לביבות טונה וירק מתכון של תומר תומס


צפו בסרטון שמסביר כיצד להכין לחם ביתי

לביבות טונה וירק מתכון של תומר תומס

סרטון עם מתכון להכנת לביבות טונה וירק:

מצרכים:
2 ביצים
קופסת טונה
3 תפוחי אדמה
2 גזרים
2 כפיות לימון כבוש
חצי כוס פירורי לחם
פטרוזיליה
חצי כפית מלח
כפית פלפל שחור גרוס
בצל
1 כפית אריסה



אופן ההכנה:
1. מקלפים את הירקות ומגרדים בחלק הגס של הפומפיה.
2. סוחטים את הנוזלים מהירקות.
3. מוסיפים את הפטרוזיליה לירקות המגורדים,מוסיפים אריסה,לימון כבוש,פירורי לחם,פלפל שחור גרוס,מלח,ביצים ואת הטונה(סוחטים ממנה את השמן) ןמערבבים היטב.
4. יוצרים קציצות ומטגנים משני הצדדים.
5. מוציאים שמים על צלחת עם נייר סופג ומגישים.

אם הקציצות מתפרקות אפשר להוסיף ביצה לתערובת.

צפו בסרטון שמסביר כיצד להכין רוטב ויניגרט כמו במסעדות

אבוקדו במילוי טונה פיקנטית


צפו בסרטון שמסביר כיצד להכין לחם ביתי

אבוקדו במילוי טונה פיקנטית

מצרכים:
3 אבוקדו חצויים לחצי ללא הגרעין
מיץ מליים אחד
2/3 כוס מיונז
2 כפות רוטב צילי חריף (סרירצ'ה)
1 כף חומץ אורז
2 כפיות רוטב סויה
3 קופסאות טונה מסוננות (160 גרם)
2 בצל ירוק קצוץ דק
1 כף של שומשום לבן ושחור

אופן הכנה:
1. סוחטים מיץ מליים על חצאי האבוקדו.
2. יוצרים במרכז חצאי האבוקדו שקע באמצעות כף כפי שהודגם בסרטון, ואת החלק שהסרנו מהאבוקדו,קוצצים ושומרים בצד.
3. בקערה מערבבים את המיונז,רוטב צילי חריף,חומץ אורז ורוטב סויה.
4. אל התערובת בקערה מוסיפים את הטונה המסוננת,בצל ירוק והאבקדו הקצוץ ששמנו בצד ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
5. ממלאים את חצאי האבוקדו בתערובת המילוי שהכנו, מפזרים מעל תערובת של שומשום לבן ושחור ומקשטים ברוטב צילי חריף.

נשמח אם תשתפו איך יצא לכם המתכון.
קרדיט מתכון: DELISH
קרדיט תמונה: BRAD HOLLAND

קציצות טונה מהירות מתכון

קציצות טונה מהירות מתכון

מצרכים לקציצות טונה מהירות מתכון

1 בצל בינוני מגורר על הצד הגס של של הפומפיה.
2 קופסאות טונה בשמן מגוררות.
3/4 כוס פירורי לחם.
4 ביצים.
שום כתוש לפי טעם.
שמן לטיגון.

אופן הכנה :
1. מערבבים את כל החומרים עד לקבלת עיסה אחידה.
2. יוצרים מהעיסה קציצות באמצעות כף ומטגנים מעט עד להשחמה.
ניתן להוסיף גרגירי תירס לתערובת לגיוון וילדים אוהבים את זה.
כמוכן ניתן לאפות בתנור על מנת לקבל גרסה בריאה יותר של המתכון.

אם אהבתם תשתפו, ונשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות.

בתאבון!!!

סלמון ב-7 דקות במיקרוגל מתכון של תומר תומס

סלמון ב-7 דקות במיקרוגל מתכון של תומר תומס

מצרכים:
2 תפוחי אדמה מקולפים
2 חתיכות של דג סלמון
שמנת חמוצה
פלפל גרוס
מלח
חמאה
שמן זית
רוזמרין
טימין
לימון
כוסברה
שן שום

אופן הכנה:
1. מגרדים תפוח אדמה אחד בפומפיה לתוך קערה מוסיפים 25 גרם חמאה מומסת,חצי כפית מלח,רבע כפית פלפל שחור ומערבבים.
2. מעבירים את התפוח אדמה לנייר אפיה ומשטחים.
3. שמים את הסלמון מעל התפוח אדמה המגורד במרכז.
4. מורחים מעל שמנת חמוצה,פלפל שחור גרוס, מלח,קצת טימין,קצת רוזמרין
5. מקפלים את נייר האפיה כפי שהודגם בסרטון ומניחים בצד.
6. מתחילים בהכנת המנה השניה: מגרדים תפוח אדמה אחד, מעט שמן זית,פלפל שחור גרוס,מלח ומערבבים היטב.
7. מעבירים לנייר אפיה,משטחים, שמים את הסלמון במרכז התפוח האדמה המגורד.
8. מזלפים מעל הסלמון שמן זית,מגרדים שן אחת של שום.
9. מוסיפים טיפה לימון,קצת כוסברה, עוטפים את הסלמון עם הנייר אפיה כפי שהודגם בסרטון.
10. שמים את 2 מנות הסלמון על צלחת ומכניסים למיקרוגל ל-7 דקות.
11. לאחר 7 דקות במיקרוגל, מעבירים את המנות עם הבסיס לצלחות ומגישים.

מתכון לחריימה טונה וחומץ של תומר תומס

מתכון לחריימה טונה וחומץ של תומר תומס

מצרכים:
6 פרוסות טונה
קמח
3-4 בצלים
חצי כוס חד פעמית חומץ
2 כפות גדושות פפריקה
כף כרוויה (קימל טחון)
חצי כף פפריקה חריפה
רבע כף כורכום
3 כפות רסק עגבניות
חצי כף מלח
רבע כף פלפל שחור

אופן הכנה:
1. טובלים את הטונה בקמח משני הצדדים ומטגנים קלות במחבת עם שמן.
2. לאחר טיגון קל במחבת של הטונה(סגירה לא לחכות עד להזהבה), מוציאים ושמים בצד,
במסננת או בצלחת עם נייר סופג.
3. חותכים את הבצלים לקוביות,שמים במחבת כחצי כוס שמן ומטגנים את הבצל עד שנהיה שקוף.
4. מוסיפים לבצלים בסיר את הפפריקה ומערבבים היטב,מוסיפים את הפפריקה החריפה ומטגנים כ-2 דקות.
5. מוסיפים לסיר את הכורכום,רסק עגבניות ומערבבים היטב ומוסיפים את הפלפל שחור.
6. לאחר כמה דקות טיגון, מוסיפים כ-חצי ליטר מים רותחים(עד לגובה הבצל) ונותנים לרוטב להתבשל כ-20 דקות.
7. במהלך הבישול מוסיפים מלח,כרוויה ואת החומץ מערבבים,מנמיכים את האש ומממשיכים בבישול עד לצמצום הרוטב.
8. לאחר שהרוטב הצטמצם,שמים בסיר את פרוסות הטונה שטיגנו, ומבשלים כ-10 דקות נוספות.
9. מסירים מהאש ומגישים.