קציצות ירק אפויות מתכון של אורית לוי


צפו בסרטון שמסביר כיצד להכין עוגת מוס שוקולד כשרה לפסח

קציצות ירק אפויות מתכון של אורית לוי

מצרכים להכנת קציצות ירק אפויות:

4 תפוחי אדמה
1 כף אבקת מרק עוף
1 כף גדושה פירורי לחם ובפסח קמח מצה
רבע צרור פטרוזיליה קצוצה ורבע צרור כוסברה קצוצה
1 בצל מגורר
1 ביצה
2 יח' שום כתוש

אופן ההכנה
1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
2. מבשלים את התפוח אדמה עד לריכוך, מועכים ויוצרים פירה ולתבל עם פלפל ומלח.
3. מוסיפים את שאר החומרים לפירה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
4. בערת ידיים רטובות יוצרים קציצות ומסדרים בתבנית עם נייר אפיה ואופים חצי שעה.
5. לאחר חצי שעה הופכים את הקציצות ולאפות 15 דקות נוספות בחום של 180 מעלות.

למתכוני תוספות לחצו על הקישור: מתכוני תוספות

צפו בסרטון שמסביר כיצד להכין סורבה תותים כמו במסעדות

פאי רועים(בשר) מושלם של אורית לוי


צפו בסרטון שמסביר כיצד להכין עוגת מוס שוקולד כשרה לפסח

פאי רועים (בשר) מושלם של אורית לוי

מצרכים להכנת פאי רועים (בשר)
8 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
רבע כוס שמן זית
4 שיני שום כתושות
מלח
2 ביצים טרופות

מצרכים להכנת מלית הבשר:
4 כפות שמן זית לטיגון
2 שיני שום כתוש
2 בצלים גדולים קצוצים
חצי ק"ג בשר בקר טחון
חצי כפית אגוז מוסקט טחון
2 כפות רסק עגבניות או 100 גר' רסק
צרור עלי פטרוזיליה קצוצים
פלפל
מלח
שמן זית להברשה מעל המאפה

אופן ההכנה:
1.מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
2. מבשלים במי מלח את תפוחי האדמה עד שהם מתרככים, מסניים את מי הבישול,מקלפים ומועכים לפירה אחיד ומפזרים מעט מלח.
3. ברבע כוס שמן מטגנים את שיני השום עז להזהבה,מטגנים על אש קטנה ונזהרים לא לשרוף.
4. מוסיפים את שיני השום שטיגנו למחית הפירה ומערבבים ,משאירים בצד להתקרר ומוסיפים את הביצים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
5. במחבת עם שמן זית מטגנים את הבצל עד להזהבה,מוסיפים את הבשר ואת השום כתוש ומטגנים עד שהבשר מחליף צבע לאפרפר,מוסיפים פטרוזיליה,תבלינים ורסק,שוב מערבבים היטב ומסירים מהאש.מ.
6.משמנים במעט שמן זית ,תבנית בקוטר 26 עגולה אפשר גם מרובעתיוצקים שכבה שלחצי מכמות הפירה ומיישרים,מעל שופכים את תערובת הבשר ומיישרים ומעל שמים שכבה נוספת של פירה (החצי הנותר) ושוב מיישרים.
7. את השכבה העליונה של הפירה משמנים בשמן זית,מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים שתנור שחומם מראש למשך חצי שעה,לאחר חצי שעה,מסירים את נייר הכסף ואופים חצי שעה נוספת עד להשחמה.

למתכוני בשר לחצו על הקישור: מתכוני בשר

כיסונים בסגנון מנטו מתכון של לי אבוטבול

כיסונים בסגנון מנטו מתכון של לי אבוטבול

מאפים בוכרים
מצרכים להכנת מנטו :

למעטפת בצק:
כפית מלח
3 כוסות קמח
מים לפי הצורך

מלית בשר :
בצל בינוני קצוץ דק
רבע קילו בשר טחון
פלפל מלח מעט כמון ומעט פפריקה.

מצרכים למרק המשמש לאידוי:
בצל קצוץ
אבקת מרק
פלפל
ומעט כורכום .

לאידוי משתמשים בסיר אידוי מבמבוק (ניתן לרכוש בחנויות לכלי בית ).
מנטו מתכון
אופן הכנה :
1.מערבבים את כל החומרים של הבצק עד לקבלת בצק אחיד.
2. מרדדים את הבצק הכי דק שאפשר,במכונת רידוד או במערוך(חשוב שהבצק יהיה ממש דק)
3. מתחילים בהכנת המלית בשר,מערבבים את החומרים של מלית הבשר עד לקבלת תערובת אחידה.
3. מהבצק המוכן יוצרים עיגולים ושמים מעט ממלית הבשר מרכז העיגול
4. יוצרים את הצורה הרצויה,חשוב לעבוד עם קמח על מנת שהבצק לא יקרע וזה יותר נוח לעבוד ככה.
5. על סיר אפיה שמים נייר אפיה ומעל את הכיסונים שהכנו.
6. מתחילים בהכנת המרק:מזהיבים את הבצל,מוסיפים את התבלינים והמים ומעל המרק שמים את סיר האידוי עם הכיסונים.
7. מאדים במשך 20-30 דקות עד שהבצק נהיה שקוף ואז הכיסונים מוכנים.
מגישים עם מעט מרק ❤
מנטו בוכרים מתכון

בתאבון 🍲

למתכוני בשר נוספים לחצו על הקישור : בשר

פשטידת גבינות ופטריות מושלמת

פשטידת גבינות ופטריות מושלמת מתכון של אורית לוי

מצרכים להכנת פשטידת גבינות ופטריות:
4 ביצים טרופות
1 גביע גבינה לבנה 5% (250 מ"ל)
1 גביע קוטג' 5% (250 מ"ל)
200 גר' גבינה בולגרית
מלח ופלפל לפי הטעם
150 גר' גבינה צהובה מגוררת
1 כוס חלב (150 מ"ל)
6 כפות קמח תופח
1 בצל בינוני קצוץ
1 כף גדושה אבקת מרק פטריות
1 פטריות חתוכות מקופסת שימורים מסוננות מהנוזלים

אופן ההכנה
1. לפני תחילת עבודה,מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
2. בקערה עמוקה מערבבים את כל החומרים עד לקבלת תערובת אחידה.
3. משמנים תבנית מלבנית במרגרינה או שמן ,ניתן גם להשתמש בתבנית מאפינס ושופכים לתוך התבנית את התערובת.
4. לפני הכנסה לתנור,ניתן לקשט בחצאי זיתים ירוקים או שומשום.
5. אופים בתנור במשך 40 דקות או עד שמזהיב.
בתיאבון ♥.

למתכונים חלביים נוספים לחצו על הקישור: מתכונים חלביים

מתכון לקציצות ירק מושלמות של אורית לוי

מתכון לקציצות ירק מושלמות של אורית לוי

מצרכים להכנת קציצות ירק:
3 יחידות תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
6 יחידות גבעול כוסברה
6 יחידות גבעול פטרוזיליה
1 כף אבקת מרק עוף
2 יחידות שיני שום כתושות
1 יחידה בצל מגורר
1 יחידה ביצה
1 כוס קמח לטבילת הקציצות
2 כפות פירורי לחם

אופן ההכנה:
1. מבשלים את קוביות תפוחי האדמה עד לריכוך מעבירים לקערה ומועכים לפירה ומוסיפים מלח ופלפל.
2. מוסיפים את כל שאר החומרים ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
3. בעזרת ידיים רטובות,יוצרים לביבות טובלים בקמח ומטגנים עד להשחמה משני הצדדים,לאחר השחמה מעבירים לנייר סופג ומגישים.
בתיאבון ♥

למתכוני תוספות נוספים לחצו על הקישור: תוספות לארוחה

בצק לפסטה טריה מתכון של אייל הררי

בצק לפסטה טריה מתכון של אייל הררי

מצרכים להכנת פסטה טריה
300 גרם קמח מנופה
3 ביצים

אופן הכנה:
1. שמים בקערה את הקמח ויוצרים גומה.
2. שופכים למרכז הגומה את הביצים.
3. מתחילים לערבב באמצעות המזלג כפי שהוצג בסרטון.
4. כאשר הבצק מתחיל להתחבר, לשים ביד עד לקבלת בצק אחיד.
5. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך חצי שעה על מנת שהגלוטן יתחיל לעבוד.
6. מחלקים את הבצק בצורה שווה ומתחילים לרדד את החתיכות במכונת הפסטה, מתחילים בעובי 0 (או בעובי הרחב ביותר במידה וזה מסומן אחרת אצלכם במכונה). וחוזרים על הפעולה 5-6 פעמים.
7. עוברים לעובי 1 ומרדדים פעם אחת בלבד וחוזרים על הפעולה במספר 2 וממשיכים עד מספר 6.
8. לאחר שהגענו למספר 6, חותכים לצורה הרצויה (פטוציני,ספגטי) ושמים לייבוש על מייבש פסטה או שמניחים על סדין ומשאירים לייבוש.

את הפסטה הטריה ניתן לשמור במקפיא במיכל סגור.
יש אפשרות לא לייבש את הפסטה ופשוט להכניס ישר להקפאה.

מבשלים את הפסטה בדיוק כמו פסטה רגילה. מתכון לפטוציני יעלה בהמשך
רוצים לרכוש את מכונת הפסטה,חייגו עכשיו לטלפון : 052-787-6868

למתכונים נוספים של תוספות לחצו על הקישור: תוספות מתכונים

מג'דרה מתכון של תומר תומס כולל סרטון

מג'דרה מתכון של תומר תומס כולל וידאו

מצרכים להכנת מתכון של מג'דרה :
1 ק"ג אורז פרסי,אחרי שבררנו ושטפנו אותו.
חצי קילו עדשים ירוקות
חצי קילו בצל יבש
כפית כורכום
2 כפיות מלח
כף וחצי כמון
כפית שטוחה של קינמון
חצי כפית פלפל שחור
חצי כוס שמן קנולה
צרור פטרוזיליה קצוצה
1.5 ליטר מים חמים

אופן הכנה:
1. בוררים ושוטפים את העדשים הירוקות.
2. שמים את העדשים בסיר עם מים ומבשלים עד לריכוך,בערך 25 דקות,חשוב שיהיו רכות אבל לא רכות מדיי.
3. בסיר שמים 4 כפות שמן קנולה ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
4. לאחר שהעדשים התרככו, מסננים מהמים ושמים בצד.
5. כאשר הבצל בסיר שחום, מוסיפים את הקינמון,כמון,פלפל שחור,מלח ומערבבים היטב.
6. מוסיפים את העדשים לבצל ומערבבים ולאחר מכן מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים מעט,לאחר מכן שמים את התערובת בצד.
7. מתחילים בהכנת האורז, שמים בסיר 4 כפות שמן,ומוסיפים את האורז ומטגנים כ-4 דקות.
8. מוסיפים לאורז כורכום ומעט מלח,מערבבים מעט ומוסיפים את המים החמים, מביאים לרתיחה,מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים למשך 20 דקות.
9. לאחר 20 דקות, מורידים מהאש את האורז ומשאירים מכוסה למשך 5 דקות על מנת שימשיך להתבשל באדים.
10. לאחר 5 דקות פותחים את המכסה של הסיר אורז ובעזרת מזלג,מפוררים בעדינות את האורז.
11. מוסיפים את תערובת העדשים לאורז ומערבבים.מוסיפים פטרוזיליה, מערבבים ומגישים.

לביבות זוקיני וגזר

לביבות זוקיני וגזר

מצרכים לביבות זוקיני וגזר
2 זוקיני בינוני
2 גזר בינוני מקולף
1 בצל קטן
4 כפות קמח
1 ביצה גדולה
כורכום
מלח
פלפל



אופן הכנה:
1. מגרדים את הגזר והקישואים.
2. מגרדים את הבצל.
3. שמים את הגזר,הזוקיני והבצל המגורדים בקערה, מערבבים היטב.
4. מוסיפים את התבלון: מלח,פלפל וכורכום ומממשיכים לערבב.
5. מוסיפים את הקמח והביצה ומערבבים עד שמיץ הזוקיני והביצה נטמעים בתוך הקמח ומתקבלת תערובת אחידה.
6. מטגנים בשמן בנגלות קטנות עד אשר מזהיב וקריספי משני הצדדים.
7. מוציאים לנייר סופג.
8. מגישים קר או חם עם מטבל בצד.

בורגול עם בצל מתכון של אורית לוי

בורגול עם בצל מתכון של אורית לוי

מצרכים בורגול עם בצל:

2 בצלים בינוניים פרוסים לרצועות דקות או קצוצים
חופן חמוציות וחופן צימוקים (לא חייב)
1 בטטה בינונית מגורדת
חופן חמוציות וחופן צימוקים (לא חייב)
כ- 6 כוסות מים רותחים עד כיסוי הבורגול
2 כוסות בורגול שטוף, לא מושרה
1 כף אבקת מרק עוף
מעט מלח ופלפל
כפית חוואייג' או חצי כפית כורכום



אופן ההכנה:
1. בסיר רחב מטגנים את הבצל עם 3 כפות שמן.
2. לאחר שהבצל מזהיב , מוסיפים את הבטטה המגורדת ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך דקה.
3. מוסיפים לסיר את הצימוקים והחמוציות,ממשיכים בערבוב ונוסיפים את הבורגול השטוף.
4. מוסיפים את מרק העוף,מלח,פלפל,כורכום או חוואייג' וממשיכים בערבוב.
5. מוסיפים את המים הרותחים וממשיכים לערבב.
6. מכסים את הסיר, מנמיכים את האש וממשיכים בבישול במשך 10 דקות עד אשר כל המים נספגים בבורגול.
7. לאחר שכל המים נספגו( כ-10 דקות) מסירים מהאש ומשאירים בצד למשך 5 דקות עם המכסה ולאחר מכן מגישים.

פשטידת ירקות פרווה מתכון כולל סרטון של אורית לוי

פשטידת ירקות פרווה מתכון כולל סרטון של אורית לוי

סרטון להכנת פשטידת ירקות פרווה:

מצרכים:
לקט נורמנדי של סנפרוסט או כל לקט ירקות אחר שאוהבים
3 כפות כמויונז 5% או מיונז רגיל
3 ביצים
1 בצל קצוץ רגיל
3 כפות אבקת מרק פטריות
1 קופסת פטריות חתוכות בשימורים מסוננת מנוזלים או פטריות טריות חתוכות
1 שקית אבקת אפייה 10 גר' (אם משתמשים בקמח תופח אין צורך בא. אפייה)
5 כפות גדושות קמח רגיל או תופח
פירורי לחם לציפוי



אופן ההכנה של פשטידת ירקות:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות
2. מחממים את הירקות במיקרו 10 דק' בקערה.
3. מוסיפים את כל שאר המוצרים מלבד פירורי הלחם ומערבבים היטב..
4. משמנים תבנית עם שמן או מרגרינה. זורים פירורי לחם ומנערים שיצפו את התבנית..
5. מכניסים לתבנית את העיסה ומיישרים. זורים מעל פירורי לחם בעדינות..
6. מכניסים לתנור ואופים כ- 40 דק' עד שעה או עד שמזהיב..
7. מוציאים מהתנור ונותנים לפשטידה להתייצב 10 דק' מחוץ לתנור לפני שטורפים!.
8. למחרת היא אפילו יותר טעימה!.