תפריט סגור

מרק סולת מתכון של תומר תומס

מרק סולת מתכון

תומר תומס משתף אותנו במתכון שלו למרק סולת לימות החורף.

מצרכים:
1 כף אריסה
4 שיני שום קלופות וחתוך לפרוסות
כף פפריקה מתוקה
חצי כפית פלפל שחור
כפית מלח
כף רסק עגבניות
1 כוס חד פעמי קר של סולת
רבע צרור כוסברה קצוצה
1 פלפל חריף חתוך לרצועות (לא חובה)
מיץ מלימון אחד
רבע כפית סוכר
ליטר וחצי מים
חצי כפית כרוויה (לא חובה)

אופן הכנה:
1. לסיר המרק מוזגים רבע כוס שמן ומוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים היטב את הרסק עד שמשנה את הגוון שלו,בשלב הזה ניתן להוסיף את רצועות הפלפל החריף והסוכר.
2. מוסיפים לסיר את האריסה,אם האריסה חריפה מדיי אז לשים חצי כמות ומערבבים ומוסיפים כף של פפריקה,שום וממשיכים לערבב.
3. מוסיפים לסיר את הפלפל השחור ומערבבים ומוסיפים את המים ומביאים לרתיחה ואז מוסיפים את המלח ומערבבים.
4. מוסיפים את הכוסברה הקצוצה ,נותנים לזה 2-3 דקות להתבשל ואז מוסיפים את מיץ הלימון.
5. מוסיפים בהדרגה כוס אחד של סולת תוך ערבוב מתמיד ומוודאים שאין גושים ומבשלים במשך 3-5 דקות נוספות. בשלב הזה ניתן להוסיף את תבלין הכרוויה


לפני הגשה ניתן לפזר כוסברה קצוצה.
במידה ושומרים במקרר,אז יש לפתוח את המרק עם מעט מים חמים מאחר והמרק מתקשה ואז לחמם.

סרטון המדגים את כל שלבי ההכנה של המתכון:

Posted in מרקים

מתכונים נוספים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

error: Content is protected !!