קציצות בשר עם קישואים וקארי פיקנטי מתכון של תומר תומס


צפו בסרטון שמסביר כיצד להכין עוגת מוס שוקולד כשרה לפסח

קציצות בשר עם קישואים וקארי פיקנטי מתכון של תומר תומס

מצרכים:
חצי ק"ג בשר בקר טחון מספר 2
חצי כוס סולת
קמח
חצי צרור כוסברה
5-6 שיני שום
קארי הודי
4 קישואים
2 עגבניות
1 בצל
פלפל חריף למי שאוהב
מלח
פלפל שחור גרוס

אופן הכנה:
1. קולפים את הקישואים בצורת זברה וחוצים אותם לשניים ואז חותכים לקוביות גדולות.
2. קוצצים את העגבניות,4 שיני שום והפלפל החריף.
3. קולפים את הבצל וקוצצים ביחד עם הכוסברה ו-2 שיני שום.
4. בקערה שמים את הבשר ומוסיפים לתוכו את השום עם הכוסברה הקצוצה והבצל.
5. מוסיפים לבשר את הסולת,כפית פלפל שחור גרוס,כפית מלח,חצי כפית קארי ומעט שמן ומערבבים היטב ומניחים בצד.
6. מערבבים את הקישואים עם מעט שמן ומצפים בקמח ומטגנים במחבת עד למצב של צריבה ומוציאים.
7. יוצרים קציצות בגודל כדור פינג פונג בעזרת ידיים רטובות.
8. שמים בסיר 3 כפות שמן ומוסיפים כפית וחצי של קארי,ולאחר דקה בערב,מוסיפים את העגבניות הקצוצות עם הפלפל והשום.
9. מוסיפים לסיר כפית של פלפל שחור גרוס ו-3 כוסות של מים רותחים ומבשלים כ-10 דקות.
10. מוסיפים לרוטב כפית וחצי מלח ומתחילים לסדר את הקציצות ברוטב.
11. מסדרים גם את הקישואים במחבת,מכסים את הסיר מנמיכים את האש ומבשלים כ-40 דקות.
12. במידת הצורך ניתן להוסיף מים חמים לסיר.
13. לאחר 40 דקות מסירים מהאש,מפזרים ירק מעל ומגישים.
ניתן להגיש את עם אורז או בגט

צפו בסרטון שמסביר כיצד להכין סורבה תותים כמו במסעדות

גלילות חצילים במילוי בשר של תומר תומס


צפו בסרטון שמסביר כיצד להכין עוגת מוס שוקולד כשרה לפסח

גלילות חצילים במילוי בשר של תומר תומס

מצרכים:
300 גרם בשר טחון גס
3 חצילים
קופסה של קוביות עגבניות
2 כפיות פפריקה
חצי כפית מלח
כפית וחצי שטוחה של פלפל שחור גרוס
כפית בהרט
2 גמבות
2 בצלים
פלפל חריף(לא חייב)
2 שיני שום
חצי צרור פטרוזיליה
רבע כוס שמן



אופן הכנה:
1. חותכים את החצילים לפרוסות בעובי של קצת פחות מ- 1 ס"מ.
2. מרססים את הפלנצה עם שמן ומסדרים את החצילים או לחלופין אופים את החצילים בתנור.
3. מטגנים או אופים משני הצדדים ,מוציאים ושמים בצד.
4. מורידים מהפטרוזיליה את הגבעולים וקוצצים דק את הפטרוזיליה,בצל אחד וגמבה אחת ומוסיפים לבשר .
5. מתבלנים את הבשר עם הבהרט,מלח,פלפל שחור גרוס ומערבבים
6. ממלאים את החציל בבשר ומגלגלים כפי שמודגם בסרטון.
7. מתחילים בהכנת הרוטב , מחממים את השמן,קוצצים את הבצל שנותר והפלפל חריף(לא חובה) ומטגנים.
8. קוצצים דק את הגמבה שנותרה ואת שיני השום.
10. מוסיפים את קוביות העגבניות לסיר עם הבצל ומערבבים ומטגנים 5 דקות ואז מוסיפים את הגמבה הקצוצה והשום ומערבבים היטב.
11. מוסיפים לרוטב פפריקה,חצי כפית פלפל שחור גרוס,כפית נוספת של מלח חצי כפית נוספת של בהרט וחצי כוס של מים ונותנים לזה להתבשל 10 דקות,
12. מסדרים את גלילות החצילים בסיר ומפזרים מעל את רוטב העגבניות ומבשלים על אש נמוכה 30-35 דקות.
13. מכניסים את הסיר ל-10 דקות בתנור בחום של 200 מעלות.
14. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעל טחינה וירק ומגישים.

טבחה בכמון של תומר תומס

טבחה בכמון של תומר תומס

מצרכים לטבחה בכמון
2 כפות גדושות פפריקה מתוקה
2 כפות של כמון
כף שטוחה מלח
כפית פלפל שחור
כפית סוכר
רבע כפית קינמון (לא חובה )
800 גרם שעועית מושרית ללילה ומורתחת
2 שיני שום קצוצות
3 כפות רסק עגבניות
בצל גדול
2-3 תפוח אדמה חתוך לפלחים
פלפל לפי הטעם
1 ק"ג גרונות שהורתחו ביחד עם המים הרתוחים.



אופן הכנה:

1. שמים שמן בסיר, קוצצים את הבצל ומתחילים לטגן עד שהוא שקוף, מוסיפים את רסק העגבניות ואת הסוכר ומטגנים היטב.
2. מוסיפים את הפפריקה , פלפל שחור,קינמון ,מערבבים ופותחים את התבלינים.
3. מוסיפים לתבשיל את השום והפלפל חריף בהתאם לטעם, מוסיפים את השעועית,תפוחי אדמה.
4. מוסיף את הגרונות עם המים הרתוחים(הציר שנוצר),סה"כ הכל צריך להיות בערך ליטר וחצי של נוזלים.
5. מבשלים בין שעה לשעה וחצי תלוי בהצטמצמות של הנוזל, ברגע שיש רתיחה להעביר לאש נמוכה.
6. אחרי חצי שעה של בישול מוסיפים את הכמון והמלח לפי הטעם.
7. אחרי שהנוזלים הצטמצמו, מסירים מהאש ומגישים.

אהבתם שתפו את המתכון.
הכנתם, כתבו בתגובות למטה איך יצא לכם,זה המקום גם לשאול שאלות בקשר למתכון.

בתאבון!!!

רולדת בשר בתנור מתכון של תומר תומס

רולדת בשר בתנור מתכון של תומר תומס

1 ק"ג בשר בקר טחון טרי
6 ביצים קשות
חצי קילו בשר עוף טחון
בצל קצוץ דק
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
2 כפיות חרדל דיזון(לא חובה)
כפית פלפל שחור גרוס
כפית מלח
3 כפיות צנוברים
ביצה טריה
חצי כפית ראס אל חנות
2 כפות תערובת עשבי תיבול ( לא חובה)




.

הוראות הכנה:
1. מתחילים ביצירת המעטפת: בקערה שמים את הבשר הטחון, מוסיפים לו את הביצה הטריה,חצי כפית פלפל שחור,חצי כפית מלח,חרדל דיזון ומערבבים היטב ושמים בצד.
2. מתחילים בהכנת המלית: בקערה שמים את הבשר עוף טחון,בצל קצוץ,פטרוזיליה קצוצה,חצי כפית פלפל שחור,חצי כפית מלח,צנוברים,ראס אל חנות,תערובת עשבי תיבול ומערבבים היטב.
3. לוקחים שקית קוקי ומהצד פותחים אותה.
4. פורסים את השקית קוקי ושמים מעל את המעטפת של הבשר ומשטחים לאורך השקית בערך לעובי של סנטימטר כפי שהוצג בסרטון,
5. מעל המעטפת שמים את המילוי ונסדר לאורך במרכז המעטפת ומעל שמים את הביצים הקשות כפי שהוצג בסרטון, ניתן לפזר פלפל שחור מעל.
6. מתחילים לגלגל את שקית הקוקי עם הרולדה כמו סוכריה ולסגור את הצדדים.
7. שמים על הצד של הסגירה.
8. לוקחים שקית קוקי נוספת ומכניסים לתוכה את הרולדה וסוגרים היטב.
9. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-60 דקות.
10. לאחר חצי שעה בתנור, מוציאים את הרולדה,שמים על רשת ובעזרת מחט מחוררים על מנת להוציא נוזלים.
11. מכניסים לחצי שעה נוספת בתנור.
12. מוציאים מהתנור,מסירים את שקיות הקוקי, מברישים בעשבי תיבול מעורבבים עם שמן זית ומכניסים ל-10 דקות נוספות בתנור להשחמה.
13. מוציאים מהתנור, נותנים להתקרר 10 דקות ,פרוסים ומגישים.

בהצלחה

מתכון למפרום אמיתי של תומר תומס

מתכון למפרום אמיתי של תומר תומס

מצרכים:
קמח (יש אפשרות להשתמש בקמח ללא גלוטן)
3 כפות פרורי לחם
חצי קילו בשר מספר 2 (חלק לבקש מהקצב לטחון וחלק לקצוץ ידנית עם סכין)
5 תפוחי אדמה
צרור פטרוזיליה
3-4 בצלים
מלח
פפריקה
חררט(תערובת תבלינים טריפוליטאית או ניתם במקום להשתמש בקינמון וכמון או אגוז מוסקט וגינג'ר)
פלפל שחור
4-5 שיני שום
3 ביצים
רסק עגבניות
שמן לטיגון
קערת מים קרים עם כף מלח
חצי כפית סוכר




.

אופן הכנה:
מתחילים בהכנת תערובת הבשר:
1. קוצצים את הבשר עם הסכין( את החלק הלא טחון,שמים בקערה ומוסיפים את הבשר הטחון.
2. קוצצים את הבצלים ומוסיפים לקערה עם הבשר.
3. קוצצית את הפטרוזיליה ומוסיפים לתערובת הבשר.
4. מוסיפים 3 ביצים לתערובת הבשר וחצי כפית מלח, כפית פפריקה, 2 כפיות חררט, 3 כפות פירורי לחם ומערבבים בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה.

עוברים לתפוחי האדמה:
1. פורסים את תפוח האדמה כפי שהודגם בסרטון.
2. שמים את תפוחי האדמה בקערת המים עם המלח ומשאירים 20-30 דקות לריכוך תפוח האדמה.

מתחילים בהכנת הרוטב:
1. שמים סיר רחב( סוטאז) על הגז ומתחילים לחמם,מוסיפים חצי כוס של שמן ו3 כפות גדולות של רסק עגבניות.
2. קוצצים את השום ובצל אחד , ומוסיפים לסיר קודם כל את הבצל הקצוץ ולאחר מכן את השום ומטגנים קלות עד ההרסק משנה את הצבע.
3. מוסיפים חצי כפית סוכר ו- 2 כפות פפריקה וממשיכים בטיגון.
4. מוסיפים לסיר כפית וחצי חררט,חצי כפית של פלפל שחור וממשיכים בטיגון גל.
5. מוסיפים לסיר רבע ליטר מים חמים ונותנים להתבשל.

מתחילים במילוי תפוחי האדמה:
1. מוציאים את תפוחי האדמה מהקערה ומייבשים במגבת.
2. ממלאים את תפוחי האדמה בתערובת הבשר כפי שמודגם בסרטון.
3. מחממים מחבת עם שמן שישמש לטיגון המפרום.

ציפוי המפרום:
1. שמים בקערה 3 ביצים וכף רסק עגבניות,מעט מלח,מעט פלפל שחור ומערבבים היטב ובקערה נפרדת שמים קמח שישמש לציפוי.
2. טובלים את תפוחי האדמה הממולאים בקמח טובלים בתערובת הביצים ומטגנים משני הצדדים עד להשחמה.
3. ומסדרים את קציצות המפרום בסיר של הרוטב מוסיפים מים חמים עד לכיסוי כמעט מלא של קציצות המפרום ומוסיפים מלח לפי הטעם(בערך חצי כפית).
4. מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה רצוי שעתיים
5. לקראת סוף הבישול קוצצים פטרוזיליה ושמים בסיר וסוחטים מעל לימון שלם ומגישים.

פסטה עם נקניקיות מרגז – מקרונה בסלסה של תומר תומס

פסטה עם נקניקיות מרגז – מקרונה בסלסה של תומר תומס

סרטון להכנת פסטה עם נקניות מרגז:

מצרכים:
חבילת פסטה
קופסת רסק עגבניות
כוס שמן
שיני שום
פפריקה מתוקה
מלח
פלפל שחור
מעט סוכר
נקניקיות מרגז
פלפל ירוק חריף



הוראות הכנה:
לטגן את נקניקיות המרגז במחבת נפרדת
בינתיים להכין את הפסטה , להרתיח בסיר 4 ליטר מים , כפית מלח, ושתי כפות שמן
כשהמים רותחים להכניס את הפסטה , לבשל בערך 8 דקות ולסנן
הכנת הרוטב:
לחמם בסיר כוס שמן
להוסיף את רסק העגבניות ולטגן כ 5 דקות , להוסיף מעט סוכר , 2 כפות פפריקה מתוקה ולהמשיך לטגן במשך 10 דקות על אש בינונית .
לחתוך 10 שיני שום ולהוסיף לרסק , להוסיף חצי כפית פלפל שחור , ולהוסיף חצי ליטר מים חמים , לערבב ולהוסיף כפית מלח.
לחתוך את המרגז לשניים להוסיף לרוטב
ולבשל על אש נמוכה 20 דקות.
לערבב את הרוטב עם הפסטה.

קציצות בשר עם חצילים ברוטב עגבניות מתכון של תומר תומס

קציצות בשר עם חצילים ברוטב עגבניות מתכון של תומר תומס

סרטון הכנת קציצות בשר טחון עם חצילים: ברוטב עגבניות

מצרכים:
חצי קילו בשר בקר טחון ללא שומן
1 חציל
צרור כוסברה
עגבניה מגורדת
פלפל שחור
מלח
שיני שום
פרורי לחם
כמון
בהרט
כורכום

הוראות הכנה:
לפרוס את החציל לרצועות רחבות ולטגן עד הזהבה לא השחמה.
בינתיים מכינים את תערובת הקציצות:
בשר טחון , 4 שיני שום , חצי חבילת כוסברה קצוצה, חצי כוס פירורי לחם,
חצי כפית בהרט, חצי כפית פלפל שחור, חצי כפית מלח
לערבב טוב וליצור כדורים.
הכנת הרוטב:
לחמם בסיר מעט שמן להוסיף עגבניה מגורדת ולטגן קלות
להוסיף לרוטב 4 שיני שום פרוסות , כפית וחצי כורכום , חצי כפית פלפל שחור ולבשל עד פתיחת תבלינים.
להוסיף 4 כוסות מים רותחים , כפית מלח , כפית כמון , ניתן להוסיף חצי כפית פפריקה חריפה , לקצוץ את גבעולי הכוסברה ולפזר בסיר.
לסדר את הקציצות והחציל ולבשל במשך 30 דקות על אש בינונית .

קציצות בשר ותפוחי אדמה (בסטיל/בנטז') של תומר תומס

קציצות בשר ותפוחי אדמה (בסטיל/בנטז') של תומר תומס

סרטון הכנת קציצות בשר ותפוחי אדמה (בסטיל/בנטז') של תומר תומס :

מצרכים לקציצות בשר ותפוחי אדמה::
שמן לטיגון
500 גרם בשר טחון
ביצים לציפוי
קמח ללא גלוטן או קמח רגיל
4 ביצים קשות
כפית וחצי מלח
1 כפית ראס אל חנות
1 כפית פלפל שחור
1 בצל קצוץ
רבע חבילת פטרוזיליה
1 קילו תפוח אדמה אדום מבושל עם הקליפה




.

אופן הכנה קציצות בשר ותפוחי אדמה:

1. מטגנים את הבצל, מוסיפים את הבשר הטחון.
2. מקלפים את תפוחי ומרסקים ומועכים לפירה.
3. מוסיפים את הפטרוזיליה וראס אל חנות לבשר ביחד עם המלח והפלפל שחור ומערבבים היטב.
4. מניחים לבשר להתקרר מעט.
5. את הביצה חותכים לרבעים, טובלים יד בקערית מים, לוקחים חופן מהפירה תפוחי אדמה,משטחים,שמים במרכז בשר ורבע ביצה וסוגרים כפי שהודגם בסרטון.
6. טובלים את הקציצות תפוחי אדמה בקמח ומעצבים את הקציצה.
7. טובלים את הקציצה בביצים טרופות עם מלח( אפשר להוסיף כך של רסק עגבניות) ומצפים מכל הצדדים ומטגנים עד להשחמה.שהקצוות משחימות הופכים את הקציצה.
8. שמים בנייר סופג ומגישים.

מתכון למפרום של לי אבוטבול

מתכון למפרום של לי אבוטבול

סרטון להכנת מתכון למפרום:

מצרכים :
תפוחי אדמה -5
חצי קילו בשר טחון -מספר 2 צלעות
צרור כוסברה
בצל -1
1 חבילת רסק עגבניות- חבילה בינונית
1 חבילת עגבניות חתוכות קלופות
ביצה
שמן
תבלינים – כמון , פפריקה , אבקת מרק עוף , פלפל ומלח
קמח




.

אופן הכנה :
לבשר מוסיפים את התבלינים , בצל קצוץ, כוסברה קצוצה , מעט שמן וביצה .

את תפוחי האדמה מקלפים וחותכים לאורך או לרוחב , כל תפוח אדמה בערך ל4 חתיכות.
לאחר מכן , עושים פתח בתפוח האדמה בכדיי שיהיה אפשר למלא אותו בבשר .

ממלאים את תפוחי האדמה שלנו ומעבירים אותם לביצה טרופה עם מלח ולאחר מכן ל קמח .

לאחר מכן מטגנים משני בצדדים עד להשחמה .

הרוטב –
מטגנים בצל ומוסיפים את חבילת רסק העגבניות והעגבניות הקלופות מעט מלח פפריקה ואבקת מרק , ומוסיפים מים עד לסמיכות הרצויה .

מכניסים את המפרומים שלנו לרוטב ונותנים לזה בישול של 30 דקות בערך עד שתפוח האדמה רך

קציצות בשר ואורז של תומר תומס

קציצות בשר ואורז מתכון – תומר תומס

סרטון להכנת קציצות בשר ואורז:

מצרכים לקציצות בשר ואורז

500 גרם בשר או בשר טחון איכותי

1 כפית כורכום

3 כפיות מרק עוף

2 ביצים

כפית שטוחה פלפל שחור

כפית שטוחה ראס אל חנות

שום

פפריקה מתוקה

1 כף רסק עגבניות

מלח לפי הטעם

חצי צרור פטרוזיליה

סולת

2 כוסות חד פעמי של אורז

שמן

2 בצלים

2.5 כוסות מים רותחים



אופן הכנת הקציצות בשר ואורז:

1. מתחילים עם טחינת הבשר ( אם לא משתמשים בבשר טחון) : למטחנה מכניסים קודם כל בצל ( אם משתמשים בבשר טחון, פשוט לגרד את הבצל עם הפומפיה), אחרכך את הבשר ואת הפטרוזיליה והשום.
2. לתערובת השבר מוסיפים את האורז,פלפל שחור,ראס אל חנות,מלח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
3. יוצרים קציצות מהבשר ומשטחים.
4. מחממים שמן במחבת.
4. שמים 2 ביצים טרופות בקערה ומתחילים בטיגון הקציצות: טובלים את הקציצות בביצים ומצפים מכל הצדדים עם סולת ומטגנים משני הצדדים עד להשחמה משני הצדדים ואז מוציאים את הקציצות למסננת.
5.מתחילים בהכנת הרוטב: בסיר שמים שמן ומחממים,ושמים רסק עגבניות בסיר ומטגנים,ואז מוסיפיםלפי הסדר הבא :כורכום,חצי כפית פלפל שחור,חצי כפית ראס אל חנות,מרק עוף ומערבבים.
6. מוסיפים 2 שיני שום פרוסות לרוטב,מטגנים ומוסיפים מים רותחים לסיר,טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך מוסיפים מלח.
7. מסדרים בצורת פרח את הקציצות בסיר ,מכסים את הסיר ומבשלים כ25-30 דקות.
8. אחרי כרבע שעה של בישול, מרטיבים את הקציצות שיספגו את הרוטב וממשיכים בבישול.
9. מקשטים בפטרוזיליה ומגישים.

ניתן להוסיף גבעול אחד של שמיר למילוי הבשר (לא חובה)
בתאבון!!!