דרגו את המתכון
תומר תומס משתף אותנו במתכון שלו לסלט חצילים בטחינה (באבא גנוש).
מצרכים:
- 4 חצילים מחוררים באמצעות מזלג
- מלח
- חצי ראש שום קלוף וכתוש
- חצי לימון טרי
- 2 כפות שמן זית איכותי
- כוס טחינה גולמית
- רבע כוס מים
אופן הכנה:
- על תבנית עם נייר אפיה מסדרים את החצילים ואופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות מצב גריל למשך בערך 25 דקות עד שהחצילים רכים,חשוב לשים את התבנית בתחתית התנור.
- לאחר כ-25 דקות בערך, מוציאים את החציל מהתנור,מוריים לחציל את הראש והתחתית,עוטפים בניילון נצמד ומרוקנים את תוכן החציל למסננת מעל קערה כפי שמוצג בסרטון.
- שמים מעל החצילים במסננת מעט מלח ומערבבים ונותנים לחצילים להגיר את כל הנוזלים המרירים בערך 4-5 דקות.
- מעבירים את החצילים לקערה ובעזרת מזלג מועכים.
- מוסיפים לחצילים בקערה את השום הכתוש,טחינה גולמית,מלח ומערבבים היטב ואז מוסיפים מיץ מהלימון הטרי ואת השמן זית והמים.
- מעבירים לצלחת ומגישים,ניתן לפזר מעל קצת פטרוזיליה,צנוברים ומעש שמן זית.