גלידת שוקולד ביתית ללא מכונה


צפו בסרטון שמסביר כיצד להכין לחם ביתי

גלידת שוקולד ביתית ללא מכונה

1 כוס שוקולד מריר מגורד
1 כוס חלב מרוכז ממותק
2 כפות קקאו
2 כוסות שמנת מתוקה להקצפה
1/4 כוס שוקולד ציפס



אופן הכנה:
1. מעל סיר עם מים רותחים ממיסים את השוקולד (בן מארי)
2. מוסיפים לשוקולד המומס את החלב המרוכז ואבקת הקקאו ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
3. שמים קערת זכוכית במקרר חצי שעה ולאחר חצי שעה מקציפים בקערה את השמנת מתוקה עד לקבלת שמנת יציבה.
4. מוספים את הקצפת אל תערובת השוקולד ומקפלים עד לקבלת תערובת אחידה במקביל מוסיפים את השוקולד ציפס.
5. שופכים את התערובת לתבנית מתאימה ( מיכל גלידה ישן,או תבנית אינגליש קייק) , מכסים בניילון נצמד ומקפיאים לפחות ל-6 שעות או במשך הלילה.
6. מוציאים מסירים את הניילון ומגישים.

צפו בסרטון שמסביר כיצד להכין רוטב ויניגרט כמו במסעדות

גלילות חצילים ובטטה במילוי גבינות של תומר תומס


צפו בסרטון שמסביר כיצד להכין לחם ביתי

גלילות חצילים ובטטה במילוי גבינות של תומר תומס


מצרכים:
3 כפות פירורי לחם
חצי גביע שמנת חמוצה
חצי חבילה גבינת טוב טעם ( 125 גרם)
כוס חד פעמי של גבינה צהובה מגורדת או מוצרלה
2 קופסאות של עגבניות מגורדות תוצרת איטליה
צרור בזילקום
1 חציל גדול ורחב
חצי פלפל ירוק חריף קצוץ (לא חובה)
2 בטטות גדולות
שמן זית
1 כף פפריקה
מעט
מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
1 שן שום מגורדת



אופן הכנה:
1.מסירים לחציל את הראש ופורסים לפרוסות בעובי 5 מילימטר כפי שהוצג בסרטון.
ושמים בצד את החציל.
2. פורסים גם את הבטטה כמו שפרסנו את החציל.
3. מסדרים את החצילים על תבנית עם נייר אפייה ומשמנים את החצילים עם שמן זית משני הצדדים.
4. גם את הבטטה מסדרים על תבנית כמו החצילים ומשמנים משני הצדדים.
5. מכניסים את החצילים ובטטה לתנור בחום של 200 מעלות למשך 10 דקות.
6. מתחילים בהכנת המלית, בקערה שמים את פירורי הלחם,שמנת חמוצה,גבינה טוב טעם, גבינה צהובה מגורדת,מלח ומערבבים.
7. קוצצים 2 עלים של בזיליקום ומוסיפים לתערובת הגבינות ומערבבים היטב.
8. מתחילים בהכנת הרוטב, בקערה שמים את העגבניות המגורדות,שן שום,פלפל חריף,פפריקה,חצי כפית מלח,פלפל שחור גרוס,כפית שמן זית ומוסיפים לתערובת 5 עלים של בזיליקום קצוץ ומערבבים היטב.
9. שמים את המילוי בבטטה ובחצילים כפי שהוצג בסרטון ומגלגלים ומסדרים בתבנית עמוקה.
10. מפזרים מעל ההבטטות והחצילים המגולגלים את רוטב העגבניות ומכניסים לתנור שחומם לחום של 180 מעלות ואופים במשך 40 דקות.
11. 20 דקות אחרונות לכסות את התבנית בנייר כסף ולהמשיך באפייה.
12. לאחר 40 דקות מוציאים ,מפזרים מעל גבינה צהובה מגורדת ומכניסים לעוד 5 דקות בתנור, מוציאים, מפזרים מעל בזילקום טרי קצוץ ומגישים.

סלט קפרזה מתכון

סלט קפרזה מתכון

הקיץ הגיע וזה בדיוק הזמן המתאים לסלט קפרזה איטלקי,סלט קליל וטעים במיוחד.
הסלט קל להכנה ולא דורש יותר מ-3 דקות להכנה.

סרטון להכנת סלט קפרזה קלאסי:

הסלט מתאים ל-4 סועדים
מצרכים להכנת סלט קפרזה
3 עגבניות בשלות
3 כדורי מוצרלה במים
10 עלי בזיליקום
מעט פלפל שחור גרוס
שמן זית לזילוף
מלח




.

אופן הכנה:
1. פורסים את העגבניות לפרוסות כמו שהודגם בסרטון.
2. פורסים את כדורי המוצרלה באותו העובי של העגבניות.
3. מתחילים בסידור הסלט בצלחת, מתחילים בפרוסת עגבניה,מעל שמים פרוסת מוצרלה ומעל עלה בזיליקום,חוזרים על הפעולה עד שממלאים את הצלחת.
4. מפזרים מעל מעט פלפל שחור גרוס,מעט מלח וזילוף של שמן זית ומגישים.

כדורי גבינה וכרובית מתכון

כדורי גבינה וכרובית מתכון

סרטון להכנת כדורי גבינה וכרובית:

מצרכים:
לתערובת:
100 גרם מוצרלה מגורדת
70 גרם פרמזן מגורד
1 כרובית קטנה מגורדת (החלק הלבן בלבד)
1 כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
1/4 כפית אגוז מוסקט
2 שיני שום קצוצות

לציפוי :
2/3 כוס קמח (93 גרם)
25 גרם פירורי לחם
3 ביצים
1/8 כוס שמן זית (20 מ"ל)



אופן הכנה:
1. שמים בקערה את חומרי התערובת ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה
2. מוסיפים לתערובת את חומרי הציפוי ומערבבים שום עד לקבלת תערובת אחידה
3. יוצרים כדורים ומסדרים עם מרווחים על תבנית עם נייר אפיה
4. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך 25 דקות
5. מוציאים ומגישים עם המטבל האהוב עליכם.

קרדיט מתכון: The Cooking Foodie – Israel

קנלוני גבינות ותרד של אביהו שהרבני

קנלוני גבינות ותרד של אביהו שהרבני

מצרכים:
קופסא של קנלוני
ריקוטה פרסקה
תרד
גרנה פדנו/פרמזן
מלח פלפל לבן
ביצה
לרוטב:
בקבוק של פאסטה
פחית פולפה
בזיליקום
מתבלים מלח פלפל שמן זית



אופן ההכנה:
מכינים את כל המליות כפי שרשום במצרכים.
ממלאיםאת הקנלוני בעזרת מזלף
שמים משקע של רוטב בתחתית
מניכים את הקנלוני בתבנית ומכסים בעוד רוטב,
מחממים תנור ל200 מעלות ולא כפי שנאמר מכסים ברדיד אלומיניום ואופים 20 דקות מוציאים את הרדיד אלומיניום ואופים עוד 10 דקות
בתיאבון

פטריות ממולאות מוקרמות מתכון של תומר תומס

פטריות ממולאות מוקרמות מתכון של תומר תומס

מצרכים:
פטריות שמפיניון גדולות
2 כפות גבינת שמנת נפוליאון
2 כפות גבינה צהובה מגורדת
2-3 עלי בזיליקום
גבינה טוב טעם או כל גבינה לבישול ואפיה
פירורי לחם ללא גלוטן
מעט שמן זית
שן שום
מעט אגוז מוסקט
חצי כפית פלפל לבן
חצי כפית מלח



אופן הכנה:
1. מפרקים את הרגליים של הפטריות.
2. מסדרים את הפטריות בצורה הפוכה על תבנית ומברישים בשמן זית.
3. בקערה שמים את גבינת טוב טעם,מוסיפים את גבינת השמנת,מגרדים את השום לתוך תערובת הגבינות
4. מגרדים מעט אגוז מוסקט.מוסיפים את פירורי הלחם,גבינה צהובה מגורדת,מלח,פלפל לבן ומערבבים את הכל.
5. קוצצים את הבזיליקום ומוסיפים לתערובת הגבינות.
6. ממלאים את הפטריות עם הגבינות ומסדרים בתבנית.
7. מפזרים מעל גבינה צהובה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 20 דקות ועוד 2-3 דקות בגריל להשחמה.
8. ניתן להגיש עם פלפלת איטלקית ורוטב צילי בצד.

לחמניות מאפינס עם גבינות, זיתים ועשבי תיבול של אורית לוי

לחמניות מאפינס עם גבינות, זיתים ועשבי תיבול

מרכיבים
50 גר' חמאה
1.5 כוס חלב
6 כפות קמח רגיל + 1 שקית אבקת אפייה
חצי כוס זיתים קצוצים
200 גר' גבינה צהובה / פרמז'ן / מוצרלה מגורדת
100 גר' בולגרית או פטינה
3 קוביות עשבי תיבול לבישול איטלקי של דורות או לקצוץ עשבי תיבול שאתם אוהבים
3 ביצים טרופות
1 קוטג'
מלח ופלפל
שומשום לקישוט

אופן ההכנה
1. לחמם תנור ל- 180 מעלות.
2. להמיס בסיר חמאה וחלב עד רתיחה קלה..
3. להוריד מהאש ולהוסיף קמח ואבקת אפייה ולערבב היטב דקה לקבלת רביכה אחידה..
4. להוסיף גבינות, עשבי תיבול וזיתים לתערובת החמה ולערבב היטב..
5. להוסיף מלח, פלפל וביצים ולערבב היטב..
6. להוסיף את הקוטג' ולהמשיך לערבב..
7. לשמן שקעים של תבנית מאפינס..
8. למלא את השקעים של תבניות המאפיס המשומנות עם כף עד שני שליש מגובה השקע..
9. לפזר שומשום ולאפות 30 דק' או עד שמזהיב..