מתכון ללחם ביתי של נטלי מור יוסף


צפו בסרטון שמסביר כיצד להכין עוגת מוס שוקולד כשרה לפסח

מתכון ללחם ביתי


מצרכים ללחם ביתי
1 ק"ג קמח
3 כוסות חד פעמי מים פושרים
4 כפות סוכר
2 כפות שמרים יבשים
כף מלח
3/4 כוס שמן

אופן הכנה:

1. בקערת המיקסר שמים את הקמח,סוכר,מלח,שמריםהמים הפושרים והשמן, מפעילים את המיקסר עם וו לישה עד לקבלת תערובת אחידה.
2. משמנים את הבצק קלות, יוצרים כדור , מכסים ומניחים שעה להתפחה.
3. לאחר שעה מוציאים את הבצק מקערת ההתפחה, שוב משמנים קלות, לשים את הבצק,יוצרים שוב כדור ומחלקים ל-8 חלקים שווים.
4. מכל חלק יוצרים את הצורה הרצויה כמודגם בסרטון.
5. מסדרים במגש מכסים במגבת ומשאירים לתפיחה.
6. בקערה קטנה מערבבים 2 חלמונים וכף חומץ ומברישים את הלחם בעזרת מברשת.
7. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ואופים עד להשחמה.

למתכוני לחמים נוספים לחצו על הקישור: לחמים

אם אהבתם תשתפו, ונשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות.

בתאבון!!!

צפו בסרטון שמסביר כיצד להכין סורבה תותים כמו במסעדות

לחם ביתי מתכון פשוט וקל של אייל הררי

לחם ביתי מתכון פשוט וקל של אייל הררי

בְּזֵעַת אַפֶּיךָ תֹּאכַל לֶחֶם
אכן בזמן התנ"ך הכנת לחם הייתה משימה קשה במיוחד.
אך כיום המלאכה פשוטה יותר, אך משום מה עדיין הרבה אנשים מפחדים לעבוד עם שמרים.
בסרטון זה ,אנסה להוריד לכם את הפחד ואני מאוד מקווה שתכתבו בתגובות שהצליח לכם ואף תשתפו את המתכון.
ישנם כמה כללים פשוטים שאם שומרים עליהם בהכנת לחם אז בוודאות זה מצליח.
כלל ראשון: רצוי ואף מומלץ להשתמש עם משקל, כאשר משתמשים במשקל, התוצאה זהה בכל פעם,אפשר לעשות את זה עם כוסות וכפות, אבל התוצאה מעולם לא תהייה זהה.
כלל שני: בלישה יש ללוש לפחות 10 דקות , בתהליך זה ,הגלוטן משתחרר והופך את הבצק לאלסטי יותר.
כלל שלישי: אם אתם משתמשים בשמרים יבשים,אז השתמשו רק בשמרים יבשים שנשמרו במקרר. שמרים שנשמרים מחוץ למקרר ,גורמים לתפיחה פחות טובה.
כלל רביעי: להקפיד על מבחן התפיחה בכל שלב, תפיחה לא נכונה, תגרום ללחם גרוע.
כלל חמישי: לכסות את הלחם היטב בכל שלב ולהשפריץ מים לפני הכניסה לתנור,על מנת שהלחם לא יתייבש לפני אפייה ויקבל צבע יפה בזמן האפייה.
כלל שישי: לא לפתוח את התנור במהלך ה-20 דקות הראשונות.

ואחרי כל ההקדמה קבלו את המתכון הבסיסי ללחם ביתי.

מצרכים להכנת לחם ביתי:
3.5 כוסות קמח (500 גרם)
3 כוסות מים (600 מ"ל)
כפית וחצי שמרים יבשים (8 גרם)
כף מלח (15 גרם)
2 כפיות סוכר (10 גרם)

אופן הכנה:
1. שמים בקערה את הקמח הסוכר והשמרים,מוסיפים בהדרגה מים ומתחילים ללוש ידנית או במיקסר.
2. לאחר שהקמח,השמרים והסוכר התחברו מעט, מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עד לקבלת בצק אחיד.
3. יוצרים כדור מהבצק כפי שהודגם בסרטון, מכסים ומתפיחים במשך 30-60 דקות,תלוי בטמפרטורה בחדר.
4. לאחר כחצי שעה בודקים תפיחה כפי שהוצג בסרטון.
5. משטחים את הבצק , יוצרים כדור ,מכסים ומתפיחים פעם נוספת למשך 30-60 דקות.
6. שוב משטחים את הבצק לאחר שבדקנו את התפיחה הנוספת ומגלגלים לצורת נקניק כפי שהודגם בסרטון.
7. מכסים את הלחם שיצרנו ומתפיחים פעם נוספת בין 30-60 דקות, בשלב הזה לחמם תנור לחום של 200 מעלות.
8. מתיזים קלות מים על הלחם באמצעות שפריצר ויוצרים חתכים לרוחב בעדינות בעזרת סכין חדה, יש להזהר מלפגוע בתפיחה.
9. משאירים את הלחם ל2-3 דקות לא מכוסה, מתיזים שוב באמצעות שפריצר ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות ואופים במשך 30 דקות או עד שהלחם מקבל צבע זהוב ויפה.
10. מוציאים את הלחם מהתנור ונותנים להתקרר, רצוי להפוך את הלחם בזמן הקירור.
11. פורסים ומגישים.

מתכונים נוספים של לחם ביתי:
לחם שום מתכון ביתי מושלם

לחם פרנה ביתי

לחמניות ביתיות מתכון של תומר תומס כולל סרטון

לחמניות ביתיות מתכון של תומר תומס כולל סרטון


מצרכים להכנת מתכון לחמניות ביתיות
1 כוס חד פעמית של חלב
1 כף שמרים יבשים
1 כף סוכר
1 ביצה
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
2 שיני שום כתושות
3 כוסות קמח
50 גרם חמאה רכה

אופן הכנה:
1 בקערה מערבבים את החלב,סוכר והשמרים היבשים.
2. מוסיפים את הביצה לתערובת החלב ומערבבים.
3. מוסיפים לתערובת החלב את הפטרוזיליה ומערבבים.
4. מוסיפים את השום לתערובת החלב ומערבבים.
5. מעבירים את תערובת החלב למיקסר, מוסיפים את הקמח ולשים במשך כמה דקות.
6. מוסיפים במהלך הלישה את המלח ולאחר מכן את החמאה רכה.
7. לאחר שהחמאה נטמעה בבצק,משטחים את הבצק,מכסים את הקערה בניילון נצמד ומגבת ומתפיחים במשך 30-40 דקות עד להכפלת הנפח.
8. לאחר התפחה,מעבירים את הבצק למשטח מקומח,ויוצרים נקניק מהבצק.
9. מחלקים את הבצק לחלקים שווים ( 6 חלקים ).
10. מרדדים את הבצק לדף בעובי חצי סנטימטר ויוצרים לחמניה כפי שהוצג בסרטון.
11. מעבירים את הלחמניות שיצרנו לתבנית עם נייר אפיה.
12. מכסים את הלחמניות בתבנית עם ניילון נצמד ומתפיחים למשך חצי שעה.
13. מורחים את הלחמניות בחלמון בעדינות.
14. מפזרים מעל פרג או שומשום.
15. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות עד להשחמה בערך 25 דקות.

פיתה מתכון קל

פיתה מתכון קל

מצרכים פיתה מתכון קל
2 כפיות שמרים יבשים
2 כוסות קמח
1/4 כפית סוכר
1/2 כפית מלח
1 כף שמן
מעט שמן לשימון הקערה והבצק
1 כוס מים פושרים



1.בקערה שמים את השמרים והקמח ומערבבים.
2. מוסיפים אל תערובת הקמח את הסוכר,מלח והשמן ומערבבים היטב.
3. בהדרגה מוסיפים את המים לתערובת.
4. אפשר ללוש את הבצק ידנית עד לקבלת בצק אחיד או ללוש במיקסר למשך 5-7 דקות עד שמתקבל בצק אחיד.
5. יוצרים כדור מהבצק,משמנים קלות קערה,שמים את כדור הבצק ומשמנים גם את החלק העליון של כדור הבצק על מנת שלא יתייבש.
6. מכסים את הבצק ומתפיחים במשך שעתיים.
7. לאחר שהבצק תפח במשך שעתיים,מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים על משטח מקומח.
8. את כל אחד מ-4 החלקים מחלקים ל-4 חלקים שווים,כך שבסך הכל יתקבלו 16 חלקים שווים, חשוב לכסות את החלקים שאנחנו לא עובדים איתם על מנת שהבצק לא יתייבש.
9. לוקחים אחת מחתיכות הבצק,יוצרים כדור ומרדדים על משטח מקומח קלות לצורה של פיתה וחוזרים על הפעולה עם שאר החלקים..
10. מסדרים את הפיתות על תבנית מקומחת ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 260 מעלות למשך 5 דקות מכל צד.

לחם פרנה ביתי מתכון של אביהו שהרבני

לחם פרנה ביתי מתכון של אביהו שהרבני

מצרכים:
500 גרם קמח
25 גרם שמרים
כפית שטוחה של מלח
כפית שטוחה סוכר
כף מלאה של גרגירי קימל
מים לפי ספיגה של הבצק
שמן זית חצי כוס



אופן ההכנה:
מערבבים בקערת מיקסר את הקמח מלח סוכר גרגירי קימל ומוסיפים שמרים ואז את השמן, מוסיפים מים לפי ספיגה שיהיה בצק רך אבל לא יותר מידי נוזלי
מתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו מפילים אותו ומתפיחים שוב על משטח ישר מחלקים את הבצק לפי מה שבוחרים שמים בתבנית אפייה משומנת ושמן זית גם על הלחם ומעט מלח אופים בתנור על 240 מעלות עד שזה משחים קלות
וזה מוכן.
בתיאבון

לחם שום מתכון ביתי מושלם

לחם שום מתכון ביתי מושלם

מתכון ללחם שום ביתי טעים רצח!!!!
מצרכים ללחם שום ביתי
1/4 רבע כוס חלב חמים
1 כפית סוכר
1 כפית שמרים יבשים
1.5 כוסות קמח
מלח לפי הטעם
מעט חלב להברשה של הלחם
1 כפית שמן
2 כפות חמאה
2 כפות כוסברה קצוצה דק
3 שיני שום קצוצות



אופן הכנת הלחם שום:
1. בקערה מערבבים את החלב,סוכר והשמרים היבשים, מערבבים היטב ומניחים 5 דקות בצד על מנת לתת לשמרים לעבוד.
2. מוסיפים לתערובת קמח ומלח לפי טעם ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
3. במידה והבצק יבש,ניתן להוסיף חלב לפי הצורך.
4. לשים את הבצק במשך 5 דקות עד שהבצק חלק ורך למגע.
5. מוסיפים את השמן ומקפלים את הבצק פנימה.
6. מכסים את הבצק ומשאירים להתפחה שעתיים,עד אשר הבצק מכפיל את נפחו.
6.מוציאים אוויר מהבצק,מקפלים פנימה ומשטחים את הבצק על משטח מקומח קלות.
7. מגלגלים את הבצק בצורה הדוקה , סוגרים את קצוות הבצק ויוצרים צורה של גליל.
8. מכסים ומתפיחים שעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
9. מברישים את הלחם עם חלב.
10. חורצים בלחם 3 חריצים.
11. אופים את הלחם 20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.
12. מוציאים מהתנור ונותנים ללחם להתקרר.
13. חותכים את הלחם לפרוסות אבל לא עד הסוף.
14. מתחילים בהכנת החמאת שום: מערבבים את החמאה הכוסברה והשום עד לקבלת תערובת חלקה.
15. מורחים את חמאת השום בין הפרוסות.
16. עוטפים את הלחם בנייר כסף ואופים 10 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

חלת כדורים נתלשת מתכון של תומר תומס

מתכון לחלת כדורים נתלשת

1 ק"ג קמח מנופה
2.5 כפות גדושות של שמרים יבשים
כף מלח
3/4 כוס חד פעמי של סוכר
חצי כוס חד פעמית שמן קנולה
שומשום
ביצה
חצי ליטר מים



הוראות הכנה:
1. שמים את הקמח בקערה ומוסיפים לו שמרים ומערבבים.
2. יוצרים גומה במרכז הקמח ושופכים לתוך הגומה את הסוכר,השמן וממשיכים לערבב.
3. מוסיפים לתערובת את המלח ומערבבים.
4. בהדרגה מוסיפים את המים תוך כדי ערבוב. עד לקבלת בצק אחיד
5. לאחר שהבצק רך ואחיד יוצרים ממנו כדור ,מחזירים לקערה,מכסים ומתפיחים 40 דקות.
6. לאחר תפיחה של 40 דקות הבצק הכפיל את נפחו ואז מוציאים את הבצק ולשים במרץ על מנת להוציא את האוויר מהבצק.
7. לוקחים חמגשית ומשמנים קלות.
8. קורצים עיגולים קטנים (50 גרם ) מהבצק יוצרים כדור ומסדרים בחמגשית עם רווחים בין כדור לכדור.
9. מכסים את החמגשית ומשאירים לתפיחה נוספת של 10 דקות.
10. מהבצק הנותר,יוצרים שוב כדורים ומרדדים,מורחים במרכז קוטג' וגבינת שום שמיר, סוגרים ומשאירים להתפחה.
11. ניתן למלא את הלחמניות עם גבינות,בשר שטוגן עם בצל,טונה,שוקולד או נוטלה או כל מה שעולה לכם בראש.
12. טורפים חלבון של ביצה ומברישים את הלחמניות.
13. מפזרים מעל שומשום.
14. מעל הלחמניות עם הגבינות, נפזר עשבי תיבול ואת לחמניית השוקלד נשאיר חלק.
15. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות לכ-20 דקות או עד להשחמה.
16. לאחר השחמה מוציאים הלחמניות מכסים ומשאירים להתקרר 10 דקות נוספות, על הלחמניה של הגבינות נעשה הברשה עם שמן זית לפני שנכסה.

בהצלחה

חלת כדורים מתכון שתמיד מצליח של אביהו שהרבני

חלת כדורים מתכון שתמיד מצליח של אביהו שהרבני

סרטון של הכנת חלת כדורים:

חלת כדורים,
מצרכים:
500 ק'ג קמח
שמרים 12 גרם
( שתי כפיות)
חצי כפית מלח
כפית וחצי סוכר
מים לפי ספיגה



אופן ההכנה
מערבבים את כול המצרכים עד לקבלת בצק אחיד מעט דביק ומעט נוקשה מתפיחים כשעה וחצי
או עד שהבצק מכפיל את נפחו מוציאים את הבצק למשטח עבודה ויוצרים מהבצק כמו צינור רחב משמנים תבנית אפייה עגולה ויוצרים מהבצק כדורים שיכסו את כל התבנית מברישים בביצה ולקישוט אפשר לשים שומשום שחור/לבן ונותנים למאפה לנוח חמש עד עשר דקות לפני כניסתו לתנור אופים בתנור שחוממם מראש ל190 מעלות לבין חצי שעה לשעה עד להזהבה קלה
מוציאים מהתנור ומזגגים בדבש שמעורבב עם מעט מים מכסים במגבת לשתי דקות וזה מוכן
ואם לא רוצים אותה מתוקה אז אפשר לשים זעתר ולזגג במעט שמן זית.

בייגל מתכון אמריקאי אותנטי

בייגל מתכון אמריקאי אותנטי

סרטון להכנת בייגל אמריקאי:

מצרכים למתכון בייגל אמריקאי

3.5 כוסות קמח.
2/3 1 כוסות מים פושרים.
3 כפות סוכר
2 כפיות שמרים יבשים
2 כפיות מלח
פרג או שומשום לציפוי



1. בקערה שמים חצי כוס קמח( את שאר הכמות שמים בצד ),הסוכר והשמרים.
2. מוסיפים את המים בהדרגה ומערבבים לתערובת אחידה.
3. מכסים ומשאירים לתפיחה חצי שעה.
4. מוסיפים את שארית הקמח והמלח ולשים בעזרת מיקסר עד לקבלת בצק אחיד.
5. מכסים ומתפיחים לשעה עד שעה וחצי (עד שהבצק מכפיל את הנפח).
6. ליצור מהבצק נקניק ולחלק ל-10 חתיכות שוות.
7. ליצור מכל חתיכה כדור ולשים על נייר אפייה, לכסות ולהשאיר לתפיחה חצי שעה.
8. יוצרים חור במרכז הבייגל.
9. שמים את הבייגל במים חמים ל-4 דקות והופכים צד.
10. שמים את הציפוי האהוב ( פרג או שומשום).
11. מסדרים בתבנית עם נייר אפייה.
12. מכניסים לאפייה למשך 20 דקות בחום של 230 מעלות.

אם אהבתם תשתפו, ונשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות.

בתאבון!!!

פיתה על מחבת של תומר תומס

פיתה על מחבת של תומר תומס


מצרכים:
500 גרם קמח (3.5 כוסות חד פעמי)
כף שמרים יבשים
כף סוכר
חצי כף מלח
4 כפות שמן זית
כוס ושליש מים פושרים




אופו הכנה:
1. לקערת המיקסר נכניס את הקמח והשמרים ומערבבים,מוסיפים את הסוכר ושוב מערבבים.
2. מוסיפים את השמן ומערבבים.
3. מפעילים את המיקסר עם וו גיטרה על מהירות איטית, מוסיפים את המים ומגבירים את המהירות.
4. מוסיפים את המלח ומשאירים 5 דקות של לישה במיקסר.
5. לאחר 5 דקות לישה, מורידים את הבצק מוו הגיטרה לקערה.
6. יוצרים מהבצק כדור,מורחים טיפה שמן זית על החלק העליון של הבצק.
7. מכסים בניילון נצמד ושמים ראש של שום מלמעלה (לא לשאול שאלות 🙂 ) מכסים במגבת ומשאירים לתפיחה של 30-40 דקות.
8. מכינים ריבועים של נייר אפייה.
9. לאחר 40 דקות, מקמחים קלות את משטח העבודה ולשים קלות את הבצק ידנית.
10. מחלקים את הבצק ל-5 חלקים שווים.
11. יוצרים מכל חלק כדור ובעזרת המערוך מרדדים לצורה של פיתה לעובי בערך של חצי סנטימטר ובעזרת מכסה של סיר חותכים ליצירת פיתה יפה.
12. שמים את בפיתות על נייר אפייה.
13. משאירים את הפיתות לנוח 5 דקות (אפשר לכסות)
14. מחממים ממש טוב את המחבת ואז מורידים לחום בינוני ואז שמים את הפיתה במחבת ומטגנים כ 3-4 דקות מכל צד עד שמשחימה יפה.
15. לאחר שהפכנו את הפיתה לצד השני, מכסים את המחבת.
16. לאחר שהפיתה הושחמה משני הצדדים, מוציאים מהמחבת ומכסים במגבת.
17. ניתן להכין גם פיתה עם שמן זית וזעתר כפי שהודגם בסרטון או פיתה עם מיונז ונקניק סלמי