לחם פרנה – לחם מרוקאי ביתי


צפו בסרטון שמסביר כיצד להכין לחם ביתי

לחם פרנה – לחם מרוקאי ביתי



המצרכים להכנת פרנה:

1 ק"ג קמח לבן
1/2 כף סוכר
1/2 כף דבש
1/2 1 כף שמרים
1/2 כוס שמן
1 כף מלח
2-3 כוסות מים חמימים.




אופן ההכנה:
שמים את הקמח בקערה
מוסיפים את הסוכר, הדבש והשמרים ומערבבים קלות.
מוסיף את השמן ומערבב שוב .
מוסיף מים בהדרגה ומערבב .
מוסיף את המלח ומערבב.
מוסיף מים ומערבב עד לקבלת בצק נעים כפי שרואים בסרט.

מתפיחים כחצי שעה שעה.
יוצרים 4-5 עיגולים ומתפיחים שוב כחצי שעה נוספת.
מרדדים כל עיגול לצורת לחם עגול ולעובי רצוי.
מכניסים לסיר גריל (ראו בסרט) מתיזים על הבצק מעט מים ואופים, כשצד אחד מוכן הופכים את הלחם ואופים שוב.
ניתן לאפות בתנור אפייה רגיל, אך המרקם והטעם יהיו שונים מהגריל שייתן צורה וטעם אותנטיים.

אם אהבתם תשתפו, ונשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות.

בתאבון!!!

צפו בסרטון שמסביר כיצד להכין רוטב ויניגרט כמו במסעדות

מתכון לבייגל אמריקאי


צפו בסרטון שמסביר כיצד להכין לחם ביתי

מתכון לבייגל אמריקאי

מצרכים למתכון בייגל אמריקאי

3.5 כוסות קמח.
2/3 1 כוסות מים פושרים.
3 כפות סוכר
2 כפיות שמרים יבשים
2 כפיות מלח
פרג או שומשום לציפוי



1. בקערה שמים חצי כוס קמח( את שאר הכמות שמים בצד ),הסוכר והשמרים.
2. מוסיפים את המים בהדרגה ומערבבים לתערובת אחידה.
3. מכסים ומשאירים לתפיחה חצי שעה.
4. מוסיפים את שארית הקמח והמלח ולשים בעזרת מיקסר עד לקבלת בצק אחיד.
5. מכסים ומתפיחים לשעה עד שעה וחצי (עד שהבצק מכפיל את הנפח).
6. ליצור מהבצק נקניק ולחלק ל-10 חתיכות שוות.
7. ליצור מכל חתיכה כדור ולשים על נייר אפייה, לכסות ולהשאיר לתפיחה חצי שעה.
8. יוצרים חור במרכז הבייגל.
9. שמים את הבייגל במים חמים ל-4 דקות והופכים צד.
10. שמים את הציפוי האהוב ( פרג או שומשום).
11. מסדרים בתבנית עם נייר אפייה.
12. מכניסים לאפייה למשך 20 דקות בחום של 230 מעלות.

אם אהבתם תשתפו, ונשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות.

בתאבון!!!

בגט צרפתי מתכון

בגט צרפתי מתכון

מצרכים לבגט צרפתי מתכון

פוליש:
1/4 כוס קמח לבן
קמצוץ שמרים לחים
1/4 כוס מים פושרים

לבצק:
1 כפית שמרים
1/3 כוס מים
1/3 1 כוסות קמח לבן
1 כפית מלח

אופן הכנה :
הפוליש :
מערבבים את כל החומרים לפוליש ולשים במשך כמה דקות.
מניחים לשעתיים בכלי אטום בטמפרטורת החדר ואחרכך ל-12 שעות במקרר.

הבצק:
1. מערבבים את השמרים,המים,חצי כוס פוליש,הקמח והמלח. לשים לאט במשך 3 דקות,מוסיפים את המלח ולשים במשך 7 דקות נוספות.
2. מכסים את הבצק ומניחים לשעה בטמפרטורת החדר.
3. מגלגלים לצורה הרצויה.
4. מניחים את הבצק לשעה נוספת.חורצים 4 חריצים עוקבים לאורך הבגט בעזרת סכין( עדיף סכין יפני) , ואופים בתנור בחום גבוה של 230 מעלות כחצי שעה.

אם אהבתם תשתפו, ונשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות.

בתאבון!!!

לחם שום נתלש מתכון מנצח

מתכון ללחם שום נתלש


מצרכים למתכון ללחם שום נתלש

1 כפית של שמרים יבשים
2 כפות סוכר
1/2 כוס חלב חמים
1 ביצה גדולה טרופה
2 כוסות קמח
3 כפות חמאה
3/4 כפית מלח
1/2 כפית אבקת שום או כפית שום טרי קצוץ
2 כפות בצל ירוק או פטרוזיליה

1.בקערה שופכים את השמרים מוסיפים את הסוכר והחלב ומערבבים.
2. מוסיפים את הביצה ואחרכך את הקמח ואת החמאה וממשיכים לערבב.
3. מוסיפים את המלח השום והבצל ירוק או הפטרוזיליה ובעזרת כף עץ חזקה או מיקסר ממשיכים לערבב 5 דקות עד שהבצק לא נדבק לקצוות הקערה.
4. מכסים ומתפיחים למשך שעה וחצי.
5. לאחר התפחה מעבירים למשטח מקומח ויוצרים כדור.
6. מחלקים ל-10 חלקים שווים, מרדדים ומגלגלים ללחמניות בצורה אובלית.
7. מכסים ומתפיחים למשך חצי שעה.
8. מברישים עם ביצה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים במשך כ-25 דקות.

אם אהבתם תשתפו, ונשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות.

בתאבון!!!

הפרשת חלה מתכון של נטלי מוריוסף

מצרכים להפרשת חלה:
2 ק"ג קמח מנופה
8 כפות סוכר
4 כפות שמרים יבשים
2 כפות מלח
1/4 1 כוס שמן
8 כוסות ( חד פעמי) של מים מים פושרים

להברשה:
4 חלמונים
כף חומץ

אופן הכנה:
1. שמים בקערת המיקסר את כל המצרכים ובעזרת וו לישה מפעילים את המיקסר עד לקבלת בצק אחיד.
2. מעבירים את הבצק לקערה, שמים מעט שמן ביד ולשים קלות.
3. מכסים את הבצק ומתפיחים למשך שעה.
4. לאחר שעה של תפיחה,שוב שמים מעט שמן ביד ולשים קלות.
5. יוצרים מהבצק כדורים, מרדדים ויוצרים צמות כמו שהודגם בסרטון.
6. קולעים חלה בהתאם לצורה המבוקשת.
7. מתפיחים פעם נוספת ומברישים בתערובת של 4 חלמונים וכף חומץ.
8. מפזרים מעל מעט שומשום ואופים על 220 מעלות טורבו בתנור עד להשחמה.

ברכה להפרשת חלה:
יְהִי רָצוֹן מִלְּפָנֶיךָ, ה' אֱלֹהֵינוּ וֵאלֹהֵי אֲבוֹתֵינוּ, שֶׁמִּצְוַת הַפְרָשַׁת חַלָּה תֵּחָשֵׁב לִי כְּאִלּוּ קִיַּמְתִּיהָ בְּכָל פְּרָטֶיהָ וְדִקְדּוּקֶיהָ, וְתֵחָשֵׁב הֲרָמַת הַחַלָּה שֶׁאֲנִי מְרִימָה כְּמוֹ הַקָּרְבָּן שֶׁהֻקְרַב עַל גַּבֵּי הַמִּזְבֵּחַ וְתִתְקַבֵּל בְּרָצוֹן. וּכְמוֹ בִּזְמַן שֶׁבֵּית הַמִּקְדָּשׁ הָיָה קַיָּם, הָיְתָה הַחַלָּה נְתוּנָה לְכֹהֵן וְהָיְתָה זוֹ לְכַפָּרַת עֲווֹנוֹת, כָּךְ תִּהְיֶה הַפְרָשָׁה זוֹ לְכַפָּרַת עֲווֹנוֹתַי, וְאָז אֶהְיֶה כְּאִלּוּ נוֹלַדְתִּי מֵחָדָשׁ נְקִיָּה מֵחֵטְא וְעָווֹן וְאוּכַל לְקַיֵּם מִצְוַת שַׁבַּת קֹדֶשׁ וְהַיָּמִים הַטּוֹבִים עִם בַּעְלִי (וִילָדֵינוּ), לִהְיוֹת נִזּוֹנִים מִקְּדֻשַּׁת הַיָּמִים הָאֵלֶּה. וּבִזְכוּת מִצְוַת חַלָּה יִהְיוּ יְלָדֵינוּ נִזּוֹנִים תָּמִיד מִיָּדָיו שֶׁל הַקָּדוֹשׁ בָּרוּךְ הוּא בְּרֹב רַחֲמָיו וַחֲסָדָיו וּבְרֹב אַהֲבָה. וּתְקַבֵּל מִצְוַת חַלָּה כְּאִלּוּ נָתַתִּי מַעֲשֵׂר. וּכְשֵׁם שֶׁהִנְנִי מְקַיֶּמֶת מִצְוַת חַלָּה בְּכָל לִבִּי, כָּךְ יִתְעוֹרְרוּ רַחֲמָיו שֶׁל הַקָּדוֹשׁ בָּרוּךְ הוּא לְשָׁמְרֵנִי מִצַּעַר וּמִמַּכְאוֹבִים כָּל הַיָּמִים. אָמֵן כֵּן יְהִי רָצוֹן.

מתכון לפיתה ערבית

מתכון:
1 ק"ג קמח
1 כפית מלח
1 כף שמרים
3 כוסות מים

אופן הכנה:
1.מערבבים את כל המוצרים עד לקבלת בצק אחיד.
2. מכסים ומתפיחים 30-40 דקות.
3. לאחר תפיחה מחלקים ל-17 חלקים שווים.
4. מרדדים לצורה של פיתה ומשאירים לתפיחה כמה דקות.
5. אופים בתנור בחום של 220 מעלות על רשת בחלק העליון עד להשחמה או שמים בטאבון למי שיש.