ניוקי ברוטב חמאת שרי,בזיליקום ופרמזן


צפו בסרטון שמסביר כיצד להכין לחם ביתי

ניוקי ברוטב חמאת שרי,בזיליקום ופרמזן מתכון של מיקי סוויסה


מצרכים לניוקי ברוטב חמאת שרי,בזיליקום ופרמזן:
1 ק"ג ניוקי תפוח אדמה או טריקולור( במתכון זה השתמשתי בניוקי טרי קולור של חברת "רביולון" )
50 גרם פרמזן מגורד
חופן עלי בזיליקום קצוצים
200 גרם חמאה(לפי המתכון המקורי משתמשים ב-200 גרם, להערכתי 50 גרם יספיקו או אפילו להחליף בשמן זית)
200 גרם שרי חצויות (בערך 10-13 יחידות)
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס



אופן הכנה:
1. מרתיחים מים עם מעט מלח.
2. כאשר המים מבעבעים שופכים את הניוקי ומבשלים עד שהניוקי צפים למעלה ואז מעבירים למסננת.
3. מתחילים בהכנת הרוטב: ממיסים במחבת את החמאה או שמן זית.
4. מוסיפים את עגבניות השרי ומערבבים במשך דקה.
5. מוסיפים למחבת את הניוקי המבושלים שסיננו ומקפיצים כדקה.
6. מוסיפים למחבת את הבזיליקום וממשיכים להקפיץ.
7. מעבירים לצלחת מפזרים מעל את הפרמזן ומקשטים בעלי בזיליקום

צפו בסרטון שמסביר כיצד להכין רוטב ויניגרט כמו במסעדות

בצק פילו עם גבינה ופטריות מתכון של תומר תומס


צפו בסרטון שמסביר כיצד להכין לחם ביתי

בצק פילו עם גבינה מתכון של תומר תומס


מצרים לבצק פילו עם גבינה ופטריות:
1 גביע קוטג'
3 חופנים של גבינה צהובה מגורדת(100 גרם או שממלאים את מיכל הקוטג' הריק בגבינה צהובה מגורדת)
4 פטריות חתוכות לסלייסים
2 גבעולי בצל ירוק קצוצים
כף וחצי של פירורי לחם
50 גרם חמאה
6 עלים פילו שהעברנו לילה לפני מהמקפיא למקרר
קצח
שומשום



אופן הכנה:
1. בקערה שמים את הקוטג',ואת הגבינה הצהובה המגורדת
2. מוסיפים את הפטריות לתערובת הגבינות.
3. מוסיפים את הבצל הירוק לתערובת הגבינות.
4. מוסיפים את פירורי הלחם לתערובת הגבינות מערבבים את כל התערובת עד לקבלת תערובת אחידה
5. ממיסים את החמאה במיקרוגל או במחבת.
6. פורסים את עלה הפילו ומברישים באמצעות מבקשת עם חמאה מומסת.
7. מפזרים מעל דף הפילו פירורי לחם למנוע הדבקות.
8. שמים מעל הדף פילו,דף נוסף של עלה פילו ומפזרים בתחתית הדף פילו את תערובת הגבינה.
9. מקפלים שוליים של הדף פילו ומגלגלים כפי שהודגם בסרטון.
10. חוזרים על הפעולה עם עלי הפילו הנוספים.
11. מסדרים את עלה הפילו שהכנו בתבנית עם נייר אפייה ומורחים את דפי הפילו בחמאה מומסת ומפזרים מעל קצח או שומשום.
12. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במצב טורבו למשך 20 דקות.
13. מוציאים מהתנור חוצים לשניים באלכסון ומגישים בתוספת ירקות.

גבינה ביתית מחלב מתכון של תומר תומס

גבינה ביתית מחלב מתכון של תומר תומס

מצרכים לגבינה ביתית מחלב:
4 ליטר חלב 3%
4 גביעי שמנת של פעם ( 27%) או שמנת רגילה
כף מלח
מיץ מ-3 לימונים
חיתולי בד
תערובת שום שמיר או שום קצוץ ושמיר טרי
תבלין צילי חריף
שמן זית



אופן הכנה:
1. בסיר מרתיחים את החלב.
2. כאשר החלב חם אך לא רותח מוסיפים את המלח ומערבבים.
3. כאשר מופיעות בועות מסביב מוסיפים את גביעי השמנת ומערבבים עד אשר השמנת נטמעת בחלב.
4. מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים.
5. לאחר שהוספנו את הלימון מבשלים עוד 4-5 דקות עד שנוצרים גושים של גבינה.
6. שמים בתוך מסננת את החיתול בד.
7. שופכים חצי מהסיר לקערה עם המסננת והחיתול( את מי הגבינה שומרים)
8. חוזרים על הפעולה עם החצי השני בסיר(זה השלב שניתן ללהוסיף את תערובת השום שמיר ) ושופכים לתוך קערה עם מסננת וחיתול.
9. מקפלים את החיתול ומרימים וסוחטים את המים מהגבינה.
10. אחרי שסוחטים את המים שמים את החיתול בקערה עם מסננת,שמים מעל צלחת ושמים משקולת מעל ומשאירים את זה בצד למשך שעתיים.
11. לאחר שעתיים פורסים את הגבינות ושמים בכלי פלסטיק .
12. למי הגבינה ששמרנו בצד נוסיף מלח ונשפוך מעל הגבינה עד לכיסוי.
ניתן לעשות תערובת נוספת של תבלין צילי חריף עם מלח ושמן זית ולשפוך מעל הגבינה.
הגבינה מחזיקה בערך שבועיים במקרר

מתכון לפיצה מושלמת – ממש כמו באיטליה

מתכון לפיצה מושלמת

מצרכים למתכון לפיצה מושלמת:
חצי קילו קמח
כוס ורבע מים פושרים
קוביית שמרים טרייה (25 גרם)
כפית מלח
2 כפיות סוכר
2 כפות שמן זית

לרוטב:
1 פחית עגבניות שלמות משומרות 200 גרם לאחר סינון או עגבניה אחת גדולה ובשלה.
1 שן שום, כתושה
1 קופסה (100 גרם) רסק עגבניות
1 כף אורגנו מיובש
1 כף שמן זית
1 כף בזיליקום טרי קצוץ (לא חובה)
1 כפית מלח

לציפוי:
300 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
והתוספת האהובה עליכם(תירס,זיתים,בצל ועוד…)

אופן הכנה :
1. מערבבים את הקמח והסוכר.
2. מוסיפים את המים הפושרים והשמרים, לשים ואחרי שהכל מתחבר מוסיפים את המלח והשמן זית.
3. לשים עד לקבלת תערובת אחידה, יוצרים כדור ,מכסים ומתפיחים חצי שעה.
4. לאחר התפחה מוציאים אוויר, חוצים את הבצק ל- 2 מרדדים לעיגול של פיצה, שמים בתבנית עם נייר אפייה.
5. מפזרים רוטב, מוצרלה והתוספת האהובה ומכניסים לתנור בחום של 250 מעלות ל-12 דקות או עד שהשוליים מתחילים להזהיב.

רוטב לפיצה:
מסננים את העגבניות המשומרות מנוזלים ובאמצעות בלנדר טוחנים ומוסיפים את כל שאר החומרי

אם אהבתם תשתפו, ונשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות.

בתאבון!!!

כרובית בתנור ברוטב בשמל גבינות וציפוי קריספי

כרובית בתנור ברוטב בשמל גבינות וציפוי קריספי מתכון של אורית לוי


כרובית מופרדת לפרחים או משקית קפואה (אפשר להכין גם עם ברוקולי)
לציפוי
50 גר' מוצרלה מגורדת או גאודה
3 כפות פירורי לחם
10 עלים קצוצים מגבעולי פטרוזיליה
3 בצל ירוק חתוכים לטבעות דקות
לרוטב הבשמל
50 גר' חמאה
2 כפות קמח רגיל
200 מ"ל חלב (כוס חד פעמית לשתייה חמה)
1 מיכל שמנת לבישול 15%
100 גר' פרמז'ן מגורדת
150 גר' מוצרלה מגורדת או גאודה
מלח + פלפל גרוס
כפית חרדל דיז'ון חלק



אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל- 200 מעלות..
2. מרתיחים בסיר מים עם 3 כפות מלח. מכניסים את הכרובית לחליטה של 7 דק' בלבד. .
3. שומרים בצד כוס ממי הבישול ומסננים את הכרובית..
4. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הציפוי ומניחים בצד..
5. בסיר ממיסים את החמאה, מוסיפים 2 כפות קמח ומערבבים היטב..
6. מוסיפים בהדרגה את החלב ואת השמנת ומערבבים תוך כדי ההוספה..
7. מוסיפים את הגבינות ובסוף את החרדל. אם יצא סמיך מדי מוסיפים מעט ממי הבישול ששמרנו בצד. בוזקים מלח ופלפל לפי הטעם..
8. מכניסים את הכרובית לסיר הרוטב ומצפים אותה היטב עם הרוטב..
9. מניחים בתבנית את הכרובית המוקרמת עם כל הרוטב, מפזרים מעליה את הציפוי..
10. מכניסים לתנור ל- 20 דק' או עד שמשחים..

סמבוסק גבינה עיראקי (סמבוסק בג'בן) מתכון של סימה גורג

סמבוסק גבינה עיראקי (סמבוסק בג'בן) – מתכון של סימה גורג😋😋

לבצק:
קילו קמח
3 כפות שמרים
כפית מלח
חצי כוס שמן
3 וחצי כוסות מים פושרים
שימו 3 כוסות מים ואם צריך תוסיפו עוד קצת
עם דביק מידי שימו טיפה שמן
חשוב בסוף הלישה לשמן את הבצק, בצק משומן חוסך את הצורך בקמח בזמן הרידוד
לשים בצד לתפיחה



מילוי גבינה:
חצי קילו גבינה של העיראקים(ככה קוראים לזה)
2 ביצים מופרדות
סומסום
חלבון מוסיפים לגבינה ומערבבים וממלאים את העיגולים
את החלמון מערבבים עם טיפה מים ומברישים
מפזרים מעל סומסום
אופים בחום של 180 מעלות עד שזה מזהיב
ואוכלים בתאבון גדול😋😋😋
תהנו

גלידת נוטלה ביתית מתכון של תומר תומס

גלידת נוטלה ביתית מתכון של תומר תומס

מצרכים:
3 מיכלים של שמנת מתוקה להקצפה(250 מ"ל)
מיכל של חלב מרוכז ממותק (400 גרם)
50 גרם אגוזי מלך או כל אגוז אחר
200 גרם נוטלה
חצי כפית מלח



אופו הכנה:
1. מתחילים להקציף את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת יציבה.
2. קוצצים את האגוזים.
3. שמים את האגוזים בקערה נפרדת ומוסיפים את החלב הממותק.
4. מוסיפים לקערת האגוזים והחלב הממותק את הנוטלה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
5. שמים את תערובת האגוזים במיקרוגל ל-30 שניות.
6. מוציאים מהמיקרוגל ומערבבים , התערובת צריכה להיות בטמפרטורת החדר ולא חמה אחרת זה יפיל את הקצפת שנוסיף.
7. מוסיפים את המלח שופכים את הקצפת לתערובת האגוזים ומקפלים בעדינות על מנת לא לשבור את הקצפת עד לקבלת תערובת אחידה.
8. מעבירים את התערובת לקערה נוחה יותר להקפאה.
9. מכסים ומקפיאים לפחות ל-6 שעות או במשך הלילה.
10. מוציאים מהמקפיא ומגישים

פיצה מלחם מתכון של תומר תומס

פיצה מלחם מתכון של תומר תומס

מצרכים:
לחם לבן
כף אורגנו
כף מים
כף שמן זית
כף רסק עגבניות
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
2 כפות קטשופ
גבינה מגורדת
גבינת שום שמיר
גבינת זיתים
1 פטריה
1 עגבניה



אופן הכנת הלחם פיצה:
1. לוקחים בקבוק לחיץ ושמים בפנים את הרסק העגבניות,מוסיפים את המים והשמן זית, סוגרים את הבקבוק ומשקשקים.
2. מוסיפים לבקבוק את הקטשופ,אורגנו,פלפל שחור,מלח ומערבבים היטב.
3. פורסים את הלחם כמו שהודגם בסרטון.
4. מזלפים את הרוטב לתוך הלחם החתוך.
5. מערבבים את הגבינת שום שמיר עם הגבינת זיתים מערבבים וממלאים את הלחם.
6. פורסים את העגבניה והפטריות.
7. שמים את העגבניה והפטריות בלחם ומעל מפזרים גבינה מגורדת.ניתן להוסיף זיתים.
8. שמים את הלחם על תבנית עם נייר אפיה, ומפזרים מעט שמן זית מעל.
9. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-15 דקות.
10. מוציאים ומגישים.

עוגת גבינה במיקרוגל ב-7 דקות מתכון של תומר תומס

עוגת גבינה במיקרוגל ב-7 דקות מתכון של תומר תומס


מצרכים:
10 עוגיות סנדביץ (אוראו או כל חברה אחרת)
500 גרם גבינה לבנה (סקי או כל חברה אחרת)
1 גביע שמנת חמוצה
1 כוס חד פעמית של קורנפלור
1 כוס חד פעמי של אבקת סוכר
3 ביצים לארג'
2 חבילות סוכר וניל
2 כפיות גרידת לימון



אופן הכנה:
1. קוצצים את עוגיות הסנדביץ, חצי שמים בקערה וחצי שמים בצד.
2. מוסיפים לקערה את הגבינה הלבנה.
3. מוסיפים את השמנת החמוצה לקערה.
4. מוסיפים את הקורנפלור לקערה.
5. מוסיפים לקערה את אבקת הסוכר.
6. מוסיפים את הביצים לקערה.
7. מוסיפים את סוכר הוניל וגרידת הלימון לקערה.
8. מערבבים את כל החומרים בקערה לתערובת אחידה.
9. משמנית קלות את תבנית האפיה.
10. שמים בתחתית התבנית את העוגיות סנדביץ שטחנו ושמנו בצד (ניתן להשאיר מעט לציפוי מלמעלה)
11. שופכים לתבנית את תערובת הגבינות.
12. מפזרים מעל את העוגיות הטחונות( במידה והשארתם)
13. שמים על העוצמה הכי גבוהה במיקרוגל בין 5-7 דקות ( תלוי במיקרוגל שיש לכם.
14. מוציאים מהמיקרוגל ונותנים שעה להתקרר, פורסים ומגישים.

גוזלמה מתכון טורקי

גוזלמה מתכון טורקי

לבצק:
200 מ"ל יוגורט ( כל סוג)
3 כוסות חד פעמי של קמח רגיל
מלח לפי טעם ( לא חייב)

למלית:
חצי גביע שמנת חמוצה
כוס חד פעמי של גבינה מגורדת
.חצי כפית פלפל שחור גרוס
יש אפשרות למרוח כל רוטב שרוצים ותוספות כמו של פיצה ותרד,
במתכון זה השתמשתי במטבוחה



אופן הכנה:
1. לערבב את מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק אחיד, לתת לבצק לנוח 20 דקות( על מנת לתת לגלוטן להמתח)
2. לקמח קלות את משטח העבודה, לרדד בעזרת מערוך ל2-3 מ"מ, לקרוץ עיגולים בגודל בינוני למלא במילוי הגבינה ותוספות,
לקפל לחצי ירח, להדק, למרוח מעט שמן זית ולטגן במחבת יבשה ולוהטת.