מתכון לפיצה מרגריטה בניחוח איטלקי

מתכון לפיצה מרגריטה בניחוח איטלקי

פיצה מרגריטה היא אחת מהמנות שמסמלות אולי הכי הרבה את המטבח האיטלקי, ואת איטליה עצמה.
המתכון הומצא בשנת 1889 על ידי אחד מהפיציאולו המפורסמים ביותר בנפולי, רפאלה אפוזיטו, לכבודה של המלכה מרגריטה מסבוי, ומאז הוא מוגש על ידי פיצריות נחשבות ובכלל, בכל העולם.
המתכון מבוסס על צבעי דגל איטליה: הרוטב – אדום, הגבינה (מוצרלה, כמו בנאפולי) – לבן, ובזיליקום – ירוק.
אז לא חשוב אם אתם באיטליה או בראשון לציון, הנה מתכון איטלקי למהדרין, לפיצה מרגריטה אמיתית.
מרכיבים
• פחית שימורי עגבניות איטלקיות
• שמן זית
• חצי כפית מלח גס או מלח ים
• 100 גרם מוצרלה
• כמה עלי בזיליקום טריים
הכנה
1. מכינים רוטב מעגבניות משומרות, מיובאות מאיטליה – לא מרסק עגבניות ורצוי שלא מעגבניות מקומיות שלנו, אלא אם כן הן בשלות מאוד ומתוקות.
2. בבלנדר או מעבד מזון, מעבדים את העגבניות עם קצת שמן זית ומלח. למתכון הזה דרושות שלוש או ארבע כפות רוטב – אין צורך ביותר מזה ואת היתרה אפשר לשמור במקרר, בצנצנת סגורה.
3. על גבי נייר אפיה, מותחים בצק מוכן מראש ומותפח, לעיגול בקוטר של 30 ס"מ לפחות, דק ככל האפשר, אבל ללא חורים.
4. מניחים אבן פיצה או אריח בגודל מתאים על המדף האמצעי של התנור.
5. מחממים את התנור לטמפרטורה הגבוהה ביותר שלו. רצוי להניח לתנור להתחמם לפחות שעה.
6. מניחים את הרוטב במרכז הבצק המתוח ומשתמשים בגב כף או תרווד כדי למרוח או אותו באופן אחיד על פני השטח. חשוב לתת מרווח של כ- 1.5 ס"מ מהשוליים.
7. מטפטפים קצת שמן זית על הבצק עם הרוטב. שוברים את הגבינה לחתיכות גדולות ומניחים בעדינות על הרוטב. מפזרים עלי ריחן מעל.
8. מרימים את נייר האפייה עם הפיצה עליו, ומחליקים אותה אל האבן המחוממת או האריח שבתנור. אופים עד שהקרום חום זהוב והגבינה מבעבעת, בערך 4 עד 8 דקות.
אם אין לכם אבן או אריח בגודל מתאים, אפשר להשתמש ברשת פיצה, שכמותה אפשר לקנות היום אפילו בסופרים גדולים.
אם אין לכם לא זה ולא זה, אפו על נייר אפיה כפול, על גבי הרשת של התנור. חשוב מאוד שתחתית הפיצה תהיה יבשה ומעט פריכה, ולא לחה.
טוויסטים קלאסיים לפיצה מרגריטה הם תוספת של כמה פילטים של אנשובי, שילוב של אורגנו ברוטב ומעט צ'ילי. אם הרוטב חמצמץ מדי לטעמכם, שיברו את החמיצות עם קורט – ממש קורט – של סוכר לבן.

בצק לפיצה מושלמת של אייל הררי כולל סרטון

בצק לפיצה מושלמת של אייל הררי כולל סרטון

מצרכים להכנת בצק לפיצה מושלמת:

חצי קילו קמח
300 מ"ל מים (כוס וחצי בערך)
5 גרם שמרים יבשים (כפית)
10 גרם מלח (2 כפיות שטוחות )
סוכר חצי כפית
שמן זית 25 גרם ( בערך 2 כפות )

אופן הכנה:
1. בקערת המיקסר שמין את המים,שמרים יבשים והסוכר ומערבבים היטב.
2. מפעילים את המיקסר עם וו לישה במהירות איטית ומוסיפים בהדרגה את הקמח.
3. לאחר שהבצק מעט התחבר מוסיפים את השמן זית והמלח וממשיכים לערבב במהירות איטית במשך 8 דקות עד אשר הבצק נפרד מדפנות קערת המיקסר. הבצק יהיה דביק מעט וזה בסדר אין צורך להוסיף קמח.
4. מפסיקים את פעות המיקסר,יוצרים כדור מהבצק,מורחים מעל מעט שמן זית,מכסים ומתפיחים במשך שעתיים עד אשר הבצק הכפיל את נפחו. זה הזמן להדליק את התנור על חום מקסימלי (אני אישית אוהב להדליק שעתיים לפני אבל גם שעה זה מספיק)
5. לאחר שהבצק תפח,לשים מעט ומחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים (בערך 200 גרם כל יחידה)
6. יוצרים כדורים מהבצק שחילקנו.
7. מעבירים את הכדורים למשטח מקומח ופותחים את הבצק כמו שהוצג בסרטון לגודל הרצוי, ניתן להשתמש במערוך, אך זה פחות מומלץ.
8. מורחים מעל הפיצה את רוטב העגבניות, מפזרים מעל גבינה מגורדת ומפזרים מעל שמן זית.
9. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום מקסימלי (250-300 מעלות,תלוי בתנור) ואופים עד שההבצק משחים בתחתית והגבינה נמסה ומזהיבה.

פידה טורקית עם גבינה מתכון

פידה טורקית עם גבינה מתכון


מצרכים פידה טורקית
לבצק:
2 כוסות קמח ( 250 גרם )
1 כפית מלח
1 כפית שמרים יבשים
1 כף שמן
חצי כוס ועוד 2 כפות של מים פושרים

למילוי:
גבינת מוצרלה מגורדת ( ניתן להוסיף גבינה בולגרית מגורדת או גבינת צ'דר)
מלח
פפריקה
פלפל
עשבי תיבול ( אורגנו,בזיליקום,טימין)

להברשה:
שמן
חלמון או חמאה מומסת



אופן הכנה:
1. בקערה שמים את הקמח והמלח.
2. מוסיפים לקמח את השמרים היבשים.
3. מוסיפים את השמן.
4. מוסיפים את המים הפושרים ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד, במידה והבצק יבש,ניתן להוסיף מים פושרים.
5. לשים את הבצק במשך 5 דקות או עד שהוא חלק.
6. שמים את הבצק בקערה גדולה,ומצפים במעט שמן.
7. מכסים את הבצק ומתפיחים במשך שעה.
8. לאחר שעה של התפחה,מוציאים את הבצק לשים מעט ומחלקים ל-2 חלקים גדולים או ל-4 קטנים ( תלוי בגודל של הפידה שאתם רוצים)
9. מרדדים כל כדור על משטח מקומח לצורה אובלית
10. מברישים כל פידה עם שמן.
11. מקפלים את שולי הבצק עד שיוצרים צורה של סירה.
12. מברישים את שולי הפידה עם חלמון או שמן או חמאה מומסת(לפי ההעדפה האישית שלכם)
13. שמים במרכז הפידה, מוצרלה מגורדת או שילוב של מוצרלה עם בולגרית או גבינת צ'דר.
14. מתבלים במלח ,פלפל ופפריקה או בתערובת של עשבי תיבול.
15. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 225 מעלות למשך 15-20 דקות,ניתן לדעת שזה מוכן כאשר הגבינה משחימה ומבעבעת)
16. מוציאים מהתנור ומגישים חם.

מתכון פיצה ביאנקה כולל וידאו של תומר תומס

מתכון פיצה ביאנקה כולל וידאו של תומר תומס

מצרכים למתכון פיצה ביאנקה:
כף שמרים יבשים
כף סוכר
300 מ"ל (כוס וחצי חד פעמית של שתיה חמה) מים חצי חמים,חצים פושרים.
2 כפות שמן זית
חצי כף מלח
חצי קילו קמח

לממרח פסטו:
2 כוסות עלי פסטו
חצי כוס שמן זית
כוס אגוזי מלך
חצי כפית מלח

לרוטב שמנת:
2 שיני שום קצוצות או מגורדות
2 כפות פרמזן מגורדת
רבע כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
250 מ"ל שמנת לבישול

מוצרלה מגורדת לציפוי
פטריות שמפיניון טריות
עגבניה
חציל מטוגן



אופן הכנה:
1. בקערה שמים את השמרים והסוכר מוסיפים את המים ומערבבים ומניחים בצד 5 דקות.
2. מוסיפים את הקמח לתערובת המים והשמרים ולאחר מכן מוסיפים את השמן זית ומתחילים ללוש עד שהבצק אחיד.
3. מוסיפים את המלח לבצק ולשים 2-3 דקות נוספות.
4. שמים את הבצק בקערה,מזלפים מלמעלה מעט שמן זית למנוע התייבשות ומכסים ומתפיחים למשך 20-30 דקות עד שהבצק מכפיל את נפחו.
5. מתחילים בהכנת הפסטו: בקערת המטחנה או מעבד מזון שמים את כל המצרכים לפסטו וטוחנים עד לקבלת תערובת אחידה.
6. מתחילים בהכנת הרוטב שמנת: שמים בקערה את שיני השום המגורדות ומוסיפים לזה את הפרמזן.
7. מוסיפים את המלח ואת הפלפל השחור לתערובת הפרמזן והשום.
8. מוסיפים את השמנת לבישול לתערובת הפרמזן והשום ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
9. מקמחים את משטח העבודה.
10. מחלקים את הבצק ל-3 כדורים שווים ויוצרים כדור.
11. מרדדים את כדורי הבצק לעובי הרצוי.
12. מעבירים את הבצק לתבנית, מורחים מעל כל בצק את ממרח הפסטו.
13. מערבבים את בלילת השמנת ומפזרים מעל הפסטו שמרחנו על הבצק
14. מפזרים מעל רוטב השמנת את המוצרלה.
15. שמים את התוספות מלמעלה (פטריות,עגבניה,חציל מטוגן)
16. מכניסים את הפיצה לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 12-13 דקות.
17. מוציאים את הפיצה מהתנור,פורסים ומגישים.

קיש ירקות וגבינה מתכון כולל סרטון הכנה

קיש ירקות וגבינה מתכון כולל סרטון הכנה


מצרכים:
לבצק:
200 גרם חמאה
400 גרם קמח (2 ושלושת רבעי כוסות)
1 ביצה
1 כוס מים קרים
קורט מלח

לרוטב רויאל(נוזל המילוי):
2 ביצים
250 מ"ל שמנת מתוקה
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
1 כף קמח

מילוי קיש ירקות וגבינות:1 צילי
2 קישואים (זוקיני)
2 גמבה
100 גרם גבינה מעושנת או גבינה צהובה מגורדת



אופן הכנה:
1 שמים בקערה את הקמח,מוסיפים את הביצים והמים הקרים והמלח ולבסוף מוסיפים את קוביות החמאה, מערבבים לבצק אחיד, עוטפים בניילון נצמד ושמים במקרר חצי שעה.
2. מכינים בהכנת הרויאל: שמים בקערה את הביצים, מוסיפים את השמנת מתוקה,מלח,פלפל שחור והקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
3. חותכים את הירקות.
4. מציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים לגודל תבנית הקיש(בשאריות ניתן להקפיא ולשתמש לקיש הבא) מחוררים את הבצק ושמים בצד.
5. מוסיפים את הרויאל (נוזל המילוי ) לירקות שחתכנו ומוסיפים את כל התערובת לקיש, מפזרים גבינה מעושנת או גבינה צהובה מגורדת ומכניסים לתנור לחום של 200 מעלות למשך חצי שעה.
6. מוציאים מהתנור,פורסים ומגישים.

בורקס גבינה בולגרית מתכון של גאיה קידר

בורקס גבינה בולגרית

בורקס גבינה בולגרית מתכון של גאיה קידר


מצרכים לבורקס גבינה בולגרית:

3 כוסות קמח פחות 2 כפיות
כפית אבקת אפייה
חצי כפית מלח
חצי כוס מים חמים
רבע כוס שמן קנולה
100 גרם חמאה קרה

למלית:
200 גרם גבינה בולגרית
50 גרם גבינת קשקבל מגורדת
ביצה
2 כפות קוטג'

לזיגוג:
ביצה
שומשום



אופן הכנה:
1. שמים בקערת המיקסר את הקמח,אבקת אפיה,חמאה ומלח.
2.  מערבבים עד לקבלת תערובת פרורית.
3. מוסיפים בהדרגה את המים והשמן עד לקבלת בצק אחיד.
4. מערבבים יחד את כל חומרי המלית עד לקבלת תערובת אחידה
5. מקמחים את משטח העבודה ומרדדית את הבצק שהכנו.
6. קורצים עיגולים מהבצק באמצעות כוס.
7. מרדדים מעט את העיגולים שיצרנו מהבצק.
8. שמים במרכז העיגול מהבצק את מלית הגבינה וסוגרים ומהדקים באמצעות מזלג.
9. מסדרים את הבורקסים על תבנית עם נייר אפיה ומורחים בביצה ושומשום מעל.
10. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד שהבורקסים מזהיבים (12-20 דקות, תלוי בתנור)
11. מוציאים ומגישים.

רביולי בטטה ברוטב רוזה

רביולי בטטה ברוטב רוזה

מצרכים לרביולי בטטה ברוטב רוזה:
2 בצלים קצוצים
4 שיני שום קצוצות
קורט מלח
פלפל לפי טעם
2 גבעולי טימין טרי
25 גרם חמאה
חופן עגבניות שרי
חצי מיכל שמנת מתוקה
מעט שמן זית
פחית רוטב עגבניות חתוך דק ( פולפה )
רביולי בטטה (במתכון זה משתמשים ברביולי טרי של חברת "רביולון" )



אופן הכנה:
1. מרתיחים מים ומוסיפים מעט מלח למים.
2. כאשר המים מבעבעים,שופכים את הרביולי בטטה לתוך המים ומבשלים עד שהרביולי צפים.
3. מסננים את הרביולי ושמים בצד.
4. מתחילים בהכנת הרוטב: שמים במחבת את השמן זית והחמאה.
5. מוסיפים את הבצל מטגנים קלות ומוסיפים שיני שום הקצוצות ומטגנים כדקה נוספת.
6. מוסיפים למחבת את רוטב העגבניות ומערבבים.
7. מוסיפים את המלח,הפלפל ואת הטימין לרוטב ומערבבים.
8. מוסיפים את עגבניות שרי לרוטב וממשיכים לערבב.
9. מוסיפים את השמנת מתוקה למחבת ומערבבים.
10. מוסיפים את הרביולי בטטה שבישלנו ומקפיצים מספר דקות עד שהרוטב מסמיך ונספג ברביולי.
11. מעבירים לצלחות ומגישים.

ניוקי ברוטב חמאת שרי,בזיליקום ופרמזן

ניוקי ברוטב חמאת שרי,בזיליקום ופרמזן מתכון של מיקי סוויסה


מצרכים לניוקי ברוטב חמאת שרי,בזיליקום ופרמזן:
1 ק"ג ניוקי תפוח אדמה או טריקולור( במתכון זה השתמשתי בניוקי טרי קולור של חברת "רביולון" )
50 גרם פרמזן מגורד
חופן עלי בזיליקום קצוצים
200 גרם חמאה(לפי המתכון המקורי משתמשים ב-200 גרם, להערכתי 50 גרם יספיקו או אפילו להחליף בשמן זית)
200 גרם שרי חצויות (בערך 10-13 יחידות)
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס



אופן הכנה:
1. מרתיחים מים עם מעט מלח.
2. כאשר המים מבעבעים שופכים את הניוקי ומבשלים עד שהניוקי צפים למעלה ואז מעבירים למסננת.
3. מתחילים בהכנת הרוטב: ממיסים במחבת את החמאה או שמן זית.
4. מוסיפים את עגבניות השרי ומערבבים במשך דקה.
5. מוסיפים למחבת את הניוקי המבושלים שסיננו ומקפיצים כדקה.
6. מוסיפים למחבת את הבזיליקום וממשיכים להקפיץ.
7. מעבירים לצלחת מפזרים מעל את הפרמזן ומקשטים בעלי בזיליקום

בצק פילו עם גבינה ופטריות מתכון של תומר תומס

בצק פילו עם גבינה מתכון של תומר תומס


מצרים לבצק פילו עם גבינה ופטריות:
1 גביע קוטג'
3 חופנים של גבינה צהובה מגורדת(100 גרם או שממלאים את מיכל הקוטג' הריק בגבינה צהובה מגורדת)
4 פטריות חתוכות לסלייסים
2 גבעולי בצל ירוק קצוצים
כף וחצי של פירורי לחם
50 גרם חמאה
6 עלים פילו שהעברנו לילה לפני מהמקפיא למקרר
קצח
שומשום



אופן הכנה:
1. בקערה שמים את הקוטג',ואת הגבינה הצהובה המגורדת
2. מוסיפים את הפטריות לתערובת הגבינות.
3. מוסיפים את הבצל הירוק לתערובת הגבינות.
4. מוסיפים את פירורי הלחם לתערובת הגבינות מערבבים את כל התערובת עד לקבלת תערובת אחידה
5. ממיסים את החמאה במיקרוגל או במחבת.
6. פורסים את עלה הפילו ומברישים באמצעות מבקשת עם חמאה מומסת.
7. מפזרים מעל דף הפילו פירורי לחם למנוע הדבקות.
8. שמים מעל הדף פילו,דף נוסף של עלה פילו ומפזרים בתחתית הדף פילו את תערובת הגבינה.
9. מקפלים שוליים של הדף פילו ומגלגלים כפי שהודגם בסרטון.
10. חוזרים על הפעולה עם עלי הפילו הנוספים.
11. מסדרים את עלה הפילו שהכנו בתבנית עם נייר אפייה ומורחים את דפי הפילו בחמאה מומסת ומפזרים מעל קצח או שומשום.
12. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במצב טורבו למשך 20 דקות.
13. מוציאים מהתנור חוצים לשניים באלכסון ומגישים בתוספת ירקות.

גבינה ביתית מחלב מתכון של תומר תומס

גבינה ביתית מחלב מתכון של תומר תומס

מצרכים לגבינה ביתית מחלב:
4 ליטר חלב 3%
4 גביעי שמנת של פעם ( 27%) או שמנת רגילה
כף מלח
מיץ מ-3 לימונים
חיתולי בד
תערובת שום שמיר או שום קצוץ ושמיר טרי
תבלין צילי חריף
שמן זית



אופן הכנה:
1. בסיר מרתיחים את החלב.
2. כאשר החלב חם אך לא רותח מוסיפים את המלח ומערבבים.
3. כאשר מופיעות בועות מסביב מוסיפים את גביעי השמנת ומערבבים עד אשר השמנת נטמעת בחלב.
4. מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים.
5. לאחר שהוספנו את הלימון מבשלים עוד 4-5 דקות עד שנוצרים גושים של גבינה.
6. שמים בתוך מסננת את החיתול בד.
7. שופכים חצי מהסיר לקערה עם המסננת והחיתול( את מי הגבינה שומרים)
8. חוזרים על הפעולה עם החצי השני בסיר(זה השלב שניתן ללהוסיף את תערובת השום שמיר ) ושופכים לתוך קערה עם מסננת וחיתול.
9. מקפלים את החיתול ומרימים וסוחטים את המים מהגבינה.
10. אחרי שסוחטים את המים שמים את החיתול בקערה עם מסננת,שמים מעל צלחת ושמים משקולת מעל ומשאירים את זה בצד למשך שעתיים.
11. לאחר שעתיים פורסים את הגבינות ושמים בכלי פלסטיק .
12. למי הגבינה ששמרנו בצד נוסיף מלח ונשפוך מעל הגבינה עד לכיסוי.
ניתן לעשות תערובת נוספת של תבלין צילי חריף עם מלח ושמן זית ולשפוך מעל הגבינה.
הגבינה מחזיקה בערך שבועיים במקרר