מתכון לחריימה מושלם של תומר תומס


צפו בסרטון שמסביר כיצד להכין עוגת מוס שוקולד כשרה לפסח

מתכון לחריימה מושלם של תומר תומס

מצרכים להכנת חריימה מושלם של תומר תומס:
כוס ורבע שמן קנולה
4 כפות רסק עגבניות
1 כפית סוכר
12-13 שיני שום כתושות
3 כפות פפריקה
1 כפית פלפל שחור
1 כפית כרויה
2 פלפלים אדומים חריפים(לא חובה)
חצי כפית פפריקה חריפה
6-7 שיני שום שלמות
2.5 כוסות מים רותחים
1 כפית מלח
כף וחצי כמון
מיץ לימון מלימון אחד
8 פרוסות דג לוקוס או מושט
אופן הכנה:
1. בסיר שמים את השמן,מוסיפים את הרסק העגבניות ומטגנים במשך 5 דקות עד שהרסק מתפרק.
2. מוסיפים את הסוכר לסיר ואת השום הכתוש וממשיבים בטיגון(יש להזהר לא לשרוף את השום)
3. מוסיפים לסיר את הפפריקה,פלפל שחור,כרויה ומערבבים היטב.
4. מוסיפים לסיר את הפלפל אדום חריף ואת הפפריקה החריפה. (החריימה דורש השגחה לוודא שלא שורפים את התבלינים או השום)
5. מוסיפים את שיני השום השלמות לסיר וממשיכים לערבב.
6. מוסיפים את המים הרותחים לסיר ומערבבים ונותנים לרוטב להתבשל 10-12 דקות לפני הוספת הדג,הרוטב צריך להיות סמיך ולא מיימי,אנחנו בעצם מבשלים את הדג ברוטב ולא במים,בשלב הזה מוסיפים את המלח והכמון.
7. לאחר 10 דקות של בישול הרוטב,מוסיפים את מיץ הלימון לסיר ומסדרים את פרוסות הדג בתוך הרוטב ומבשלים 10 דקות נוספות.

מתכון נוסף לחריימה טונה

צפו בסרטון שמסביר כיצד להכין סורבה תותים כמו במסעדות

קציצות דגים ברוטב מזרחי פיקנטי של תומר תומס​


צפו בסרטון שמסביר כיצד להכין עוגת מוס שוקולד כשרה לפסח

קציצות דגים ברוטב מזרחי פיקנטי של תומר תומס​


חצי ק"ג טונה ונסיכה טחון
כוס שמן קנולה
כפית וחצי מלח
3.5 כפיות פפריקה מתוקה גרוסה
3 כפיות פפריקה מרוקאית
כפית וחצי פלפל שחור גרוס
כפית גדושה כמון
פירורי לחם מוזהבים/רגילים או 2 פרוסות לחם
11 שיני שום
כוס גרגירי חומוס מושרים ומבושלים
1 ביצה לארג'
צרור כוסברה
1-2 פלפלים חריפים
לימון אחד רצוי ירוק
2 עגבניות מגורדות
רצועות של גמבה

אופן הכנה:
1. שמים את הדגים הטחונים בקערה,מוסיפים כוס פירורי לחם,כפית של פלפל שחור,פפריקה מתוקה גרוסה,מלח לפי הטעם,שום מגורד,טיפה של גרידת לימון או ליים,ביצה,כפית של שמן ונערבב היטב.
2. קוצצים רבע צרור כוסברה ומוסיפים לתערובת הדגים,מערבבים היטב ויוצרים קציצות בצורת ביצה.
3. בסיר שמים חצי כוס שמן, ומחממים,מוסיפים את העגבניות המגורדות ומוסיפים את הפלפלים החריפים בהתאם לטעם האישי,3 כפיות פפריקה מרוקאית,2 כפיות פפריקה גרוסה ומערבבים כל הזמן.
4. מתחילים בהכנת הרוטב : מוסיפים לסיר 9 שיני שום ומוסיפים חצי כוס מים,חצי כפית פלפל שחור,מוסיפים את גרגירי החומוס, ועוד 3 כוסות מים,כפית מלח נוספת,כמון,מערבבים היטב.
5. קוצצים את הכוסברה שנותרה ושמים את חלק מהעלים בצד וחלק בסיר הרוטב ומערבבים,מבשלים את הרוטב בין 20-25 דקות.
6. אחרי 5 דקות של בישול ניתן להוסיף רצועות של גמבה.
7. מכסים את הרוטב וממשיכים לבשל, על אש בינונית.
8. לאחר 20 דקות של בישול הרוטב,נוסיף את הקציצות לרוטב ונסדר בצורה יפה,מקלפים מהלימון את הקליפה ונפרוס את הלימון לפרוסות דקות ומוסיפים את פרוסות הלימון לסיר.
9. מבשלים עוד 15 דקות נוספות על אש נמוכה ,5 דקות לפני תום הבישול מוסיפים את הכוסברה שנשארה.
10. מסירים מהאש ומגישים.

לקציצות דגים לילדים יש להוריד את הפלפל החריף מהמתכון

דג מרוקאי מתכון בסגנון של תומר תומס

דג מרוקאי מתכון בסגנון של תומר תומס

מצרכים להכנת דג מרוקאי בסיר סוטז' 32:

6 יח' פילה דג מושט
כוס גרגירי חומוס מושרים ומבושלים
מלח
1 עגבניה מגורדת
פפריקה מתוקה גרוסה
פפריקה מתוקה בשמן
פלפל שחור
גרגירי כוסברה טחון או לא טחון
15 שיני שום
1 גמבה בינונית
1 לימון ללא קליפה פרוס דק
צרור כוסברה
2 פלפל חריף
4 פלפל יבש מתוק
כוס שמן (כוס חד פעמי)
2.5 כוסות חד פעמי מים רותחים
והמון אהבה

הוראות הכנה:
1. לחמם את השמן בסיר
2. לחתוך את הגמבה לרצועות ולהוסיף לשמן יחד עם העגבנייה המגורדת , לטגן קלות
3. להוסיף כף פפריקה מתוקה גרוסה כף פפריקה מתוקה ,כפית פלפל שחור , כפית כוסברה טחונה , 15 שיני שום וגרגירי חומוס.
4. לחתוך את הפלפלים היבשים והחריפים בצורה גסה ולהוסיף.
5. להמשיך לטגן קלות עד פתיחת כל התבלינים.
6. להוסיף 2.5 כוסות מים רותחים , מבשלים במשך 20 דקות על אש נמוכה עד לבישול הירקות וצמצום נוזלים .
7. לקצוץ כוסברה, תחילה את הצד של הגבעולים ולפזר .
8. להוסיף 1/2 כף מלח ואת הדגים, להניח על הדגים את פרוסות הלימון
9. להמשיך לבשל עוד כ 5 דקות.
10. לאחר 5 דקות בישול להוסיף את יתרת הכוסברה הקצוצה ולפזר , לכסות עם מכסה ולבשל עוד כ 5 דקות.
בתאבון

מתכונים דגים נוספים:
דג מרוקאי לשבת של עמוס אבטליון

דג דניס בתנור מתכון

דג מרוקאי לשבת של עמוס אבטליון כולל סרטון

דג מרוקאי לשבת של עמוס אבטליון

מצרכים:
המרכיבים:

750 גרם דג בורי

לרוטב:

חבילת כוסברה – שטופה וקצוצה היטב

5 עגבניות בשלות גדולת או 7 קטנות מגוררות

4 שיני שום

2 כפות גדושות של פפריקה מרוקאית מתוקה

3 פלפל צ'ילי טרי קצוץ דק

1/2 כוס שמן קנולה

פלפל שחור

מלח

250 גרם רסק עגבניות

אופן ההכנה:

1. בקערה מערבבים את העגבניות המגוררות ביחד עם פלפל צילי קצוץ דק,שום,רסק עגבניות,כוסברה קצוצה ופפריקה מרוקאית מתוקה.
2. מחממים בסיר סוטאז' את השמן ושופכים את תערובת העגבניות,
מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
3. לאחר רתיחה מנמיכים את האש ,ומבשלים על אש נמוכה למשך 30 דקות.
4. מפזרים מעל הדגים מלח ופלפל
5. לאחר כחצי שעה שבישלנו את הרוטב,מוסיפים את הדג לתוך רוטב העגבניות.
6. ממשיכים בבישול של הדג עם הרוטב למשך 10 דקות נוספות על אש נמוכה.
7. מסירים מהאש ומגישים.

המתכון באדיבות ערוץ האוכל

דניס בתנור מתכון כולל סרטון של לי אבוטבול

דניס בתנור מתכון כולל סרטון של לי אבוטבול

 

סרטון הכנת דג דניס בתנור:

מצרכים דניס בתנור:
3 דגי דניס שלמים נקיים
לרוטב ומילוי הדג –
פטריות שמפיניון חבילה 1
פלפל אדום 1
3 שיני שום
כוסברה קצוצה
עגבניה חתוכה



אופן הכנה:

הדג – לנקות היטב את הדג ואת הבטן של הדג , להשרות במים עם מלח ולימון

לערבב את כל המרכיבים של הרוטב , להוסיף פלפל , מלח , פפריקה , כורכום ומעט אבקת
מרק , שמן ולימון בנדיבות ולהניח בתוך הדג ומעליו 😉

אופים בתנור שחומם מראש למשך 30 דקות בחום של 200 מעלות מכוסה

קציצות טונה תפוחי אדמה ותירס

קציצות טונה תפוחי אדמה ותירס

מצרכים לקציצות טונה ותפוחי אדמה

2 תפוחי אדמה בינוניים (300 גרם) מבושלים עם הקליפה לאחר קירור.
185 גרם נתחי טונה בשמן מסוננת.
2-3 בצל ירוק חתוך.
1/2 כוס גרעיני תירס מתוק.
1/2 כוס פירורי לחם.
1 ביצה
גרידת לימון מלימון אחד.
1/2 כפית מלח.
פלפל שחור טחון.

לציפוי :
חצי כוס פירורי לחם.
לטיגון :
מעט שמן זית.



אופן ההכנה:
1. מקלפים את התפוחי אדמה ומועכים בקערה.
2. מוסיפים את הטונה לקערה ומערבבים.
3. מוסיפים את הבצל ירוק,פירורי הלחם, וגרעיני התירס המתוק וממשיכים לערבב.
4. מוסיפים את הביצה,גרידת הלימון,מלח ופלפל שחור ומערבבים לתערובת אחידה.
5. יוצרים קציצות ומצפים בפירורי לחם.
6. מטגנים במחבת עם שמן זית, כ-3 דקות מכל צד או עד שהקציצות משחימות.
ניתן להגיש עם רוטב צילי מתוק בצד או כל רוטב האהוב עליכם

אם אהבתם תשתפו, ונשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות.

בתאבון!!!

טונה מקופסאות ברוטב מזרחי – טונה בית סוהר של תומר תומס

טונה מקופסאות ברוטב מזרחי – טונה בית סוהר של תומר תומס


מצרכים:
6 קופסאות שימורים של נתחי טונה
חצי צרור כוסברה
2 פלפלים חריפים ירוקים
3 עגבניות
2 גמבות
3 תפוחי אדמה גדולים מקולפים
2 גזרים מקולפים
1 לימון
כוס גרגירי חומוס שהושרו או של סנפרוסט או כל חברה אחרת
כוס של פול מקולף (לא חובה)
ראש של שום קלוף
כפית שטוחה מלח
חצי כוס חד פעמית של שמן
כפית כמון
2 כפות פפריקה
חצי כפית פלפל שחור גרוס
כוס חד פעמית של מים



אופן הכנה:
1. פורסים את העגבניות לפרוסות גסות ומסדרים בתחתית הסיר.
2. פורסים גם את תפוחי האדמה לפרוסות גסות ומסדרים מעל העגבניות.
3. פורסים גם את הגמבות ומסדרים מעל התפוח האדמה.
4. פורסים גם את הגזרים ומפזרים מעל הגמבה.
5. פורסים גם את הפלפל החריף ולסדר מעל הגמבה.
6. חותכים את שיני השום ל-2 ומסדרים מעל הפלפל החריף.
7. מפזרים את גרגירי החומוס מעל שיני השום.
8. מסדרים את הפול מעל החומוס.
9. מוסיפים מעל את המים ומבשיל על אש נמוכה במשך 30 דקות.
10. שמים בקערה את הפפריקה,שמן,כמון,מלח,פלפל שחור גרוס,מוסיפים חצי כוס חד פעמית של מים ומערבבים היטב.
11. קוצצים רבע חבילה של כוסברה ומפזרים מעל הירקות בסיר.
12. פותחים את קופסאות הטונה ומסננים ומסדרים את הטונה מעל הכוסברה בסיר. ניתן להוסיף עוד רצועות של פלפל ירוק..
13. מסירים מהלימון את הקליפה ופורסים לפרוסות, ומסדרים מעל הטונה.
14. שופכים מעל את תערובת התבלינים שהכנו.
15. קוצצים את הכוסברה שנותרה ומפזרים מעל הטונה.
16. מכסים את הסיר וממשיכים לבשל כ-40 דקות על אש נמוכה.
17. לאחר 40 דקות מסירים מהאש ומגישים.

סלמון כבוש (גרבלקס) של תומר תומס

סלמון כבוש (גרבלקס) של תומר תומס

מצרכים:
כוס חד פעמית של סוכר
כוס חד פעמית של מלח
קצוות של פילה סלמון
1 בצל (לא חובה)
צרור כוסברה




.
אופן הכנה:
1. חותכים את הקצוות של פילה הסלמון.
2. מערבבים את המלח והסוכר ביחד בתוך קערה.
3. קוצצים את הבצל ואת הכוסברה.
4. שמים את הסלמון עם הצד של עור על ניילון נצמד,כמו שהודגם בסרטון ומפזרים מעל הסלמון את המלח והסוכר.
5. מעל תערובת המלח והסוכר מפזרים את הכוסברה והבצל וסוגרים היטב עם הניילון נצמד ומכניסים למקרר ל – 12-24 שעות במקרר.
6. לאחר שהיה במקרר מוציאים מהמקרר ומנקים בעזרת נייר את הכוסברה המלח הסוכר והבצל..
7. חותכים לרצועות דקות ומגישים, ניתן לאכול על לחם או בייגל עם גבינת שמנת

סטייק סלמון ברוטב חמאה,שום סילאן של תומר תומס

סטייק סלמון ברוטב חמאה,שום סילאן של תומר תומס

מצרכים:
פילה סלמון טרי
100 גרם חמאה
4-5 שיני שום
כפית מלח
כפית פלפל שחור גרוס
4 כפות סילאן
בטטה
לימון
רוזמרין




.

אופן הכנה:
1. ממיסים את החמאה על אש נמוכה,פורסים את הבטטה.
2. פורסים את הלימון ל-4 חלקים עם הקליפה.
3. מסירים עצמות מהסלמון וחותכים את הסלמון כמו שהודגם בסרטון לצורה של סטייק.
4.לאחר שהחמאה נמסה והשחימה,מוסיפים את הסילאן ולאחר מכן מוסיפים את שיני השום, פלפל שחור גרוס,מלח ועלים של רוזמרין מענף אחד.
5.מסדרים במחבת את הבטטה וטובלים ברוטב,במקביל מוסיפים את הלימון( ומכניסים ל-10 דקות בתנור בחום של 180 מעלות.
6.מתחילים לסדר את נתחי הסלמון במחבת, שופכים מעל את הרוטב ומכניסים לתנור ב-180 מעלות למשך רבע שעה ועוד כמה דקות על גריל להשחמה.
7. במידה והבטטה לא אפויה מספיק להכניס לעוד כמה דקות בתנור.
8. מוציאים מהתנור ומגישים

מתכון למושט ברוטב פלפלים פיקנטי של תומר תומס

מתכון למושט ברוטב פלפלים פיקנטי של תומר תומס

סרטון של מתכון למושט ברוטב פלפלים פיקנטי:

מצרכים מתכון למושט:

דגי מושט (אמנון)
3 עגבניות
חבילת כוסברה
4 גמבות
2 פלפלים צהובים
2 פלפל חריף
חצי כף פלפל שחור
חצי כוס שמן קנולה
1 כף זרעי כוסברה
2 כפות גדושות פפריקה
13 שיני שום קלופות
מלח
1 כף גדושה של אבקת מרק ירקות שורש
מעט לימון טרי ללא הקליפה חתוך לפרוסות
חצי כוס מים חמים




.

אופן הכנת מתכון למושט:
1. קוצצים את הפלפלים הצהובים,גמבה , כפי שהודגם בסרטון ומעבירים לקערה.
2. קוצצים גם את עגבניות ופלפל אחד חריף ו-3 שיני שום ושמים בקערה אחרת .שמים בסיר חצי כוס שמן ומתחילים לחמם.
3. שמים בסיר חצי כוס שמן ומתחילים לחמם,שופכים לתוך הסיר את הקערה עם תערובת של העגבניות מטגנים מעט ומוסיפים פלפל חריף חתוך לקוביות לסיר.
4. מוסיפים 10 שיני שום לסיר וממשיכים בבישול, מוסיפים את הפפריקה ומערבבים היטב.
5. מוסיפים את זרעי הכוסברה ואת תערובת הגמבה וממשיכים לערבב ומבשלים עד שזה מצטמצם.
6. קוצצים את גבעולי הכוסברה ומוסיפים לסיר,מוסיפים את המים החמים לסיר ומערבבים.
7. מוסיפים לסיר אבקת מרק ירקות שורש ומנמיכים את האש. ומוסיפים עוד חצי כוס מים חמים ומערבבים.
8. מוסיפים את הפלפל השחור,מערבבים ומבשלים עוד 10 דקות על אש נמוכה.
9. מסדרים את הדגים בסיר ומבשלים עוד 12-13 דקות על אש בינונית, מוסיפים את פלחי הלימון ואת הכוסברה.