קובה סלק מתכון של תומר תומס כולל סרטון


צפו בסרטון שמסביר כיצד להכין לחם ביתי

קובה סלק מתכון של תומר תומס כולל סרטון

מצרכים להכנת קובה סלק :
בכל פעם שמוזכר כוס במתכון הכוונה לכוס חד פעמית של שתיה חמה.

מצרכים לבצק הקובה:
2 כוסות סולת
1 כפית שטוחה של מלח
רבע כוס שמן
כוס מים פושרים

מצרכים מלית בשר:
1 בצל גדול קצוץ
2 גבעולים של סלרי קצוץ
רבע חבילת פטרוזיליה
רבע חבילת כוסברה
500 גרם בשר בקר טחון (בשר צלעות מספר 2)
כפית שטוחה פלפל שחור
כפית שטוחה מלח
כפית שטוחה בהרט

מצרכים להכנת מרק הקובה :
3 סלקים מקולפים
1 בצל סגול
חבילת פטרוזיליה שטופה ללא הגבעול
3 גבעולי סלרי עם העלים
1 כף רסק עגבניות
מלח
פלפל שחור
2 לימונים
כפית סוכר

אופן הכנה:
1. שמים בקערה את כל החומרים של בצק הקובה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ושמים לנוח רבע שעה.
במידה ואחרי רבע שעה הבצק עדיין דליל,ניתן להוסיף מעט סולת.
2. בסיר סוטאז שמים 2 כפות שמן ומחממים,מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהבצל נהיה שקוף.
3. מוסיפים את הבשר לסוטאז עם הבצל.
4. מוסיפים את הירק (סלרי,פטרוזיליה,כוסברה) לתערובת הבשר.
5. מוסיפים את הבהרט,פלפל שחור ומלח לתערובת הבשר ומבשלים עד שהבשר מחליף גוון.
6. מבצק הסולת יוצרים כדורים בגודל של כדור פינג פונג.
7. יוצרים גומה במרכז הכדור סולת בעזרת בקבוק יין כמו שהוצג בסרטון.
8. ממלאים את כדורי הסולת עם הגומה עם בשר,דוחסים את הבשר וסוגרים.
9. מתחילים בהכנת המרק: את הבצל חותכים בצורת ירח, שמים בסיר למרק 2 כפות שמן ומתחילים לחמם.
10. מטגנים את הבצל עד למצב שקוף.
11. מגרדים סלק אחד ,מוסיפים לקערה עם הסלק המגורד מים.
12. את 2 הסלקים הנותרים חותכים לצורת אצבעות ומוסיפים למים עם הסלק המגורד.
13. לסיר המרק עם הבצל מוסיפים את הרסק עגבניות והסוכר ומטגנים במשך 2-3 דקות.
14. מוסיפים למרק את הירק (פטרוזיליה,סלק ).
15. מוסיפים לסיר המרק את הסלקים ביחד עם המים.
16. מוסיפים למרק מיץ מ-2 לימונים.
17. מוסיפים את המלח והפלפל שחור לפי הטעם ומבשלים כ-35 דקות.
18. מוסיפים את הקובות ומבשלים כ-10 דקות נוספות.

למתכוני בשר נוספים לחצו על הקישור: מתכוני בשר

צפו בסרטון שמסביר כיצד להכין רוטב ויניגרט כמו במסעדות

קציצות מרוקאיות עם סוד של סבתא עליזה


צפו בסרטון שמסביר כיצד להכין לחם ביתי

קציצות מרוקאיות עם סוד של סבתא עליזה

מצרכים להכנת קציצות מרוקאיות:
500 גרם בשר בקר טחון פעמיים
250 גרם חזה עוף טחון
1 עגבניה מגורדת
כפית שטוחה מלח
כף גדולה של כורכום + 2 כפיות כורכום לרוטב
כפית גדולה פלפל לבן + כפית שטוחה של פלפל לבן לרוטב
2 כפיות של פפריקה מרוקאית + כפית שטוחה של פפריקה לרוטב
גינגר בגודל של תמר
2 בצלים
חצי צרור כוסברה
2 גבעולי סלרי עם עלים
רבע כוס מים
2 כפות שמן
2 כוסות מים רותחים

אופן הכנה:
1. במעבד מזון שמים בצל אחד,גינגר,ואת העלים של הסלרי ( בערך 10 עלים), חצי מחצי חבילת כוסברה וטוחנים הכל ביחד.
2. לוקחים את הבשר טחון והחזה עוף הטחון שמים בקערה ומוסיפים את תערובת שטחנו במעבד מזון.
3. מוסיפים אל תערובת הבשר את הכורכום,מלח,פלפל לבן,פפריקה,מעט שמן( 2 כפות) ורבע כוס מים ומערבבים את כל התערובת, עד לקבלת תערובת חלקה.
4. מתחילים בהכנת הרוטב: שמים בסיר 4 כפות שמן, ומוסיפים בצל אחד קצוץ ומטגנים עד למצב שהבצל שקוף, בינתיים יוצרים קציצות ומסדרים על מגש.
5. לאחר שהבצל נהיה שקוף,מוסיפים 2 כפיות של כורכום,כפית שטוחה של פלפל לבן וכפית שטוחה של פפריקה ואת העגבניה המרוסקת ומערבבים היטב עד שהתבלינים יפתחו.
6. קוצצים כמה עלים של סלרי.
7. מוסיפים לתערובת הבצל בסיר רבע צרור כוסברה וגבעול סלרי עם העלים (קוצצים לפני ההוספה) ומוסיפים לסיר 2 כוסות מים רותחים.
8. מוסיפים לרוטב,כפית שטוחה של מלח, מנמיכים את האש ומבשלים 2-3 דקות ומוסיפים לרוטב את הקציצות.
9. מבשלים את הקציצות על אש נמוכה במשך שעה (אחרי 40 דקות בודקים ואז מחליטים אם להמשיך לשעה) , מוסיפים את הסלרי, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך שעה.

שבלולי פילו במילוי בשר

שבלולי פילו במילוי בשר – לי אבוטבול

מצרכים:
קילו בשר טחון מספר 2 מהצלעות.
חצי כוס שמן +מברשת סיליקון.
עלי פילו .
בצל קצוץ.
תבלינים: פלפל , מלח , פפריקה מתוקה מרוקאית , כמון ומעט אבקת מרק .
חופן כוסברה קצוצה.



אופן הכנה:
1. מחחמים מעט שמן במחבת.
2. מוסיפים למחבת את הבצל, ומטגנים מעט ואז מוסיפים את הבשר.
3. מבשלים את הבשר עם הבצל ,חצי בישול ומוסיפים לתערובת הבשר את התבלינים(חצי כפית מכל תבלין.
4. לאחר שהבשר מוכן,מכבים את האש,מוסיפים את הכוסברה הקצוצה.
5. לאחר ששהבשר מתקרר,מתחילים בהכנת שבלולי הפילו.
6. משמנים קלות במעט שמן את דפי הפילוי וממלאים ומגלגלים כפי שהוצג בסרטון.
7. מורחים את שבלולי הפילו במעט שמן ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהשבלולים משחימים.

ניתן להגיש את השבלולים עם רוטב צילי מתוק,או רוטב חמוץ מתוק או טחינה ירוקה ביתית.

בשר ראש עם חומוס מתכון כולל סרטון של תומר תומס

בשר ראש עם חומוס מתכון כולל סרטון של תומר תומס

מצרכים בשר ראש עם חומוס:
10 שיני שום
1.5 ק"ג בשר ראש, נקי משומן ובצבע ורוד
1 פלפל אדום, פרוס לרצועות
2 כוסות גרגירי חומוס, אחרי שהושרו לילה בהמון מים
1 פלפל ירוק חריף, פרוס לרצועות
1 פלפל יבש
1 צ'ילי, פרוס לרצועות
1 קופסא של עגבניות מרוסקות
חצי כף פלפל שחור גרוס
2 כפות גדושות של פפריקה מתוקה מרוקאית
כף וחצי כמון
1 ליטר מים רותחים
כף שטוחה של מלח



אופן הכנה:
1. שמים בסיר לחץ את הבשר ראש ביחד עם גרגירי החומוס ושיני השום.
2. מוסיפים לסיר את הצילי ואת שאר הפלפלים.
3. מוסיפים את הפפריקה המתוקה, העגבניות המרוסקות,הפלפל השחור, המלח והכמון , ושופכים מים רותחים עד לכיסוי הבשר.
4. סוגרים את הסיר ומבשלים למשך שעה.
5. מעבירים את שסתום הסיר לחץ למצב יציאת לחץ, ולאחר שחרור הלחץ פותחים את המכסה ומגישים.

טבחה מתכון עם תפוחי אדמה ובשר כולל סרטון של תומר תומס

טבחה מתכון עם תפוחי אדמה ובשר כולל סרטון של תומר תומס

מצרכים טבחה מתכון:
1 ק"ג גרונות הודו
חצי קילו בשר בקר מספר 2
5 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לפלחים.
2 פלפל חריף
3 כפות גדושות של רסק עגבניות
ראש של שום, מחולק לשינים קלופות
3 כפות פפריקה אדומה מתוקה
כפית כמון
כפית שטוחה פלפל שחור
מלח לפי טעם בערך כפית
כפית כורכום
4 כפות שמן קנולה
חצי כפית סוכר
3/4 ליר מים חמים

אופן הכנה:
1. לבשל בסיר לחץ את הגרונות הודו והבשר בקר במשך 40 דקות,
אם אין ברשותכם סיר לחץ אז לבשל במים חמים עם 2 עלי דפנה ו-2 גרגירי פלפל אנגלי.
2. שמים בסיר שמן,מחממים טיפה ומוסיפים את הרסק העגבניות ומטגנים את הרסק עד שהוא מחליף צבע.
3. מוסיפים לרסק, חצי כפית סוכר ומערבבים.
4. מוסיפים את הפלפל החריף לסיר בשלמותו רק חותכים מעט את הפלפל כפי שהודגם בסרטון.
5. קוצצים את השום ומוסיפים את הפפריקה לסיר ומטגנים מעט ומוסיפים את השום הקצוץ.
6. מוסיפים לסיר את הכורכום והפלפל השחור ומערבבים.
7. מוסיפים את התפוח אדמה לסיר ומוסיפים 3/4 ליטר מים חמים עד לכיסוי התפוחי אדמה.
8. מוסיפים את הבשר והגרונות לסיר ומבשלים כחצי שעה עד שהתפוח אדמה מתרכך.
9. מוסיפים את המלח והכמון ומים חמים במידה וחסר ,מכסים את הסיר ומבשלים 10 דקות נוספות.
10. לאחר 10 דקות מסירים מהאש ומגישים.

שבלול בצק שמרים ממולא בבשר וירקות מתכון של תומר תומס

שבלול בצק שמרים ממולא בבשר וירקות מתכון של תומר תומס


מצרכים:
לבצק שמרים:
חצי קילו קמח מנופה
2 כפות שמן זית
כף מלאה של שמרים יבשים
1 ביצה להברשה
300 מ"ל מים פושרים( כוס וחצי של שתיה חמה חד פעמית)
מלח

למילוי:
חצי כפית בהראט או כמון או ראס אל חנות
חצי כפית פלפל שחור גרוס
חצי כפית מלח
300 גרם בשר טחון
100 גרם שומן כבש קצוץ לקוביות
1 עגבניה
1 בצל גדול או 2 קטנים
פלפל צהוב או גמבה
רבע חבילה של כוסברה קצוצה
חציל מטוגן( לא חובה)



אופן הכנה:
1. שמים בקערה את הקמח והשמרים היבשים, מערבבים מעט ואז מוסיפים את השמן זית.
2. מוסיפים לבצק חצי כפית מלח ואת המים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחיה.
3. יוצרים מהבצק כדור, משמנים מלמעלה, מכסים ומתפיחים חצי שעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
4. קוצצים את הירקות של המילוי ומעבירים לקערה.
5. מוסיפים את הבשר והשומן כבש לקערה הירקות,מופים את התבלינים,
פלפל שחור גרוס,בהראט ומלח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
6. מקמחים את משטח העבודה, חוצים את הבצק ל-2
7. לוקחים את אחד החצאים של הבצק מרדדים את הבצק כפי שהודגם בסרטון.
8. שמים מעל חצי הבצק המרודד חצי מהמלית ומגלגלים בצורת רולדה כמו בסרטון.
9. חוזרים על הפעולה החצי בצק השני והמלית.
10. חותכים את הרולדות לפרוסות בעובי 2 ס"מ ומסדרים עם מרווחים בתבנית עם נייר אפייה ומועכים מעט.
11. מברישים עם חלמון של ביצה מעורבב עם כף מים ,נותנים לנוח 5 דקות,
ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 25 דקות( ניתן לקשט עם מלח גס).
12. מוציאים ומגישים.

מתכון ריאות עם חומוס כולל סרטון של תומר תומס

מתכון ריאות עם חומוס כולל סרטון של תומר תומס

מצרכים
1 ק"ג ריאות מוכשרים ושטופים חתוכים כמו שהודגם בסרטון.
3 כפות פפריקה מתוקה
רבע חבילה של כוסברה קצוצה (לא חובה)
חצי קופסאת שימורים ללא מים של גרגירי חומוס
1 ראש שום קלוף
2 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לפלחים מושרים במים
חצי כוס (כוס חד פעמית של שתיה קרה) שמן קנולה
3 כפות חומץ
4-5 פלפל אדום חריף יבש קטן
2 פלפל אדום מתוק יבש
כפית שטוחה של מלח
כף מרק עוף
חצי כפית פפריקה חריפה
כפית כורכום
חצי כף קימל טחון
כף גדולה של כמון



אופן הכנה:
1. מבשלים בסיר עם מים למשך שעה עם כפית של כורכום ( חשוב לשים בסיר גדול כי הריאות מתנפחות במהלך הבישול )
2. מתחילים בהכנת הרוטב: מחממים סיר גדול רחב,שמים את השמן קנולה ומחממים את השמן.
3. מוסיפים לסיר את הפפריקה המתוקה,כורכום,פפריקה חריפה,מערבבים ונותנים לתבלינים להפתח בערך כ-2 דקות( להזהר לא לשרוף את זה ).
4. קוצצים את השום בצורה גסה ומוסיפים לסיר עם התבלינים.
5. מוסיפים לסיר עם התבלינים 2 כוסות של מים ומערבבים.
6. מוסיפים לסיר את המרק עוף, מערבבים ומבשלים כמה דקות.
7. מוסיפים אל הסיר את הפלפלים היבשים(גם את המתוקים וגם את החריפים) ומערבבים.
8. לאחר שעה מסננים את הריאות מהמים ושוטפים אותם וחותכים אותם לקוביות בינוניות.
9. שמים את קוביות הריאות בתוך הסיר עם הרוטב ומערבבים.
10. מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה את התבשיל,שעה נוספת.
11. כ-25 דקות לפני תום הבישול, מוסיפים את תפוחי האדמה,את גרגירי החומוס,חומץ,כף גדולה של כמון,את הקימל הטחון.
12. מוסיפים לסיר מים עד גובה של הריאות, לא מעבר.
13. מוסיפים לתבשיל את המלח ואת הכוסברה,מערבבים ומבשלים כ-25 דקות נוספות בסיר מכוסה.
14. לאחר כ-25 דקות, מסירים מהאש ומגישים.

ספגטי בולונז מתכון כולל וידאו של תומר תומס

ספגטי בולונז מתכון של תומר תומס

מצרכים לספגטי בולונז:

2-3גבעולי סלרי
2 גזרים מקולפים
2 עגבניות
2 בצלים גדולים
4 שיני שום
חבילה של ספגטי (500 גרם )
500 גרם בשר בקר טחון
רבע חבילה של פטרוזיליה קצוצה
קופסא של עגבניות חתוכות דק
2 כפות פפריקה
2 כפות רסק עגבניות
חצי כפית פלפל שחור גרוס
מלח
שמן זית



אופן הכנה:
1. קוצצים את הבצל,גזר והסלרי,שום במעבד מזון או ידנית.
2. שופכים את הירקות למחבת מחומם ומוסיפים למחבת חצי כוס שמן זית ומערבבים.
3. מתחילים בהכנת הספגטי, שמים כפית מלח וכף שמן בסיר עם מים ומביאים לרתיחה עד שהמים מבעבעים.
4. לאחר שהמים רותחים,שופכים לתוך המים את הפסטה ומבשלים כ-8 דקות ומערבבים מדי פעם.
5. לאחר שהפסטה מוכנה,מסננים שוטפים במים קרים ומשמנים קלות ושמים בצד.
6. מכסים את המחבת ומבשלים את הירקות כ-10 דקות.
7. חותכים את העגבניות בצורה גסה כפי שהודגם בסרטון.
8. לאחר שבישלנו את הירקות 10 דקות, נוסיף למחבת את הבשר הטחון ונערבב כ-5 דקות.
9. מוסיפים למחבת את הפפריקה,פלפל שחור ומערבבים.
10. לאחר כמה דקות בישול,מוסיפים את העגבניות אל המחבת ומערבבים.
11. מוסיפים למחבת את העגבניות החתוכות דק מהקופסא ומערבבים.
12. מוסיפים את הפטרוזיליה למחבת ומערבבים.
13. מוסיפים למחבת כוס חד פעמית של מים ומערבבים.
14. מכסים את המחבת ומבשלים כרבע שעה.
15. לאחר 5 דקות, מוסיפים את הרסק עגבניות למחבת ומערבבים.
16. מוסיפים לקראת סוף הבישול כפית ומערבבים.
17. שמים את הפסטה בצלחת ושמים מעל את הרוטב בולונז ומגישים,ניתן לקשט בפטרוזיליה.

קובה סלק מתכון של לי אבוטבול

קובה סלק מתכון של לי אבוטבול

למעטפת –
3 כוסות סולת
1 כוס מים
שליש כוס שמן
מעט מלח
פלפל .

למילוי:
חצי קילו בשר טחון
ביצה
צרור כוסברה
בצל קצוץ
פלפל
מלח
כמון
פפריקה
אבקת מרק
כורכום.
למרק:
בצל חתוך גס
. כרפס חתוך גס .
סלק חתוך לפרוסות



אופן ההכנה :
1. יוצרים בצק מתערובת הסולת , יוצרים כדורי פינג פונג פותחים אותם וממלאים בתערובת הבשר .
2. את הסלק למרק אנחנו שולקים עם הקליפה 40 דקות ולאחר מכן מקלפים וחותכים שמים בסיר עם הבצל והכרפס ומטגנים 5 דקות .
3. לאחר מכן מוסיפים את המים של השליקה של הסלק לתוך הסיר ומוסיפים עוד מים עד לגובה הרצוי .
4. לאחר רתיחה מוסיפים אבקת מרק עוף ,מלח ,פלפל מעט לימון ומעט סוכר .
5. כאשר הכל רתח , לאחר 20 דקות אנחנו מכניסים את הכדורים שהכנו לסיר מכסים למשך 20-25 דקות עד שהכדורים צפים וזה מוכן.

מוקפץ מתכון מנצח וקל עם פרגיות – 2 מתכונים

מוקפץ מתכון מנצח וקל עם פרגיות

מצרכים למוקפץ מתכון מנצח:
2 גבעולים של בצל ירוק
1 בצל
6 פטריות
1 גזר
2 גמבה
2 פלפל צהוב
1 פלפל כתום
ראש של ברוקולי
4 חתיכות סטייק פרגית
פלפל שחור גרוס
אפונה ירוקה
2 כוסות של שאריות אורז מבושל או שאפשר לבשל במיוחד למתכון אורז
אטריות אורז רחבות
רוטב אסייאתי חריף למוקפץ של חברת אוסם או כל חברה אחרת.
רוטב קארי ירוק תאילנדי של חברת אוסם או כל חברה אחרת



אופן הכנה:
1. מחממים את הווק.
2. שמים 2-3 כפות שמן זית בתוך הווק וצורבים בווק את הפרגיות.
3. לאחר שסגרנו את הפרגיות משני הצדדים,מוציאים 2 חתיכות ושמים בצד על מנת להשתמש במתכון השני.
4. מוסיפים לווק עם הפרגיות 2 כפות מהרוטב אסייאתי החריף ומערבבים.
5. מוסיפים לווק חצי כפית פלפל שחור גרוס( לא חובה) ברגע שהרוטב נספג בפרגיות ונוצר תהליך של קרמול, מוציאים את הפרגיות מהווק.
6. מרתיחים מים חמים,שמים בקערה חצי חבילה של איטריות האורז(3 יחידות).
7. מכסים את איטריות האורז במים רותחים ושמים בצד.
8. מתחילים בחיתוך גס של כל הירקות.
9. מחממים את הווק שוב,מוסיפים לווק את הבצל ירוק,ברוקולי והגזר והבצל הסגול ומקפיצים בשמן זית.
10. מוסיפים לסיר את הגמבות ב-3 צבעים, פטריות, מערבבים ומקפיצים בערך 5 דקות.
11. מוציאים מהווק חצי מכמות הירקות לטובת המתכון השני.
12. מוסיפים 2 כפות רוטב אסייאתי חריף לירקות בווק ומערבים 3-4 דקות.
13. מסננים את איטריות האורז מהמים.
14. פורסים את הפרגיות לרצועות ומעבירים לווק ומערבבים ומוסיפים מעט פלפל שחור גרוס ( לא חובה).
15. מוסיפים את איטריות האורז לווק ומערבבים. כמה דקות.
16. אחרי שהאיטריות אורז ספגו את הטעמים, מוציאים ומגישים.

מתכון שני – אורז מוקפץ בקארי ירוק:
1.מחממים את הווק על הגז,מוסיפים מעט שמן זית.
2. מוסיפים את הפרגיות שעשינו להם סגירה במתכון הקודם לווק.
3. מוסיף 2 כפות רוטב קארי לווק ומערבב.
4. מוסיפים מעט פלפל שחור גרוס(לא חובה).
5. ברגע שהפרגיות ספגו את הרוטב מוציאים מהווק.
6. שמים בווק את האפונה,מקפיצים מעט ומוסיפים אל הווק את הירוקת ששמרנו ממתכון קודם ומערבבים.
7. מוסיפים לווק 3 כפות רוטב קארי ומערבבים.
8. חותכים את הפרגיות לרצועות ומוסיפים לווק ומערבבים.
9. מוסיפים את האורז למחבת ומערבבים עד שהאורז סופג טעמים ומוציאים ומגישים.