בצק לפסטה טריה מתכון של אייל הררי

בצק לפסטה טריה מתכון של אייל הררי

מצרכים להכנת פסטה טריה
300 גרם קמח מנופה
3 ביצים

אופן הכנה:
1. שמים בקערה את הקמח ויוצרים גומה.
2. שופכים למרכז הגומה את הביצים.
3. מתחילים לערבב באמצעות המזלג כפי שהוצג בסרטון.
4. כאשר הבצק מתחיל להתחבר, לשים ביד עד לקבלת בצק אחיד.
5. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך חצי שעה על מנת שהגלוטן יתחיל לעבוד.
6. מחלקים את הבצק בצורה שווה ומתחילים לרדד את החתיכות במכונת הפסטה, מתחילים בעובי 0 (או בעובי הרחב ביותר במידה וזה מסומן אחרת אצלכם במכונה). וחוזרים על הפעולה 5-6 פעמים.
7. עוברים לעובי 1 ומרדדים פעם אחת בלבד וחוזרים על הפעולה במספר 2 וממשיכים עד מספר 6.
8. לאחר שהגענו למספר 6, חותכים לצורה הרצויה (פטוציני,ספגטי) ושמים לייבוש על מייבש פסטה או שמניחים על סדין ומשאירים לייבוש.

את הפסטה הטריה ניתן לשמור במקפיא במיכל סגור.
יש אפשרות לא לייבש את הפסטה ופשוט להכניס ישר להקפאה.

מבשלים את הפסטה בדיוק כמו פסטה רגילה. מתכון לפטוציני יעלה בהמשך
רוצים לרכוש את מכונת הפסטה,חייגו עכשיו לטלפון : 052-787-6868

למתכונים נוספים של תוספות לחצו על הקישור: תוספות מתכונים

מג'דרה מתכון של תומר תומס כולל סרטון

מג'דרה מתכון של תומר תומס כולל וידאו

מצרכים להכנת מתכון של מג'דרה :
1 ק"ג אורז פרסי,אחרי שבררנו ושטפנו אותו.
חצי קילו עדשים ירוקות
חצי קילו בצל יבש
כפית כורכום
2 כפיות מלח
כף וחצי כמון
כפית שטוחה של קינמון
חצי כפית פלפל שחור
חצי כוס שמן קנולה
צרור פטרוזיליה קצוצה
1.5 ליטר מים חמים

אופן הכנה:
1. בוררים ושוטפים את העדשים הירוקות.
2. שמים את העדשים בסיר עם מים ומבשלים עד לריכוך,בערך 25 דקות,חשוב שיהיו רכות אבל לא רכות מדיי.
3. בסיר שמים 4 כפות שמן קנולה ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
4. לאחר שהעדשים התרככו, מסננים מהמים ושמים בצד.
5. כאשר הבצל בסיר שחום, מוסיפים את הקינמון,כמון,פלפל שחור,מלח ומערבבים היטב.
6. מוסיפים את העדשים לבצל ומערבבים ולאחר מכן מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים מעט,לאחר מכן שמים את התערובת בצד.
7. מתחילים בהכנת האורז, שמים בסיר 4 כפות שמן,ומוסיפים את האורז ומטגנים כ-4 דקות.
8. מוסיפים לאורז כורכום ומעט מלח,מערבבים מעט ומוסיפים את המים החמים, מביאים לרתיחה,מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים למשך 20 דקות.
9. לאחר 20 דקות, מורידים מהאש את האורז ומשאירים מכוסה למשך 5 דקות על מנת שימשיך להתבשל באדים.
10. לאחר 5 דקות פותחים את המכסה של הסיר אורז ובעזרת מזלג,מפוררים בעדינות את האורז.
11. מוסיפים את תערובת העדשים לאורז ומערבבים.מוסיפים פטרוזיליה, מערבבים ומגישים.

לביבות זוקיני וגזר

לביבות זוקיני וגזר

מצרכים לביבות זוקיני וגזר
2 זוקיני בינוני
2 גזר בינוני מקולף
1 בצל קטן
4 כפות קמח
1 ביצה גדולה
כורכום
מלח
פלפל



אופן הכנה:
1. מגרדים את הגזר והקישואים.
2. מגרדים את הבצל.
3. שמים את הגזר,הזוקיני והבצל המגורדים בקערה, מערבבים היטב.
4. מוסיפים את התבלון: מלח,פלפל וכורכום ומממשיכים לערבב.
5. מוסיפים את הקמח והביצה ומערבבים עד שמיץ הזוקיני והביצה נטמעים בתוך הקמח ומתקבלת תערובת אחידה.
6. מטגנים בשמן בנגלות קטנות עד אשר מזהיב וקריספי משני הצדדים.
7. מוציאים לנייר סופג.
8. מגישים קר או חם עם מטבל בצד.

בורגול עם בצל מתכון של אורית לוי

בורגול עם בצל מתכון של אורית לוי

מצרכים בורגול עם בצל:

2 בצלים בינוניים פרוסים לרצועות דקות או קצוצים
חופן חמוציות וחופן צימוקים (לא חייב)
1 בטטה בינונית מגורדת
חופן חמוציות וחופן צימוקים (לא חייב)
כ- 6 כוסות מים רותחים עד כיסוי הבורגול
2 כוסות בורגול שטוף, לא מושרה
1 כף אבקת מרק עוף
מעט מלח ופלפל
כפית חוואייג' או חצי כפית כורכום



אופן ההכנה:
1. בסיר רחב מטגנים את הבצל עם 3 כפות שמן.
2. לאחר שהבצל מזהיב , מוסיפים את הבטטה המגורדת ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך דקה.
3. מוסיפים לסיר את הצימוקים והחמוציות,ממשיכים בערבוב ונוסיפים את הבורגול השטוף.
4. מוסיפים את מרק העוף,מלח,פלפל,כורכום או חוואייג' וממשיכים בערבוב.
5. מוסיפים את המים הרותחים וממשיכים לערבב.
6. מכסים את הסיר, מנמיכים את האש וממשיכים בבישול במשך 10 דקות עד אשר כל המים נספגים בבורגול.
7. לאחר שכל המים נספגו( כ-10 דקות) מסירים מהאש ומשאירים בצד למשך 5 דקות עם המכסה ולאחר מכן מגישים.

פשטידת ירקות פרווה מתכון כולל סרטון של אורית לוי

פשטידת ירקות פרווה מתכון כולל סרטון של אורית לוי

סרטון להכנת פשטידת ירקות פרווה:

מצרכים:
לקט נורמנדי של סנפרוסט או כל לקט ירקות אחר שאוהבים
3 כפות כמויונז 5% או מיונז רגיל
3 ביצים
1 בצל קצוץ רגיל
3 כפות אבקת מרק פטריות
1 קופסת פטריות חתוכות בשימורים מסוננת מנוזלים או פטריות טריות חתוכות
1 שקית אבקת אפייה 10 גר' (אם משתמשים בקמח תופח אין צורך בא. אפייה)
5 כפות גדושות קמח רגיל או תופח
פירורי לחם לציפוי



אופן ההכנה של פשטידת ירקות:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות
2. מחממים את הירקות במיקרו 10 דק' בקערה.
3. מוסיפים את כל שאר המוצרים מלבד פירורי הלחם ומערבבים היטב..
4. משמנים תבנית עם שמן או מרגרינה. זורים פירורי לחם ומנערים שיצפו את התבנית..
5. מכניסים לתבנית את העיסה ומיישרים. זורים מעל פירורי לחם בעדינות..
6. מכניסים לתנור ואופים כ- 40 דק' עד שעה או עד שמזהיב..
7. מוציאים מהתנור ונותנים לפשטידה להתייצב 10 דק' מחוץ לתנור לפני שטורפים!.
8. למחרת היא אפילו יותר טעימה!.

פשטידה תפוח אדמה במיקרו מתכון כולל סרטון של תומר תומס

פשטידה תפוח אדמה במיקרו מתכון כולל סרטון של תומר תומס


מצרכים פשטידה תפוח אדמה:
גזר
תפוח אדמה בינוני
בצל בינוני
קופסת קוטג'
3 ביצים לארג'
אבקת אפיה
חצי כוס שמן זית
חצי פלפל שחור
כפית מלח
3 כוסות קמח רגיל



אופן הכנה:
1. מגרדים את הירקות(גזר,תפוח אדמה ובצל) לתוך קערה ושומרים על הנוזלים של הירקות.
2. שופכים פנימה את השמן ,מוסיפים את הביצים,כפית מלח,חצי כפית פלפל שחור ומערבבים את הכל.
3. מוסיפים את אבקת האפיה ונערבב שוב,מוסיפים את הקוטג' ואת הקמח וממשיכים לערבב.
4. משמנים תבנית סילקון ומעבירים את התערובת לתוך התבנית ומיישרים.
5. מכניסים את התבנית ל-8 דקות במיקרוגל.
6. לאחר 8 דקות להוציא את הפשטידה.
7. אם רוצים להשחים את הפשטידה, משמנים טיפה מלמעלה ומכניסים לתנור בחום של 170 מעלות ל 3-4 דקות.
8. נותנים להתקרר פורסים ומגישים.

פאייה עוף וצ'וריסו מתכון ספרדי

פאייה עוף וצ'וריסו מתכון ספרדי

מצרכים לפאייה עוף וצוריסו:
1 גמבה חתוך לרצועות
1 פלפל צהוב חתוך לרצועות
2 שיני שום
5 כפות שטוחות של פטרוזיליה קצוצה
4 חתיכות של שוקי עוף ללא עור וללא עצמות חתוכים לרצועות או פרגית במקום
1 כוס עגבניות שרי חתוכות לחצי
1/3 כוס נקניקיות צוריסו חתוך לקוביות או אפשר להשתמש בקבנוס או כל נקניקיה אחרת(מרגז זאת אופציה מעולה ואפשר לוותר על הנקניקיות)
1 כפית פפריקה מעושנתאו פפריקה רגילה
1/2 לימון
1 קוביה של ציר עוף + 3.5 כוסות של מים רותחים( 700 מ"ל)
1 כוס של אורז בסמטי (200 גרם)
כף שמן זית



אופן הכנה:
1. צורבים את שוקי העוף עד להשחמה קלה ומוציאים מהמחבת.
2. צורבים את נקניקיות הצוריסוס שוב עד להשחמה קלה ומוציאים מהמחבת.
3. מקפיצים באותה מחבת את הגמבה,הפלפל הצהוב והעגבניות עד שהן מתרככות ומוסיפים את שיני השום הקצוצות ומטגנים כמה דקות נוספות
4. מחזירים למחבת את שוקי העוף והצוריסוס שהשחמנו קודם וממשיכים בטיגון תוך כדי ערבוב.
5. מוסיפים את הפטרוזיליה והפפריקה.
6. מוסיפים למחבת את האורז ומטגנים קלות.
7. מערבבים את קוביית ציר העוף במים או משתמשים 3.5 כוסות של ציר עוף שהכנתם בעצמכם.
8. מוסיפים את ציר העור למחבת,מנמיכים את האש,מכסים ומבשלים למשך 30 דקות.
9. לפני הגשה מפזרים מעל מיץ לימון מחצי לימון.

חומוס גרגירים מרוקאי מתכון של תומר תומס

חומוס גרגירים מרוקאי מתכון של תומר תומס

מצרכים לחומוס גרגירים מרוקאי:
4-5 שיני שום חתוכים לפרוסות.
2 כפיות כמון
חצי כפית כורכום
חצי כפית פלפל שחור גרוס
כפית מלח
כף וחצי פפריקה אדומה
גמבה בינונית חתוכה לרצועות
חצי צרור כוסברה קצוצה
1 פלפל חריף
כוס חד פעמית של שמן
3 קופסאות שימורים של גרגירי חומוס ( ניתן להשתמש בגרגירי חומוס שהושרה במים לילה לפני, בקיץ מומלץ לבצע את ההשריה במקרר)
1 כוס מים רותחים.



אופן הכנה:
1. שמים בסיר שמן ומתחילים לחמם,מוסיפים את הפפריקה,פלפל שחור גרוס,כורכום, מערבבים קצת.
2. מסננים את גרגירי החומוס ( במידה והשתמשנו בשימורים ) ושוטפים.
3. חותכים את הפלפל ירוק ל-4 חלקים ומוסיפים לסיר.
4. מוסיפים את שיני השום לסיר וממשיכים לערבב.
5. מוסיפים את הגמבה לסיר וממשיכים לערבב.
6. מוסיפים את גרגירי החומוס לסיר ומערבבים.
7. מוסיפים את המים הרותחים לסיר.
8. מפזרים מעל החומוס את הכוסברה הקצוצה וממשיכים לערבב.
9. מנמיכים את האש ומבשלים 30-40 דקות עד שהגמבה והשום התרככו.
10. לקראת סוף הבישול מוסיפים את המלח והכמון ומערבבים.
11. מסירים מהאש ומגישים.

מתכון לחמין לשבת של אמא אסנת

מתכון לחמין לשבת של אמא אסנת

מצרכים:

שעועית לבנה
גרגירי חומוס קטן
6 תפוחי אדמה
בטטה מתוקה
6 ביצים
6 חלקי עופות \ בשר מספר 8
ראש שום
חיטה
אורז בסמטי
שקיות קוקי
שמן
תבלינים : פפריקה אדומה מתוקה בשמן , כמון , פלפל , מלח , מעט אבקת מרק וכורכום.



אופן הכנת החמין :
את השעועית וגרגירי החומוס יש להשרות מספר שעות עד לילה במים עם מעט סודה לשתיה .
משמנים את הסיר היטב, מכניסים קודם כל את השעועית והחומוס , לאחר מכן שמים את העוף או הבשר
ומעליהם את תפוחי האדמה, הבטטה והביצים.
את האורז והחיטה מכינים בשקיות קוקי, בכל שקית שמים כוס אחת של אורז\חיטה ועל כל כוס שמים 2 כוסות מים
ותבלינים. סוגרים את השקיות ושמים מעל שאר הדברים. את הסיר ממלאים בתבלינים ומעט שמן שעורבבו עם התבלינים.
יש להכניס לתנור מכוסה , חצי שעה ראשונה על חום גבוה , כ200 מעלות,
ולאחר מכן להוריד את זה למשך כל הלילה ל50-70 מעלות.
יש להשגיח בלילה ובמידה ויש צורך להוסיף מים .

החמין יוצא מקורמל, האורז והחיטה יוצאים אחד אחד והבשר רך ומתפרק!

מאפינס קישואים מתכון קל של אביהו שהרבני

מאפינס קישואים מתכון קל של אביהו שהרבני

מאפין קישואים
מרכיבים :
4 קישואים בינוניים, מגורדים דק
1 בצל גדול, מגורד
שמן זית רבע כוס
כוס קמח תופח
חופן פטרוזיליה קצוצה
2 ביצים
מלח
פלפל שחור
כורכום
כמון



אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
2. סוחטים היטב את הקישואים והבצל מהנוזלים.
3. מערבבים את כל החומרים בקערה.
4. יוצקים לתבנית מיני מאפינס, מכניסים לתנור ואופים עד להשחמה קלה.