פאי רועים(בשר) מושלם של אורית לוי


צפו בסרטון שמסביר כיצד להכין עוגת מוס שוקולד כשרה לפסח

פאי רועים (בשר) מושלם של אורית לוי

מצרכים להכנת פאי רועים (בשר)
8 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
רבע כוס שמן זית
4 שיני שום כתושות
מלח
2 ביצים טרופות

מצרכים להכנת מלית הבשר:
4 כפות שמן זית לטיגון
2 שיני שום כתוש
2 בצלים גדולים קצוצים
חצי ק"ג בשר בקר טחון
חצי כפית אגוז מוסקט טחון
2 כפות רסק עגבניות או 100 גר' רסק
צרור עלי פטרוזיליה קצוצים
פלפל
מלח
שמן זית להברשה מעל המאפה

אופן ההכנה:
1.מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
2. מבשלים במי מלח את תפוחי האדמה עד שהם מתרככים, מסניים את מי הבישול,מקלפים ומועכים לפירה אחיד ומפזרים מעט מלח.
3. ברבע כוס שמן מטגנים את שיני השום עז להזהבה,מטגנים על אש קטנה ונזהרים לא לשרוף.
4. מוסיפים את שיני השום שטיגנו למחית הפירה ומערבבים ,משאירים בצד להתקרר ומוסיפים את הביצים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
5. במחבת עם שמן זית מטגנים את הבצל עד להזהבה,מוסיפים את הבשר ואת השום כתוש ומטגנים עד שהבשר מחליף צבע לאפרפר,מוסיפים פטרוזיליה,תבלינים ורסק,שוב מערבבים היטב ומסירים מהאש.מ.
6.משמנים במעט שמן זית ,תבנית בקוטר 26 עגולה אפשר גם מרובעתיוצקים שכבה שלחצי מכמות הפירה ומיישרים,מעל שופכים את תערובת הבשר ומיישרים ומעל שמים שכבה נוספת של פירה (החצי הנותר) ושוב מיישרים.
7. את השכבה העליונה של הפירה משמנים בשמן זית,מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים שתנור שחומם מראש למשך חצי שעה,לאחר חצי שעה,מסירים את נייר הכסף ואופים חצי שעה נוספת עד להשחמה.

למתכוני בשר לחצו על הקישור: מתכוני בשר

צפו בסרטון שמסביר כיצד להכין סורבה תותים כמו במסעדות

כיסונים בסגנון מנטו מתכון של לי אבוטבול


צפו בסרטון שמסביר כיצד להכין עוגת מוס שוקולד כשרה לפסח

כיסונים בסגנון מנטו מתכון של לי אבוטבול

מאפים בוכרים
מצרכים להכנת מנטו :

למעטפת בצק:
כפית מלח
3 כוסות קמח
מים לפי הצורך

מלית בשר :
בצל בינוני קצוץ דק
רבע קילו בשר טחון
פלפל מלח מעט כמון ומעט פפריקה.

מצרכים למרק המשמש לאידוי:
בצל קצוץ
אבקת מרק
פלפל
ומעט כורכום .

לאידוי משתמשים בסיר אידוי מבמבוק (ניתן לרכוש בחנויות לכלי בית ).
מנטו מתכון
אופן הכנה :
1.מערבבים את כל החומרים של הבצק עד לקבלת בצק אחיד.
2. מרדדים את הבצק הכי דק שאפשר,במכונת רידוד או במערוך(חשוב שהבצק יהיה ממש דק)
3. מתחילים בהכנת המלית בשר,מערבבים את החומרים של מלית הבשר עד לקבלת תערובת אחידה.
3. מהבצק המוכן יוצרים עיגולים ושמים מעט ממלית הבשר מרכז העיגול
4. יוצרים את הצורה הרצויה,חשוב לעבוד עם קמח על מנת שהבצק לא יקרע וזה יותר נוח לעבוד ככה.
5. על סיר אפיה שמים נייר אפיה ומעל את הכיסונים שהכנו.
6. מתחילים בהכנת המרק:מזהיבים את הבצל,מוסיפים את התבלינים והמים ומעל המרק שמים את סיר האידוי עם הכיסונים.
7. מאדים במשך 20-30 דקות עד שהבצק נהיה שקוף ואז הכיסונים מוכנים.
מגישים עם מעט מרק ❤
מנטו בוכרים מתכון

בתאבון 🍲

למתכוני בשר נוספים לחצו על הקישור : בשר

ספגטי בולונז מושלם – קל להכנה וטעים בטירוף

ספגטי בולונז מושלם – קל להכנה וטעים בטירוף – מתכון של גלית בר


מצרכים להכנת ספגטי בולונז מושלם:
שמן זית
אורגנו טרי
טימין טרי
מעט שום קצוץ
בצל קצוץ
גזר קצוץ
סלרי(רק הגבעולים)
אגוז מוסקט
מלח
פלפל
פפריקה
ומעט כמון
2 קופסאות של פולפה(רוטב עגבניות איטלקי איכותי)
כוס מים
כוס של יין אדום
פסטה(כל פסטה שתבחרו אבל הכי מתאים זה ספגטי)

אופן הכנה:
1. מתחילים עם שמן זית בסיר מחממים ומוסיפים אורגנו טרי, טימין טרי ומעט שום קצוץ,מאדים מעט שיפתח ויתן טעם מדהים לשמן זית..
2. לסיר מוסיפים בצל קצוץ, גזר קצוץ וסלרי רק גבעולים בלבד,מאדים הכל. ו
3. מוסיפים תבלינים : אגוז מוסקט, מלח,פלפל,פפריקה ומעט כמון
4. מוסיפים 2 קופסאות של פולפה ( רוטב עגבניות איטלקי איכותי) וכוס מים, מביאים לרתיחה ומוסיפים כוס של יין טוב ואיכותי אני השתמשתי בקברנה אדום יבש
( מה שאתם אוהבים לשתות תשמשו בבישול ).
5. מערבבים הכל ומניחים על אש נמוכה למשך שעתיים -שלוש
יום אחרי זה יותר טעים.

פסטה – תבחרו איזה פסטה שרוצים תבשלו לפי הוראות היצרן ותערבבו הכל
לבסוף להוסיף אורגנו וטימין יבש..
בתאבון 🍽😀

למתכוני בשר נוספים לחצו על הקישור: בשר

מתכון לגולש (גולאש) מושלם עם תפוחי אדמה של תומר תומס

מתכון לגולש (גולאש) מושלם של תומר תומס

מצרכים להכנת גולש בקר:
1.2 ק"ג בשר צלעות מספר 2 חתוך לקוביות בגודל של 3X3 (כפי שהוצג בסרטון)
1 כף גדושה של רסק עגבניות
1 כף גדושה של פפריקה מתוקה
4-5 שיני שום כתושות
כפית מלח
כפית פלפל שחור גרוס
2-3 פלפל שאטה סודני קטן( למי שאוהב פיקנטי לא חובה)
2 כפות שמן קנולה
חצי כפית גרגירי קימל(לא חובה)
3 בצלים גדולים חתוכים לרצועות
3 עגבניות
4-5 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
2 כוסות מים חמים

אופן הכנה:
1. מחממים את הסיר ושמים את כפות השמן.
2. מטגנים את רצועות הבצל עד להשחמה ומתחילים בגירוד העגבניות על פומפיה.
3. לאחר שהבצל השחים, מוסיפים את רסק העגבניות לסיר ומערבבים את הרסק עד שהוא מתפרק ומערבבים עם הבצל.
4. מוסיפים את הבשר לסיר ומערבבים עד לסגירה של הבשר מכל הצדדים ומשנה את צבעו לחום.
5. מוסיפים את הפפריקה לסיר וממשיכים בערבוב.
6. מוסיפים את העגבניות המגורדות לסיר ואת שיני השום וממשיכים בערבוב.
7. מוסיפים את הפלפל שאטה לסיר(לא חובה,ניתן להחליף בפפריקה חריפה),את הקימל ואת הפלפל שחור גרוס ומערבבים כ-2 דקות.
8. מוסיפים לסיר 2 כוסות מים חמים עד לכיסוי הבשר(במידה ולא מכסה,ניתן להוסיף עוד חצי כוס) ומבשלים כשעה על אש בינונית.
9. מוסיפים את המלח לתבשיל ומערבבים ומתקנים טעמים במידת הצורך.
10. לאחר בישול של כשעה מוסיפים עוד כוס של מים חמים לתבשיל(רק אם חסר) ומוסיפים את תפוחי האדמה לסיר ומבשלים למשך 30-40 דקות עם מכסה עד לריכוך מלא של תפוחי האדמה.
11. מסירים מהאש ומגישים

בורקס בשר מושלם מבצק עלים

בורקס בשר מושלם מבצק עלים

בורקס ממולא בשר של לי אבוטבול,את המנה הזאת ניתן להכין בתור מנה עיקרית או בתור תוספת.

מצרכים:
בצק עלים קנוי רצוי לשים אותו לילה לפני במקרר
חצי קילו בשר טחון (בשר מספר 2) מטוגן במעט שמן ללא נוזלים
בצל גדול קצוץ
ביצה טרופה להברשה
פטרוזיליה
פלפל
מלח
אגוז מוסקט
תערובת של שומשום שחור ולבן

בשר טחון מתכונים

אופן ההכנה:
1. מטגנים את הבשר טחון במעט שמן,מוסיפים מלח פלפל ומעט אגוז מוסקט
נפטרים מהנוזלים ומוסיפים את הפטרוזיליה.
2. בעזרת סכין חותכים בצדדים בצורה אלכסונית כפי שהופיע בסרטון.
3. שמים את מילוי הבשר במרכז בצק העלים.
4. סוגרים את הבצק כפי שהודגם בסרטון.
5. מברישים בביצה ומפזרים את תערובת השומשום מלמעלה.
6. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ-20 דקות עד שמשחים גם בחלק העליון וגם בחלק התחתון.

את המנה ניתן להגיש עם רוטב פטריות
בורקס בשר

קישוא עגול ממולא בבשר מתכון של תומר תומס

קישוא עגול ממולא בבשר מתכון של תומר תומס

מצרכים להכנת קישוא עגול ממולא בבשר:
3-4 שיני שום קצוצות
כפית פלפל שחור גרוס+ רבע כף לרוטב
כפית פפריקה + 2 כפות פפריקה נוספות לרוטב
חצי כפית בהרט + רבע כף בהרט לרוטב
כוס אורז
500 גרם בשר בקר
2 בצלים
פלפל חריף
2 כפות רסק עגבניות
פטרוזיליה
כפית מלח +חצי כף מלח לרוטב
כוסברה
2 עגבניות
9 קישואים עגולים
גבעול סלרי(לא חובה)
מים חמים

אופן הכנה:
1. חוצים את הבצל עד האמצע(לא עד הסוף), שמים בקערה מוסיפים מים ושמים במיקרוגל ל-5 דקות.
2. מתחילים בריקון הקישוא:קודם כל מסירים את החלק עם הגבעול,חותכים את המכסה מהחלק העליון של הקישוא, בעזרת הכף (פריזיאן)נתחיל בריקון הקישוא(זהירות לא לפגוע בחלק החיצוני).
3. לאחר 5 דקות של הבצל במיקרוגל,מוציאים ומפרקים לשכבות שאותם נמלא בהמשך.
4. מתחילים בהכנת המילוי מקלפים עגבניה אחת נוריד את ראש העגבניה ונחתוך לקוביות ונעביר לקערה.
5. נוסיף את הבשר הטחון,נגרד בצל אחד ונקצוץ גבעול סלרי ונוסיף לתערובת הבשר.
6. קוצצים את הכוסברה ונוסיף לתערובת הבשר,כמוכן נוסיף את האורז,מלח ופלפל שחור גרוס,פפריקה,בהרט ומערבבים היטב.
7. מתחילים למלא את הקישואים עם תערובת הבשר ולהשאיר קצת רווח כי האורז תופח.
8. כמוכן מתחילים במילוי הבצל,מגלגלים ושמים את החלק הפתוח כלפי מטה.
9. בתוך סוטאז,שמים רבע כוס של שמן ומתחילים לחמם,מוסיפים חצי פלפל חריף,רסק עגבניות ,מגרדים עגבניה אחת ומוסיפים אותה לסוטאז ואחרי זה נוסיף את שיני שום קצוצות ומטגנים 1-2 דקות.
10. מוסיפים 2 כפות פפריקה ומערבבים,מוסיפים פלפל שחור ובהרט.
11. מוסיפים לסיר מים חמים עד חצי גובה מהקישוא מערבבים ונותנים לזה להתבשל כ-15 דקות.
12. לאחר 15 דקות,מוסיפים את המלח, מערבבים ובודקים טעמים ומתחילים לסדר את הקישואים,והבצלים עם החלק הפתוח כלפי מטה.(אם במהלך הבישול חסר נוזלים ניתן להוסיף)
13. לאחר שסידרנו את הקישואים והבצל בסיר ,בעזרת כף שמים רוטב בכל קישוא כמו שהודגם בסרטון ושמים את המכסים של הקישוא ( לא חובה).
14. מכסים את הסיר ומבשלים 45 דקות על אש בינונית.
15. מפזרים טיפה סוכר מעל כל קישוא ומכניסים את הסיר ל-10 דקות בתנור על חום של 200 מעלות להשחמה.
16. מוציאים מהתנור ומגישים.

חמין מרוקאי עם חומוס מתכון




חמין מרוקאי עם חומוס מתכון

מתכון מרוקאי אותנטי לחמין לשבת.
המתכון באדיבות השף שלום דרעי אשר עבד בעבר במטבח החלבי של מלון נסיכה המיתולוגי באילת.
כמוכן עבד כשף של רשת בית התה של חברת ויסוצקי.
כיום עובד כיועץ קולינארי למסעדות ולמטבחים תעשייתים.

מצרכים להכנת חמין מרוקאי עם חומוס:
מצרכים ל – 8 סועדים
16 תפוחי אדמה בינוני מקולף
8 ביצים
כוס שעועית יבשה מושרה
3 בצלים חתוכים לקוביות גסות
ראש שום מקולף
כוס חומוס מושרה
בטטה מתוקה
5 עצמות בשר בקר
1 וחצי ק"ג בשר מס 8 חתוך קוביות
כוס שמן
1 כף כמון
1 כף כורכום
2 כפות גדושות של פפריקה מתוקה
1 כף פלפל שחור גרוס
כף וחצי של אבקת מרק עוף
2 עלי דפנה
3 תמרים
כף דבש (לא חובה)
מעט פלפל שחור
מים לפי הצורך
לחיטה: ( מערבבים הכל בתוך שקית)
1 כוס חיטה
2 כוסות של מים
3 כפות של שמן
רבע כף של פפריקה
3 שיני שום כתושות
מלח
פלפל




אופן הכנה :
1.מטגנים את הבצל ( עם 3/4 כוס שמן) עד שהוא ממש שחום .
2. מוסיפים את העצמות לבצל(חשוב לשטוף אותם היטב לפני) ומטגנים עד לצריבה.
3. מוסיפים לסיר את החומוס ואת השעועית,שום ומערבבים היטב.
4. שמים בסיר את תפוחי האדמה והבשר
את הקטניות תפוחי אדמה (יש להשרות תפוחי האדמה המקולפים במים עד לשימוש על מנת למנוע השחרה) כמוכן מוסיפים את הבשר (מספר 8).
5. מתחילים בהכנת הרוטב: בקערה שמים 3 שמרים חצויים ל-2 ללא גלעין,מוסיפים את הכמון,פפריקה,פלפל שחור גרוס,אבקת מרק עוף,עלי דפנה,פלפל שחור ,דבש ומערבבים היטב ולאחר שיש תערובת אחידה,מוסיפים את המים לפי הצורך וממשיכים לערבב.
6. שופכים את הרוטב שהכנו לסיר עד לכיסוי, מוסיפים את הביצים(בתוך שקית) והקישקע (לא חובה, מתכון יעלה בהמשך) ואת החיטה בשקית ומכסים את הסיר ומביאים לרתיחה במשך שעה על אש נמוכה.
7. שמים על פלטה לאורך כל ליל שישי, ומגישים למחרת בשבת לארוחת צהריים.
לשים על הפלטה לאורך כל הלילה
בתאבון.

מתכונים נוספים לחמין:
מתכון חמין לשבת של אמא אוסנת

מתכון לחמין טוניסאי של תומר תומס

מתכון להכנת קבב טורקי

מתכון להכנת קבב טורקי

מצרכים להכנת קבב טורקי
750 גרם בשר טחון
1 בצל
צרור פטרוזיליה
גמבה
2 שיני שום
2 עגבניות חתוכות לשמיניות
4 פלפל ירוק בהיר
1 כפית רסק עגבניות
1 כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
1 כפית צילי גרוס
1 כפית פפריקה

אופן הכנת הקבב:
1. במעבד מזון טוחנים את הבצל,שום,פטרוזיליה והגמבה.
2. מוסיפים את הירקות שטחנו לבשר הטחון ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
3. מוסיפיםת התבלינים לתערובת הבשר(פפריקה,צילי גרוס,מלח ופלפל שחור) ומערבבים.
4.מורחים בתחתית מגש רסק עגבניות ומסדרים מעל את תערובת הבשר וחותכים ל-8 משולשים.
5. מסדרים מעל מגש הבשר את העגבניות והפלפל הירוק בהיר.
6. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות ואופים במשך 45 דקות( הבשר מתכווץ בזמן האפייה)
7. מוציאים מהתנור ומגישים

אימאם בלאדי – חציל עם בשר טחון מתכון טורקי

אימאם בלאדי – חציל עם בשר טחון מתכון טורקי

מצרכים להכנת אימאם בלאדי:
500 גרם בשר טחון
1 בצל בינוני קצוץ
1 פלפל ירוק
3 גבעולי בצל ירוק קצוצים
1 קופסא של עגבניות חתוכות דק רצוי תוצרת איטליה
3 חצילים (רצוי לקחת חצילים עם צבע מבריק וקלים במשקל)
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
כף שטוחה פפריקה
כפית שטוחה בהראט (לא חובה אבל מומלץ)
1 שן שום(לא חובה)

אופן הכנה:
1. במחבת שמים 3 כפות שמן,מוסיפים את הבצל ומטגנים עד לשקיפות.
2. קוצצים את הפלפל חריף כמו שהוצג בסרטון ומוסיפים למחבת עם הבצל.
3. מוסיפים את הבצל הירוק למחבת וממשיכים בטיגון.
4. מסירים לחצילים את הקצוות בצורה ישרה ע"י חיתוך(החלק העליון והחלק התחתון ) וחוצים ל-2.
5. מקלפים את חצאי החציל בצורה של זברה.
6. מוסיפים את הבשר למחבת וממשיכים בטיגון,בשלב הזה ניתן להוסיף שן שום אבל זה לא חובה.
7. לוקחים קערה עמוקה עם מים ומוסיפים לה מעט מלח ושמים אותה בצד.
8. מרוקנים את חצאי החציל אך משאירים את התחתית (נוצר מעין כוס חציל )ושמים בתוך קערת המים עם המלח.
9. לאחר שהבשר במחבת החליף צבע,מוסיפים את הפפריקה,מלח,פלפל שחור ,בהראט וחצי מכמות העגבניות הקצוצות דק ומערבבים היטב.
10. את תוכן החציל שרוקנו,קוצצים דק.
11. כאשר הבשר מוכן, מעבירים לקערה.
12. מחזירים את המחבת לאש,מוסיפים 2 כפות שמן ומטגנים את תוכן החציל שקצצנו ,ברגע שהחציל מוכן,מעבירים חצי מהכמות לבשר שטיגנו ולחצי שנותר מהחציל במחבת מוסיפים את החצי שנותר לנו מהעגבניות הקצוצות דק וממשיכים בטיגון וערבוב,בשלב הזה,ניתן להוסיף חצי פלפל חריף ירוק ושן אחת של שום,כף פפריקה,חצי כפית פלפל שחור,כפית שטוחה של בהראט וחצי כפית מלח וכוס חצי של מים חמים ומבשלים.
13. את כוסות החצילים שיצרנו מייבשים באמצעות מגבת(שלא ישארו טיפות של מים) ומטגנים במשך 5 עד 7 דקות בשמן עמוק,כאשר זה מוכן,מעבירים לנייר סופג .
14. לאחר שהחציל התקרר,שמים בתחתית קערת פיירקס,מעט מהרוטב עגבניות שבמחבת ומתחילים במילוי החציל עם תערובת הבשר ומסדרים בתבנית הפיירקס.
15. במידה ונשאר מילוי, ניתן להשתמש בו למילוי פלפל חריף(חוצים בחלק העליון של הפלפל ומוציאים את הגרעינים) ולשים ביחד עם החציל בתבנית פיירקס.
16. שופכים מעל תבנית הפיירקס עם החצילים את הרוטב שנותר ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 20-25 דקות.

אנטריקוט ברוטב יין אדום של השף אבי ביטון

אנטריקוט ברוטב יין אדום של השף אבי ביטון

מצרכים להכנת אנטריקוט ברוטב יין אדום:
נתח אנטריקוט במשקל 300 גרם
אספרגוס
עגבניות "מגי"
מלח ים דק
ראש שום

לרוטב יין אדום:
כוס וחצי של יין אדם
שום מקולף
פלפל שחור גרוס
מלח
סוכר
גבעולי טימין

אופן הכנה:
1. בסיר מבשלים את כל חומרי הרוטב עד שהרוטב מצטמצם.
2. ממליחים את נתח האנטריקוט וצולים על מחבת פסים משני הצדדים או על הגריל.
3. צולים את הירקות כמו שצלינו את האנטריקוט.
4. שמים את הירקות שצלינו בצלחת,מעל שמים את האנטריקוט ומעל מוזגים את רוטב היין אדום המצומצם.

למתכוני בשר נוספים לחצו על הקישור: מתכוני בשר

המתכון באדיבות : כרמלה