חיפוש

מתכון טירשי חמוצים עיראקים

מתכון טירשי חמוצים עיראקיים
תומר תומס משתף אותנו במתכון שלו לטירשי חמוצים עיראקים.

הוספה למחברת

שתפו את המתכון

רוצים לקבל מתכונים חדשים ישירות לטלפון שלכם?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת הווטסאפ שלנו

דרגו את המתכון

תומר תומס משתף אותנו במתכון שלו לטירשי חמוצים עיראקים.

מתכון טירשי חמוצים עיראקים מצרכים:

  • קישואים חתוכים לאצבעות
  • כרובית חתוכה לפרחים
  • כרוב
  • גזר
  • גמבות בכל הצבעים (אדום ירוק,צהוב)
  • פלפל חריף מעט
  • אצבעות קולורובי
  • סלרי
  • מלח בנדיבות

    למשרה:
  • ליטר ורבע של מים
  • 1 ליטר חומץ
  • 2 כפות מלח
  • 4 כפות שמן
  • תבלין בהרט לחמוצים נקרא גם תבלין לטירשי או 2 כפות עמבה
  • כפית כורכום (לא חובה)

אופן הכנה:

  1. חותכים את כל הירקות שאוהבים בצורה כמו שזה נראה בסרטון,שמים במסננת ומפזרים מלח בנדיבות ונותנים לירקות להגיר נוזלים (בין חצי שעה לשעה) ואז שוטפים מהמלח ומעבירים לקערה.
  2. מתחילים בהכנת המשרה:שמים בסיר את המים,חומץ,מלח,שמן,עמבה ומביאים לרתיחה.
  3. אפשר להוסיף 2 חצילים אותם חותכים לרצועות כפי שמופיע בסרטון ושהמשרה רותחת מכניסים את החצילים ומבשלים ברתיחה למשך 5 דקות וזה השלב שניתן להוסיף את הכורכום(לא חובה).
  4. לאחר 5 דקות שבישלנו את החצילים במשרה,שופכים את המשרה עם החצילים על הירקות ששטפנו ממלח בקערה עד אשר מכסים את כל הירקות,במידהוחסר משרה מכינים עוד,חשוב שהמשרה תכסה את כל הירקות,לאחר ששפכנו משאירים את הירקות עם המשרה עד לקירור מלא.
  5. לאחר שהחמוצים התקררו,מעבירים לצנצנצת אטומה (רצוי זכוכית) ומעבירים למקרר (חשוב שהנוזל יכסה את כל הירקות בצנצנצת) ושמים מעט שמן מלמעלה בכל צנצנת.

סרטון המדגים את כל שלבי הכנת הטירשי החמוצים של תומר תומס:

עוד מתכונים

מתכונים מומלצים:

תגיות:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

תפריט נגישות