Blog

חלה מתוקה כמו בקונדיטוריה של ליהי קרויץ

חלה מתוקה כמו בקונדיטוריה של ליהי קרויץ

חלה מתוקה כמו בקונדיטוריה של ליהי קרויץ

מצרכים להכנת חלה מתוקה:
1 ק"ג קמח מנופה
2 כפות שמרים או שקית אחת של שמרית
כוס חד פעמי של סוכר פחות כף
1 ביצה
כף מלח
3/4 כוס חד פעמי של שמן קנולה
2 כוסות מים פושרים (תלוי בספיגה של הבצק,יכול להיות שנצטרך מעט יותר או פחות)

להברשה:
1 ביצה
1 כפית מים
1 כפית סוכר

אופן הכנה:
1. בקערה שמים את הקמח המנופה,מוסיפים את השמרים,סוכר ומכסים עם קמח.
2. מוסיפים את הביצה והמלח ומתחילים ללוש במיקסר ומוסיפים מים פושרים בהדרגה.
3. כאשר הבצק רטוב מעט מוסיפים את השמן וממשיכים ללוש.
4. מוסיפים מים עד שהבצק מעט דביק ואז לשים במיקסר למשך 8 דקות.
5. ניתן להוסיף מעט קמח במהלך הלישה,על מנת למנוע מהבצק להיות דביק.
6. מפרידים את הבצק מוו הלישה, מוציאים את קערת המיקסר,מפזרים מעל הבצק,קמח או שמן על מנת למנוע התייבשות של הבצק,מכסים ומתפיחים את הבצק ( לפני שמכסים זה השלב שלוקחים חתיכה להפרשת חלה) ,מתפיחים עד אשר הבצק הכפיל את נפחו.
7. מוציאים מהבצק את האוויר לאחר התפיחה (ניתן לעשות זאת ידנית או במיקסר).
8. שוב מפזרים קמח או שמן מכסים ומתפיחים פעם שניה.
9. לאחר שהבצק תפח בפעם השניה, מעבירים את הבצק למשטח מקומח.
10. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים.
11. לוקחים 1/3 מהבצק ומחלקים ל-2 ומגלגלים את אחד החלקים לנקניק ארוך כפי שהוצג בסרטון ומניחים בצד.
12. חוזרים על התהליך עם החלק השני.
13. יוצרים איקס עם שני הנקניקים שיצרנו וקולעים צמות כמו שהוצג בסרטון.
14. מסדרים את החלות על תבנית עם נייר אפיה.
15. מעבררים את חומרי ההברשה(ביצה,מים,סוכר) ומברישים את החלות ,מפזרים שומשום ומתפיחים את החלות( ניתן לעשות הברשה נוספת לאחר התפיחה)
16. אופים בתנור במשך 30-35 דקות בחום של 180-190 מעלות.

דרגו את המתכון:
recipe image
שם המתכון:
חלה מתוקה מתכון
Published On

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

error: Content is protected !!