שמים מעט שמן בסיר שטוח,מוסיפים את העגבניות המגורדות,שום כתוש ואת הרסק העגבניות ומטגנים קלות תוך כדי ערבוב ואז מוסיפים חצי כפית סוכר,חצי כף כורכום,חצי צרור כוסברה קצוצה ומעט פלפל שאטה(לא חובה( וממשיכים לטגן מעט תוך כדי ערבוב למשך 2-3 דקות.
  • מוסיפים מים עד לגובה של חצי מהקציצות(בערך 3 ס"מ) ומוסיפים כף מרק עוף,מעט פלפל שחור ומעט מלח מערבבים ומביאים לרתיחה.
  • כאשר יש רתיחה מוסיפים לרוטב את תפוחי האדמה ואת קציצות הבשר שהכנו ומבשלים למשך כ-25 דקות,כאשר מדי פעם מגלגלים את הסיר קלות או שאפשר להכניס את הסיר לתנור למשך חצי שעה על חום של 180 מעלות.
  • לאחר חצי שעה בתנור או 25 דקות על הגז מסירים ומגישים.

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות: