נוטלה ביתית מתכון של תומר תומס כולל סרטון הכנה

נוטלה ביתית מתכון של תומר תומס כולל סרטון הכנה

מצרכים להכנת נוטלה ביתית
500 גרם אגוזי לוז טבעיים, עם הקליפה (לא קלויים)
חצי כוס (חד פעמית) קקאו
כוס (חד פעמית )כוס סוכר
חצי כוס (חד פעמית ) שמן קנולה
שקית סוכר וניל

אופן הכנה:
1. שמים בתבנית את האגוזים וקולים במשך 12 דקות בחום של 180 מעלות עד להשחמה כפי שהוצג בסרטון.
2. מעבירים את האגוזים למגבת ומקלפים כפי שהוצג בסרטון.
3. שמים את האגוזים במעבד מזון וטוחנים.
4. במהלך הטחינה במעבד מזון,מוסיפים את הסוכר ( ניתן להחליף את הסוכר בסילאן ) כמוכן מוסיפים את הסוכר וניל.
5. לאחר טחינה במעבד המזון, מוסיפים את הקקאו ואת השמן קנולה, וממשיכים לטחון,אם הנוטלה קשה מדיי,ניתן להוסיף מעט שמן.
6. לאחר טחינה, התערובת אמורה להיות נוזלית ואז מכניסים למקרר.
7.

פסטו מתכון מושלם וקל להכנה

פסטו מתכון מושלם וקל להכנה

מצרכים למתכון פסטו
2 כוסות של עלי בזיליקום
1/2 כוס גבינת פרמזן
1/2 כוס שמן זית
1/3 כוס צנוברים
3 שיני שום קצוצות
1/4 כפית מלח
1/8 כפית פלפל שחור



אופן הכנה:
1. במעבד מזון שמים את עלי הבזילקום ואת הצנורים ומפעילים בפולסים.
2. מוסיפים לקערת מעבד המזון את שיני השום הקצוצות וגבינת הפרמזן וממשיכים בפולסים.
3. בעזרת כף מגומי מגרדים את קצוות קערת המעבד מזון.
4. בזילוף איטי מוסיפים את שמן הזית לקערת מעבד המזון בזמן שהוא עובד כפי שהודגם בסרטון.
5. מדי פעם לעצור את הזילוף ועבודת מעבד המזון על מנת לגרד בעזרת כף גומי את קצוות הקערה.
6. כאשר כל שמן הזית נטמע ויש לנו תערובת אחידה,מפסיקים את פעולת מעבד המזון ומעבירים לקערה.
7. מוסיפים מלח ופלפל שחור ומערבבים היטב

ניתן להשתמש כרוטב לפסטה,או לפזר מעל תפוחי אדמה בתנור או בתור ממרח על לחם.
קרדיט מתכון ותמונה: Simply Recipes