ריזוטו פרמזן מתכון


צפו בסרטון שמסביר כיצד להכין עוגת מוס שוקולד כשרה לפסח

ריזוטו פרמזן מתכון

מצרכים ריזוטו פרמזן מתכון

4 כוסות מרק עוף צח או מרק ירקות צח.
2 כוסות אורז לריזוטו(אורז עגול ).
1/2 כוס יין לבן יבש או חצי יבש.
50 גרם חמאה.
3 כפות שמן זית.
1 בצל יבש קטן.
4-5 עלי דפנה.
100 גרם גבינת פרמזן מגוררת.
מלח

אופן הכנה :
1. מחממים את המרק בסיר גדול ומשאירים לבעבע על להבה נמוכה.
2. קוצצים את הבצל.
3. ממיסים 2 כפות חמאה ו – 3 כפות שמן זית במחבת גדולה. מוסיפים את הבצל הקצוץ ועלי הדפנה ומבשלים על להבה בינונית. עד שהבצל הופך שקוף ולא חום.
4. מוסיפים את האורז וממשיכים לבחוש כ-2 דקות, עד שהאורז מתכסה בשמן וחמאה והופך שקוף למחצה.
5. מוסיפים את היין ומבשלים במשך כ- 2 דקות תוך כדי בחישה, עד שהאורז סופג את מרבית היין, מוסיפים מצקת מלאה במרק ומערבבים בהתמדה עד שהנוזלים נספגים.
6. מנמיכים את הלהבה כדי לשמור על רתיחה עדינה וממשיכים לבשל תוך כדי בחישה, האורז חייב להיות מכוסה במרק במשך כל הזמן.
7. מוסיפים את יתרת המרק, מערבבים וטועמים מדי פעם עד שהאורז מתרכך אך עדיין מורגש בשיניים (אל דנטה ) , בסך הכל כ- 15-20 דקות.
8. מסירים מהאש, מוסיפים את שארית החמאה ואת גבינת הפרמזן.
9. מכסים את הסיר ומניחים בצד ( לא על האש ) במשך כ – 2 דקות.
10. ממליחים, מסלקים את עלי הדפנה ומגישים.

אם אהבתם תשתפו, ונשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות.

בתאבון!!!

צפו בסרטון שמסביר כיצד להכין סורבה תותים כמו במסעדות

פטריות שמפיניון מוקפצות עם בצל מקורמל


צפו בסרטון שמסביר כיצד להכין עוגת מוס שוקולד כשרה לפסח

פטריות שמפיניון מוקפצות עם בצל מקורמל

מצרכים לתבשיל פטריות שפניון ובצל מקורמל

3 כוסות פטריות שמפניון ( 300 גרם )
1 בצל בינוני
1 שן שום
2 כפות שמן זית
1 כפית רוטב סויה
מלח לפי טעם
רבע כוס יין לבן
פלפל לפי טעם

אופן הכנת התבשיל פטריות בצל:

1. מנקים את הפטריות בעזרת מטלים וקוצצים חלק מרגל הפטריה.
2מקלפים את הבצל ופורסים לרצועות.
3. מקלפים את שן השום וקוצצים.
4.במחבת על אש בינונית גבוהה , מחממים את השמן זית.
5. מוסיפים למחבת את השום והבצל ומטגנים עד שמתרככים, בין 3-5 דקות.
6. מוסיפים את הפטריות למחבת ומטגנים כ-10 דקות וכל הזמן מערבבים.
7. מוסיפים את הרוטב סויה למחבת וממשיכים לערבב.
8. מוסיפים את המלח לפטריות.
9. שופכים את היין הלבן למחבת.
10 מבשלים עד שכל היין מתאדה.
11.מקשטים בפטרוזיליה ומגישים.

אהבתם שתפו את המתכון.
הכנתם, כתבו בתגובות למטה איך יצא לכם,זה המקום גם לשאול שאלות בקשר למתכון.

בתאבון!!!

טורטיה מתכון

טורטיה מתכון

מצרכים לטורטיה מתכון

2 כוסות קמח
חצי כפית אבקת אפייה
1 כפית מלח
חצי כוס מים פושרים
2 כפות שמן

אופן הכנה :
1. בקערה שמים את הקמח,המלח והאבקת אפיה ומערבבים קלות.
2. מוסיפים את השמן ותוך כדי ערבוב מוסיפים את המים הפושרים.
3. לשים עד לקבלת בצק אחיד,יוצרים כדור ומניחים בקערה מכוסה למנוחה למשך חצי שעה על מנת לקבל בצק אלסטי יותר. רצוי לשמן קלות את הבצק למניעת התייבשות.
4. לאחר חצי שעה, לשים קלות את הבצק ומחלקים ל-12 כדורים.
5. מרדדים את הכדורים לעלה עגול ודק במיוחד, מומלץ להעזר קלות בקמח על מנת להגיע לבצק דק במיוחד.
6. במחבת שטוחה או הפוכה מטגנים ללא שמן את הטורטיה כ-2 דקות מכל צד או עד להשחמה חלקית של הבצק. חשוב לטגן לזמן ממש קצר אחרת הבצק הופך להיות קשה.
ניתן להקפיא את הטורטיה עד 3 חודשים במקפיא.

ניתן למלות במילוי האהוב עליכם, ולטגן קלות במחבת ולהגיש חם.
אני אישית אוהב למלות את הטורטיות עם ירקות מוקפצים וחזה עוף.

אם אהבתם תשתפו, ונשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות.

בתאבון!!!

מתכון לחמין עיראקי – טבית

מתכון לחמין עיראקי – טבית


מצרכים:
3 בצלים גדולים מקולפים פרוסות לצורת ירח.
4 עגבניות גדולות מגורדות או 3 כפות רסק עגבניות
4 כוסות אורז בסמטי שטוף
כפית סילאן
כף בהרט עירקי
כף מלח
חצי פלפל שחור
חצי כוס שמן
4 כרעיים
8 כוסות מים רותחים

אופן הכנה:
1. מטגנים את העוף עם חצי כוס שמן,מתחילים בצד של העור ומטגנים עד להשחמה ומוציאים את הכרעיים.
2. בסיר עם השמן שטיגנו את הכרעיים,מטגנים את הבצלים עד להשחמה.
3. לאחר שהבצל השחים, מוסיפים לסיר את העגבניות המגורדות ומערבבים.
4. מוסיפים בהרט,פלפל שחור,מלח ומערבבים.
5. מוסיפים כוס מים רותחים וסילאן ונותנים לזה להתבשל 10 דקות.
6. מוסיפים את את האורז ומערבבים.
7. מוסיפים לתחתית הסיר את הכרעיים עם הצד של העור כלפי מטה ומכסים באורז.
8. מוסיפים 7 כוסות מים רותחים.
9. מבשלים 20 דקות נוספות עד שהמים נספגים באורז.
10. מעבירים לפלטה של שבת לבישול של 8-12 שעות ומגישים.

לזניה חלבית מעולה של אורית לוי

לזניה חלבית מעולה של אורית לוי

מרכיבים
פסטה רחבה של אוסם
לרוטב
2 כפות שמן זית לטיגון
1 בצל גדול קצוץ דק
3 שיני שום כתוש
5 כפות עגבניות מרוסקות (שימורים או טרי)
רבע כוס מים או יין לבן (כוס קרה חד פעמית)
כפית מלח ומעט פלפל
10 עלי בזיליקום קצוצים או כף גדושה תבלין בזיליקום יבש
לתערובת הגבינות:
1 גביע 250 גר' גבינה לבנה
1 גביע 250 גר' קוטג'
250 גר' קוביית גבינה בולגרית או פטינה או צפתית במליחות
1 גביע יוגורט 200 גר'
1 כף גדושה מרק בצל
לציפוי
300 גר' גבינה צהובה מגורדת (עמק/מוצרלה/פרמז'ן/גלבוע – מה שאוהבים ואפשר לערבב סוגים)

אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
2. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן על האריזה, מסננים ושוטפים במים קרים..
3. במחבת מטגנים בשמן זית את הבצל הקצוץ עד הזהבה..
4. מוסיפים את שאר מוצרי הרוטב ומערבבים היטב..
5. מבשלים על אש בינונית כ- 5 דק' עד צמצום הרוטב..
6. לקערה מכניסים את תערובת הגבינות ומערבבים היטב..
7. משמנים תבנית בינונית ומניחים בה מחצית מכמות הפסטה וזורים מעט מלח..
8. מניחים על הפסטה את הגבינות ומשטחים לשכבה אחידה..
9. יוצקים את הרוטב עגבניות על הגבינות ומלמעלה מניחים את יתרת הפסטה..
10. מפזרים מלמעלה את הגבינות המגורדות..
11. מכניסים לתנור ל- 40 דק' או עד הזהבת הגבינה מלמעלה..
12. מוציאים מהתנור ונותנים להתייצב כ- 10 דק'..
13. ניתן להכין יום קודם, לשמור במקרר ולחמם לפני ההגשה בתנור – בתיאבון

מתכון לחומוס ביתי של תומר תומס

מתכון לחומוס ביתי של תומר תומס

10 שיני שום
חצי כף מלח
2 כפיות של כמון
מיץ לימון טרי מ-2 לימונים
רבע כוס חד פעמי של מיץ לימון משומר
500 גרם טחינה גולמית
קילו גרגירי חומוס בולגרי שהושרה כל הלילה ובושל עם בצל שלם עד לריכוך(בערך שעה וחצי בישול )
רבע כוס שמן זית

הוראות הכנה:
1. מוציאים את הבצל מהסיר עם החומוס ומסננים ממים אבל שומרים את המים להמשך.
2. בקערה גדולה שמים את החומוס המבושל והמסונן,שופכים לקערה את הטחינה הגולמית.
3. מוסיפים טיפה מהמים ששמנו בצד מהבישול של החומוס.
4. מוסיפים את המלח,הכמון,המיץ הטבעי של הלימון ואת הלימון המשומר ושיני השום (שומרים מעט גרגירי חומוס בצד להגשה)
5. בעזרת מוט בלנדר חשמלי מתחילים לטחון תוך כדי שמוסיפים מי בישול בהדרגה עד למרקם חלק.
6. לחומוס יש נטייה להתקשות לאחר הטחינה ולכן נגיע למצב דליל יותר ואז החומוס יתקשה.
7. מוסיפים את השמן זית וממשיכים לטחון.
8. נותנים לחומוס להתקרר 5 דקות, חותכים בצל ,עגבניה ופלפל חריף להגשה אפשר להוסיף צלוחית של חמוצים.
9. יוצקים את החומוס לצלחת נשים במרכז את הגרגירים,כפית חריף וקצת ירק ומגישים.

בהצלחה

מתכון למניפת תפוח אדמה

מתכון למניפת תפוח אדמה

מצרכים למניפת תפוח אדמה

5 תפוחי אדימה מזן דזירה(תפוח אדמה אדום) קלופים
שמן זית
1 כפית כורכום
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית מלח גס
1 כפית פפריקה גרוסה
1 ענף רוזמרין

אופן הכנת המניפת תפוחי אדמה:

1. פורסים את התפוח אדמה לפרוסות בעובי של חצי סנטימטר ומסדרים בתבנית עמוקה משומנת כפי שהוסבר בסרטון.
2. בקערה מערבבים את חומרי התבלון(שמן זית,כורכום,פלפל שחור גרוס,מלח גס והפפריקה הגרוסה).
3. בעזרת מברשת מברישים את תפוחי האדמה עם חומרי התבלון.
4. מפזרים מעל רוזמרין ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-40 דקות.
ניתן לעשות את זה עם פרוסות בטטה או בצל, ואם רוצים גרסה חלבית אז מחליפים את השמן זית עם חצי חבילה של חמאה מומסת.

בתאבון!!!

אורז עם תפוח אדמה קריספי מתכון של תומר תומס

מצרכים לאורז עם תפוח אדמה קריספי של תומר תומס

1 קג אורז פרסי רצוי
שמיר
חצי כפית כורכום
מלח
2 תפוח אדמה
שמן לטיגון
1/4 כוס שמן לסיר

אופן הכנה:

1. שמים בקערה את האורז, שופכים מים רותחים מעל מערבבים ומשאירים בצד להשרייה כ-20 דקות.
2. שמים שמן במחבת ובמקביל פורסים את התפוח אדמה לפרוסות בעובי בינוני(בערך חצי סנטימטר) ומטגנים כאשר שמן חם.
3. מטגנים את התפוח אדמה עד להשחמה מלאה,מוציאים מהמחבת ושמים בצד.
4. לוקחים נייר אפייה וחותכים באמצעות המכסה,כפי שהודגם בסרטון.
5.שמים בסוטאז, רבע כוס שמן חד פעמית, מעל נשים את הנייר האפייה שחתכנו טובלים את נייר האפייה בשמן שבסוטאז והופכים אותו ומסדרים בתחתית.
6. מסדרים יפה את תפוחי האדמה.
7. לוקחים את האורז שהשרינו,מסננים ושוטפים את האורז.
8. מעל תפוחי האדמה,נפזר מעט שמיר ואת הכורכום ונשים מעל את האורז ונפזר בצורה אחידה.
9. ניתן לשים במרכז האורז עוד שמיר ומלח כפי שהוצג בסרטון.
10. מהדקים את האורז היטב,
11. מפזרים מעל כורכום ומלח.
12. שמים את הסוטאז על הגז, מוסיפים 3 כוסות חד פעמיים של מים רותחים.
13. מכסים את הסוטאז, מנמיכים לאש קטנה ומבשלים 45 דקות.
14. אחרי 45 דקות, מכבים את האש ונותנים לאורז להתקרר 10 דקות.
15. לוקחים מגש גדול , שמים מעל הסוטאז, והופכים ומסירים את נייר האפייה.
16. ניתן לקשט בשמיר(לא חובה ).

אהבתם שתפו את המתכון.
הכנתם, כתבו בתגובות למטה איך יצא לכם,זה המקום גם לשאול שאלות בקשר למתכון.

בתאבון!!!

מאפה רביולי עם פטריות של אורית לוי

מרכיבים
2 חבילות רביולי (400 גר' כל אחת). אפשר עם גבינה/בטטה/פטריות
2 כפות שמן לטיגון
2 סלסלות פטריות שמפיניון טריות חתוכות לרצועות דקות או 2 קופסאות שימורים פטריות חתוכות מסוננות מהמים
אפשרי להוסיף חציל מקולף וחתוך לקוביות, קוביות בטטה קלופה או פרחי ברוקולי.
מלח + פלפל שחור
1 מיכל שמנת לבישול או שמנת מתוקה (250 מ"ל)
100 גר' גבינת פרמז'ן מגוררת
200 גר' גבינת מוצרלה או צהובה מגוררת
מרגרינה או שמן לשימון התבנית

אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל- 200 מעלות..
2. מבשלים את הרביולי לפי הוראות היצרן. מסננים ומניחים בצד..
3. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הפטריות החתוכות כ- 10 דק' עד שמזהיבות..
4. בשלב זה מוסיפים למחבת גם קוביות חצילים או בטטה או ברוקולי..
5. לאחר כ- 10 דק' מוסיפים מלח ופלפל, שמנת ושני שליש מכמות הגבינות המגוררות..
6. מרתיחים, מערבבים ומורידים מהאש..
7. בתבנית המשומנת מניחים שכבת רביולי, מחצית מרוטב הפטריות, שכבה נוספת של רביולי, שוב יתרת הרוטב..
8. מפזרים מלמעלה את יתרת הגבינות המגוררות..
9. אופים 15-20 דק' עד להזהבה וטורפים..

כרוב ממולא אורז ובשר

מצרכים לכרוב ממולא בשר ואורז

1 כרוב מופרד לעלים
200 גרם לבבות עוף מנוקים (ניתן להחליף בבשר טחון )
בשר בקר טחון
200 גרם טחול (ניתן להחליף בבשר טחון )
6 שיני שום קצוצות
כוס אורז
2 כפות גדושות רסק עגבניות
חצי כף מלח
חצי כף ראס אל חנות
2 כפות מרק עוף (לא חובה )
1.5 כפות גדושה פפריקה מתוקה אדומה
2 כפות גדושה פפריקה אדומה מתוקה גרוסה
כף פלפל שחור
צרור כוסברה קצוץ
כף סוכר
חצי פלפל חריף (לא חובה )
חצי כף כורכום
1 ליטר מים
שמן

אופן הכנת הכרוב ממולא:

1. שמים את הכרוב בתוך שקית ניילון ומכניסים ל-10 דקות במיקרו ואחרי 10 דקות מקלפים מהכרוב את העלים,שמגיעים לחלק הקשה חוזרים על התהליך.
2. בקערה שמים את חומרי המילוי : הלבבות,בשר בקר טחון ,טחול,אורז,חצי כף פלפל שחור,1 כף פפריקה מתוקה, 1 כף פפריקה מתוקה גרוסה,ראס אל חנות,מלח וכוסברה קצוצה.
3. מערבבים היטב את חומרי המילוי ושמים בצד לכמה דקות.
4. מתחילים בהכנת הרוטב : בסיר על אש בינונית שמים ,שמן ונותנים להתחמם טיפה,מוסיפים את הרסק עגבניות ומערבבים עד שהרסק מחליף צבע ומוסיפים את הסוכר.
5. מוסיפים את השום לסיר,ואת הכורכום,חצי כף גדושה פפריקה,וכף גדושה של פפריקה מתוקה גרוסה ומערבבים היטב.
6. מוסיפים אל הסיר את המים והמרק עוף (לא חובה,ניתן להחליף במלח),חצי כף פלפל שחור מכסים את הסיר חלקית ונותנים לרוטב להתבשל כ-20 דקות.
7. מתחילים במילוי עלי הכרוב: שמים עלה של כרוב ובמרכזו שמים 2 כפות גדושות של המילוי,מקפלים מהצדדים ומגלגלים.
8. לאחר 20 דקות של בישול,שמים את הכרוב הממולא בצורת פרח בתוך הרוטב מכסים את הסיר ומבשלים 30-40 דקות (אפשר לפזר כוסברה טריה מעל).
9. מסירים מהאש ומגישים.