קישוא עגול ממולא בבשר מתכון של תומר תומס

קישוא עגול ממולא בבשר מתכון של תומר תומס

מצרכים להכנת קישוא עגול ממולא בבשר:
3-4 שיני שום קצוצות
כפית פלפל שחור גרוס+ רבע כף לרוטב
כפית פפריקה + 2 כפות פפריקה נוספות לרוטב
חצי כפית בהרט + רבע כף בהרט לרוטב
כוס אורז
500 גרם בשר בקר
2 בצלים
פלפל חריף
2 כפות רסק עגבניות
פטרוזיליה
כפית מלח +חצי כף מלח לרוטב
כוסברה
2 עגבניות
9 קישואים עגולים
גבעול סלרי(לא חובה)
מים חמים

אופן הכנה:
1. חוצים את הבצל עד האמצע(לא עד הסוף), שמים בקערה מוסיפים מים ושמים במיקרוגל ל-5 דקות.
2. מתחילים בריקון הקישוא:קודם כל מסירים את החלק עם הגבעול,חותכים את המכסה מהחלק העליון של הקישוא, בעזרת הכף (פריזיאן)נתחיל בריקון הקישוא(זהירות לא לפגוע בחלק החיצוני).
3. לאחר 5 דקות של הבצל במיקרוגל,מוציאים ומפרקים לשכבות שאותם נמלא בהמשך.
4. מתחילים בהכנת המילוי מקלפים עגבניה אחת נוריד את ראש העגבניה ונחתוך לקוביות ונעביר לקערה.
5. נוסיף את הבשר הטחון,נגרד בצל אחד ונקצוץ גבעול סלרי ונוסיף לתערובת הבשר.
6. קוצצים את הכוסברה ונוסיף לתערובת הבשר,כמוכן נוסיף את האורז,מלח ופלפל שחור גרוס,פפריקה,בהרט ומערבבים היטב.
7. מתחילים למלא את הקישואים עם תערובת הבשר ולהשאיר קצת רווח כי האורז תופח.
8. כמוכן מתחילים במילוי הבצל,מגלגלים ושמים את החלק הפתוח כלפי מטה.
9. בתוך סוטאז,שמים רבע כוס של שמן ומתחילים לחמם,מוסיפים חצי פלפל חריף,רסק עגבניות ,מגרדים עגבניה אחת ומוסיפים אותה לסוטאז ואחרי זה נוסיף את שיני שום קצוצות ומטגנים 1-2 דקות.
10. מוסיפים 2 כפות פפריקה ומערבבים,מוסיפים פלפל שחור ובהרט.
11. מוסיפים לסיר מים חמים עד חצי גובה מהקישוא מערבבים ונותנים לזה להתבשל כ-15 דקות.
12. לאחר 15 דקות,מוסיפים את המלח, מערבבים ובודקים טעמים ומתחילים לסדר את הקישואים,והבצלים עם החלק הפתוח כלפי מטה.(אם במהלך הבישול חסר נוזלים ניתן להוסיף)
13. לאחר שסידרנו את הקישואים והבצל בסיר ,בעזרת כף שמים רוטב בכל קישוא כמו שהודגם בסרטון ושמים את המכסים של הקישוא ( לא חובה).
14. מכסים את הסיר ומבשלים 45 דקות על אש בינונית.
15. מפזרים טיפה סוכר מעל כל קישוא ומכניסים את הסיר ל-10 דקות בתנור על חום של 200 מעלות להשחמה.
16. מוציאים מהתנור ומגישים.

חמין מרוקאי עם חומוס מתכון




חמין מרוקאי עם חומוס מתכון

מתכון מרוקאי אותנטי לחמין לשבת.
המתכון באדיבות השף שלום דרעי אשר עבד בעבר במטבח החלבי של מלון נסיכה המיתולוגי באילת.
כמוכן עבד כשף של רשת בית התה של חברת ויסוצקי.
כיום עובד כיועץ קולינארי למסעדות ולמטבחים תעשייתים.

מצרכים להכנת חמין מרוקאי עם חומוס:
מצרכים ל – 8 סועדים
16 תפוחי אדמה בינוני מקולף
8 ביצים
כוס שעועית יבשה מושרה
3 בצלים חתוכים לקוביות גסות
ראש שום מקולף
כוס חומוס מושרה
בטטה מתוקה
5 עצמות בשר בקר
1 וחצי ק"ג בשר מס 8 חתוך קוביות
כוס שמן
1 כף כמון
1 כף כורכום
2 כפות גדושות של פפריקה מתוקה
1 כף פלפל שחור גרוס
כף וחצי של אבקת מרק עוף
2 עלי דפנה
3 תמרים
כף דבש (לא חובה)
מעט פלפל שחור
מים לפי הצורך
לחיטה: ( מערבבים הכל בתוך שקית)
1 כוס חיטה
2 כוסות של מים
3 כפות של שמן
רבע כף של פפריקה
3 שיני שום כתושות
מלח
פלפל




אופן הכנה :
1.מטגנים את הבצל ( עם 3/4 כוס שמן) עד שהוא ממש שחום .
2. מוסיפים את העצמות לבצל(חשוב לשטוף אותם היטב לפני) ומטגנים עד לצריבה.
3. מוסיפים לסיר את החומוס ואת השעועית,שום ומערבבים היטב.
4. שמים בסיר את תפוחי האדמה והבשר
את הקטניות תפוחי אדמה (יש להשרות תפוחי האדמה המקולפים במים עד לשימוש על מנת למנוע השחרה) כמוכן מוסיפים את הבשר (מספר 8).
5. מתחילים בהכנת הרוטב: בקערה שמים 3 שמרים חצויים ל-2 ללא גלעין,מוסיפים את הכמון,פפריקה,פלפל שחור גרוס,אבקת מרק עוף,עלי דפנה,פלפל שחור ,דבש ומערבבים היטב ולאחר שיש תערובת אחידה,מוסיפים את המים לפי הצורך וממשיכים לערבב.
6. שופכים את הרוטב שהכנו לסיר עד לכיסוי, מוסיפים את הביצים(בתוך שקית) והקישקע (לא חובה, מתכון יעלה בהמשך) ואת החיטה בשקית ומכסים את הסיר ומביאים לרתיחה במשך שעה על אש נמוכה.
7. שמים על פלטה לאורך כל ליל שישי, ומגישים למחרת בשבת לארוחת צהריים.
לשים על הפלטה לאורך כל הלילה
בתאבון.

מתכונים נוספים לחמין:
מתכון חמין לשבת של אמא אוסנת

מתכון לחמין טוניסאי של תומר תומס

מתכון להכנת קבב טורקי

מתכון להכנת קבב טורקי

מצרכים להכנת קבב טורקי
750 גרם בשר טחון
1 בצל
צרור פטרוזיליה
גמבה
2 שיני שום
2 עגבניות חתוכות לשמיניות
4 פלפל ירוק בהיר
1 כפית רסק עגבניות
1 כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
1 כפית צילי גרוס
1 כפית פפריקה

אופן הכנת הקבב:
1. במעבד מזון טוחנים את הבצל,שום,פטרוזיליה והגמבה.
2. מוסיפים את הירקות שטחנו לבשר הטחון ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
3. מוסיפיםת התבלינים לתערובת הבשר(פפריקה,צילי גרוס,מלח ופלפל שחור) ומערבבים.
4.מורחים בתחתית מגש רסק עגבניות ומסדרים מעל את תערובת הבשר וחותכים ל-8 משולשים.
5. מסדרים מעל מגש הבשר את העגבניות והפלפל הירוק בהיר.
6. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות ואופים במשך 45 דקות( הבשר מתכווץ בזמן האפייה)
7. מוציאים מהתנור ומגישים

אימאם בלאדי – חציל עם בשר טחון מתכון טורקי

אימאם בלאדי – חציל עם בשר טחון מתכון טורקי

מצרכים להכנת אימאם בלאדי:
500 גרם בשר טחון
1 בצל בינוני קצוץ
1 פלפל ירוק
3 גבעולי בצל ירוק קצוצים
1 קופסא של עגבניות חתוכות דק רצוי תוצרת איטליה
3 חצילים (רצוי לקחת חצילים עם צבע מבריק וקלים במשקל)
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
כף שטוחה פפריקה
כפית שטוחה בהראט (לא חובה אבל מומלץ)
1 שן שום(לא חובה)

אופן הכנה:
1. במחבת שמים 3 כפות שמן,מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לשקיפות.
2. קוצצים את הפלפל חריף כמו שהוצג בסרטון ומוסיפים למחבת עם הבצל.
3. מוסיפים את הבצל הירוק למחבת וממשיכים בטיגון.
4. מסירים לחצילים את הקצוות בצורה ישרה ע"י חיתוך(החלק העליון והחלק התחתון ) וחוצים ל-2.
5. מקלפים את חצאי החציל בצורה של זברה.
6. מוסיפים את הבשר למחבת וממשיכים בטיגון,בשלב הזה ניתן להוסיף שן שום אבל זה לא חובה.
7. לוקחים קערה עמוקה עם מים ומוסיפים לה מעט מלח ושמים אותה בצד.
8. מרוקנים את חצאי החציל אך משאירים את התחתית (נוצר מעין כוס חציל )ושמים בתוך קערת המים עם המלח.
9. לאחר שהבשר במחבת החליף צבע,מוסיפים את הפפריקה,מלח,פלפל שחור ,בהראט וחצי מכמות העגבניות הקצוצות דק ומערבבים היטב.
10. את תוכן החציל שרוקנו,קוצצים דק.
11. כאשר הבשר מוכן, מעבירים לקערה.
12. מחזירים את המחבת לאש,מוסיפים 2 כפות שמן ומטגנים את תוכן החציל שקצצנו ,ברגע שהחציל מוכן,מעבירים חצי מהכמות לבשר שטיגנו ולחצי שנותר מהחציל במחבת מוסיפים את החצי שנותר לנו מהעגבניות הקצוצות דק וממשיכים בטיגון וערבוב,בשלב הזה,ניתן להוסיף חצי פלפל חריף ירוק ושן אחת של שום,כף פפריקה,חצי כפית פלפל שחור,כפית שטוחה של בהראט וחצי כפית מלח וכוס חצי של מים חמים ומבשלים.
13. את כוסות החצילים שיצרנו מייבשים באמצעות מגבת(שלא ישארו טיפות של מים) ומטגנים במשך 5 עד 7 דקות בשמן עמוק,כאשר זה מוכן,מעבירים לנייר סופג .
14. לאחר שהחציל התקרר,שמים בתחתית קערת פיירקס,מעט מהרוטב עגבניות שבמחבת ומתחילים במילוי החציל עם תערובת הבשר ומסדרים בתבנית הפיירקס.
15. במידה ונשאר מילוי, ניתן להשתמש בו למילוי פלפל חריף(חוצים בחלק העליון של הפלפל ומוציאים את הגרעינים) ולשים ביחד עם החציל בתבנית פיירקס.
16. שופכים מעל תבנית הפיירקס עם החצילים את הרוטב שנותר ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 20-25 דקות.

אנטריקוט ברוטב יין אדום של השף אבי ביטון

אנטריקוט ברוטב יין אדום של השף אבי ביטון

מצרכים להכנת אנטריקוט ברוטב יין אדום:
נתח אנטריקוט במשקל 300 גרם
אספרגוס
עגבניות "מגי"
מלח ים דק
ראש שום

לרוטב יין אדום:
כוס וחצי של יין אדם
שום מקולף
פלפל שחור גרוס
מלח
סוכר
גבעולי טימין

אופן הכנה:
1. בסיר מבשלים את כל חומרי הרוטב עד שהרוטב מצטמצם.
2. ממליחים את נתח האנטריקוט וצולים על מחבת פסים משני הצדדים או על הגריל.
3. צולים את הירקות כמו שצלינו את האנטריקוט.
4. שמים את הירקות שצלינו בצלחת,מעל שמים את האנטריקוט ומעל מוזגים את רוטב היין אדום המצומצם.

למתכוני בשר נוספים לחצו על הקישור: מתכוני בשר

המתכון באדיבות : כרמלה

קובה סלק מתכון של תומר תומס כולל סרטון

קובה סלק מתכון של תומר תומס כולל סרטון

מצרכים להכנת קובה סלק :
בכל פעם שמוזכר כוס במתכון הכוונה לכוס חד פעמית של שתיה חמה.

מצרכים לבצק הקובה:
2 כוסות סולת
1 כפית שטוחה של מלח
רבע כוס שמן
כוס מים פושרים

מצרכים מלית בשר:
1 בצל גדול קצוץ
2 גבעולים של סלרי קצוץ
רבע חבילת פטרוזיליה
רבע חבילת כוסברה
500 גרם בשר בקר טחון (בשר צלעות מספר 2)
כפית שטוחה פלפל שחור
כפית שטוחה מלח
כפית שטוחה בהרט

מצרכים להכנת מרק הקובה :
3 סלקים מקולפים
1 בצל סגול
חבילת פטרוזיליה שטופה ללא הגבעול
3 גבעולי סלרי עם העלים
1 כף רסק עגבניות
מלח
פלפל שחור
2 לימונים
כפית סוכר

אופן הכנה:
1. שמים בקערה את כל החומרים של בצק הקובה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ושמים לנוח רבע שעה.
במידה ואחרי רבע שעה הבצק עדיין דליל,ניתן להוסיף מעט סולת.
2. בסיר סוטאז שמים 2 כפות שמן ומחממים,מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהבצל נהיה שקוף.
3. מוסיפים את הבשר לסוטאז עם הבצל.
4. מוסיפים את הירק (סלרי,פטרוזיליה,כוסברה) לתערובת הבשר.
5. מוסיפים את הבהרט,פלפל שחור ומלח לתערובת הבשר ומבשלים עד שהבשר מחליף גוון.
6. מבצק הסולת יוצרים כדורים בגודל של כדור פינג פונג.
7. יוצרים גומה במרכז הכדור סולת בעזרת בקבוק יין כמו שהוצג בסרטון.
8. ממלאים את כדורי הסולת עם הגומה עם בשר,דוחסים את הבשר וסוגרים.
9. מתחילים בהכנת המרק: את הבצל חותכים בצורת ירח, שמים בסיר למרק 2 כפות שמן ומתחילים לחמם.
10. מטגנים את הבצל עד למצב שקוף.
11. מגרדים סלק אחד ,מוסיפים לקערה עם הסלק המגורד מים.
12. את 2 הסלקים הנותרים חותכים לצורת אצבעות ומוסיפים למים עם הסלק המגורד.
13. לסיר המרק עם הבצל מוסיפים את הרסק עגבניות והסוכר ומטגנים במשך 2-3 דקות.
14. מוסיפים למרק את הירק (פטרוזיליה,סלק ).
15. מוסיפים לסיר המרק את הסלקים ביחד עם המים.
16. מוסיפים למרק מיץ מ-2 לימונים.
17. מוסיפים את המלח והפלפל שחור לפי הטעם ומבשלים כ-35 דקות.
18. מוסיפים את הקובות ומבשלים כ-10 דקות נוספות.

למתכוני בשר נוספים לחצו על הקישור: מתכוני בשר

קציצות מרוקאיות עם סוד של סבתא עליזה

קציצות מרוקאיות עם סוד של סבתא עליזה

מצרכים להכנת קציצות מרוקאיות:
500 גרם בשר בקר טחון פעמיים
250 גרם חזה עוף טחון
1 עגבניה מגורדת
כפית שטוחה מלח
כף גדולה של כורכום + 2 כפיות כורכום לרוטב
כפית גדולה פלפל לבן + כפית שטוחה של פלפל לבן לרוטב
2 כפיות של פפריקה מרוקאית + כפית שטוחה של פפריקה לרוטב
גינגר בגודל של תמר
2 בצלים
חצי צרור כוסברה
2 גבעולי סלרי עם עלים
רבע כוס מים
2 כפות שמן
2 כוסות מים רותחים

אופן הכנה:
1. במעבד מזון שמים בצל אחד,גינגר,ואת העלים של הסלרי ( בערך 10 עלים), חצי מחצי חבילת כוסברה וטוחנים הכל ביחד.
2. לוקחים את הבשר טחון והחזה עוף הטחון שמים בקערה ומוסיפים את תערובת שטחנו במעבד מזון.
3. מוסיפים אל תערובת הבשר את הכורכום,מלח,פלפל לבן,פפריקה,מעט שמן( 2 כפות) ורבע כוס מים ומערבבים את כל התערובת, עד לקבלת תערובת חלקה.
4. מתחילים בהכנת הרוטב: שמים בסיר 4 כפות שמן, ומוסיפים בצל אחד קצוץ ומטגנים עד למצב שהבצל שקוף, בינתיים יוצרים קציצות ומסדרים על מגש.
5. לאחר שהבצל נהיה שקוף,מוסיפים 2 כפיות של כורכום,כפית שטוחה של פלפל לבן וכפית שטוחה של פפריקה ואת העגבניה המרוסקת ומערבבים היטב עד שהתבלינים יפתחו.
6. קוצצים כמה עלים של סלרי.
7. מוסיפים לתערובת הבצל בסיר רבע צרור כוסברה וגבעול סלרי עם העלים (קוצצים לפני ההוספה) ומוסיפים לסיר 2 כוסות מים רותחים.
8. מוסיפים לרוטב,כפית שטוחה של מלח, מנמיכים את האש ומבשלים 2-3 דקות ומוסיפים לרוטב את הקציצות.
9. מבשלים את הקציצות על אש נמוכה במשך שעה (אחרי 40 דקות בודקים ואז מחליטים אם להמשיך לשעה) , מוסיפים את הסלרי, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך שעה.

שבלולי פילו במילוי בשר

שבלולי פילו במילוי בשר – לי אבוטבול

מצרכים:
קילו בשר טחון מספר 2 מהצלעות.
חצי כוס שמן +מברשת סיליקון.
עלי פילו .
בצל קצוץ.
תבלינים: פלפל , מלח , פפריקה מתוקה מרוקאית , כמון ומעט אבקת מרק .
חופן כוסברה קצוצה.



אופן הכנה:
1. מחחמים מעט שמן במחבת.
2. מוסיפים למחבת את הבצל, ומטגנים מעט ואז מוסיפים את הבשר.
3. מבשלים את הבשר עם הבצל ,חצי בישול ומוסיפים לתערובת הבשר את התבלינים(חצי כפית מכל תבלין.
4. לאחר שהבשר מוכן,מכבים את האש,מוסיפים את הכוסברה הקצוצה.
5. לאחר ששהבשר מתקרר,מתחילים בהכנת שבלולי הפילו.
6. משמנים קלות במעט שמן את דפי הפילוי וממלאים ומגלגלים כפי שהוצג בסרטון.
7. מורחים את שבלולי הפילו במעט שמן ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהשבלולים משחימים.

ניתן להגיש את השבלולים עם רוטב צילי מתוק,או רוטב חמוץ מתוק או טחינה ירוקה ביתית.

בשר ראש עם חומוס מתכון כולל סרטון של תומר תומס

בשר ראש עם חומוס מתכון כולל סרטון של תומר תומס

מצרכים בשר ראש עם חומוס:
10 שיני שום
1.5 ק"ג בשר ראש, נקי משומן ובצבע ורוד
1 פלפל אדום, פרוס לרצועות
2 כוסות גרגירי חומוס, אחרי שהושרו לילה בהמון מים
1 פלפל ירוק חריף, פרוס לרצועות
1 פלפל יבש
1 צ'ילי, פרוס לרצועות
1 קופסא של עגבניות מרוסקות
חצי כף פלפל שחור גרוס
2 כפות גדושות של פפריקה מתוקה מרוקאית
כף וחצי כמון
1 ליטר מים רותחים
כף שטוחה של מלח



אופן הכנה:
1. שמים בסיר לחץ את הבשר ראש ביחד עם גרגירי החומוס ושיני השום.
2. מוסיפים לסיר את הצילי ואת שאר הפלפלים.
3. מוסיפים את הפפריקה המתוקה, העגבניות המרוסקות,הפלפל השחור, המלח והכמון , ושופכים מים רותחים עד לכיסוי הבשר.
4. סוגרים את הסיר ומבשלים למשך שעה.
5. מעבירים את שסתום הסיר לחץ למצב יציאת לחץ, ולאחר שחרור הלחץ פותחים את המכסה ומגישים.

טבחה מתכון עם תפוחי אדמה ובשר כולל סרטון של תומר תומס

טבחה מתכון עם תפוחי אדמה ובשר כולל סרטון של תומר תומס

מצרכים טבחה מתכון:
1 ק"ג גרונות הודו
חצי קילו בשר בקר מספר 2
5 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לפלחים.
2 פלפל חריף
3 כפות גדושות של רסק עגבניות
ראש של שום, מחולק לשינים קלופות
3 כפות פפריקה אדומה מתוקה
כפית כמון
כפית שטוחה פלפל שחור
מלח לפי טעם בערך כפית
כפית כורכום
4 כפות שמן קנולה
חצי כפית סוכר
3/4 ליר מים חמים

אופן הכנה:
1. לבשל בסיר לחץ את הגרונות הודו והבשר בקר במשך 40 דקות,
אם אין ברשותכם סיר לחץ אז לבשל במים חמים עם 2 עלי דפנה ו-2 גרגירי פלפל אנגלי.
2. שמים בסיר שמן,מחממים טיפה ומוסיפים את הרסק העגבניות ומטגנים את הרסק עד שהוא מחליף צבע.
3. מוסיפים לרסק, חצי כפית סוכר ומערבבים.
4. מוסיפים את הפלפל החריף לסיר בשלמותו רק חותכים מעט את הפלפל כפי שהודגם בסרטון.
5. קוצצים את השום ומוסיפים את הפפריקה לסיר ומטגנים מעט ומוסיפים את השום הקצוץ.
6. מוסיפים לסיר את הכורכום והפלפל השחור ומערבבים.
7. מוסיפים את התפוח אדמה לסיר ומוסיפים 3/4 ליטר מים חמים עד לכיסוי התפוחי אדמה.
8. מוסיפים את הבשר והגרונות לסיר ומבשלים כחצי שעה עד שהתפוח אדמה מתרכך.
9. מוסיפים את המלח והכמון ומים חמים במידה וחסר ,מכסים את הסיר ומבשלים 10 דקות נוספות.
10. לאחר 10 דקות מסירים מהאש ומגישים.