בצק פריך עוגיות -עוגיות 123


צפו בסרטון שמסביר כיצד להכין עוגת מוס שוקולד כשרה לפסח

מצרכים להכנת בצק פריך עוגיות -עוגיות 123

חצי כוס סוכר או 100 גרם אבקת סוכר.
200 גרם חמאה (או מחמאה לגרסת פרווה )חתוכה לקוביות קטנות .
2 כוסות גדושות קמח (300 גרם )
1/4 כפית מלח
2 חלמונים או ביצה בינונית ( מומלץ להשתמש ב- 2 חלמונים, נותן לבצק טעם עדין יותר)



אופן הכנה:
1. בתוך קערת מעבד מזון ביחד עם הלהב שמים את הקמח והחמאה ,ומפעילים בפולסים קצרים עד לקבלת תערובת הנראית כמו פירורי חול ( יש להמנע מערבוב יתר)
2. מוסיפים את הסוכר והמלח וממשיכים בפולסים קצרים עד שזה נטמע בתוך התערובת ( מבחינת מראה זה אמור להיראות עדיין כמו פירורי חול)
3. מוסיפים את החלמונים או הביצה עד לקבלת בצק אחיד ,שוב גם במקרה הזה להמנע מערבוב יתר.
4. נעטוף את הבצק עם ניילון נצמד ומעבירים למקרר עד לשימוש, הבצק צריך להיות לפחות חצי שעה בקירור.
5. לפני העבודה על הבצק, מחממים תנור ל-180 מעלות.
6. מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעובי אחיד (יש להמנע מקימוח יתר של משטח העבודה)
7. קורצים עוגיות בצורה הרצויה בעזרת חותכן מתאים ומסדרים בתבנית עם נייר אפיה.
8. אופים בתנור עד להזהבה בערך 12 דקות ( בודקים את העוגיות בחלק התחתון)
9. מוציאים מהתנור,נותנים להתקרר ואז אפשר לפזר אבקת סוכר מעל ( לא חובה)

ניתן להשתמש בבצק בתור תחתית לפאי(טארט) מתוק

צפו בסרטון שמסביר כיצד להכין סורבה תותים כמו במסעדות

בצק פריך מתכון מנצח


צפו בסרטון שמסביר כיצד להכין עוגת מוס שוקולד כשרה לפסח

בצק פריך מתכון מנצח

מצרכים לבצק פריך מתכון
200 גרם קמח
1 ביצה קטנה
80 גרם אבקת סוכר
100 גרם חמאה רכה



1. בקערה שמים את החמאה הרכה, מוסיפים את אבקת הסוכר ומערבבים היטב.
2. מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שנעלמים כל הגושים.
3. מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
4. יוצרים כדור ועוטפים בניילון נצמד, מכניסים למקרר לשעתיים לפחות לפני השימוש.
במידה ורוצים לעשות עוגיות מרדדים לאחר שעתיים בקירור וקורצים עוגיות.
כמוכן ניתן להשתמש בתור בסיס לפאי.

אם אהבתם תשתפו, ונשמח לשמוע איך יצא לכם בתגובות.

בתאבון!!!

גוזלמה מתכון טורקי

גוזלמה מתכון טורקי

לבצק:
200 מ"ל יוגורט ( כל סוג)
3 כוסות חד פעמי של קמח רגיל
מלח לפי טעם ( לא חייב)

למלית:
חצי גביע שמנת חמוצה
כוס חד פעמי של גבינה מגורדת
.חצי כפית פלפל שחור גרוס
יש אפשרות למרוח כל רוטב שרוצים ותוספות כמו של פיצה ותרד,
במתכון זה השתמשתי במטבוחה



אופן הכנה:
1. לערבב את מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק אחיד, לתת לבצק לנוח 20 דקות( על מנת לתת לגלוטן להמתח)
2. לקמח קלות את משטח העבודה, לרדד בעזרת מערוך ל2-3 מ"מ, לקרוץ עיגולים בגודל בינוני למלא במילוי הגבינה ותוספות,
לקפל לחצי ירח, להדק, למרוח מעט שמן זית ולטגן במחבת יבשה ולוהטת.

פוקצ'ה מהירה מתכון של תומר תומס

פוקצה מהירה מתכון של תומר תומס

מצרכים:
בצק:
חצי ליטר מים פושרים
1 ק"ג קח לבן מנופה
חצי כוס שמן זית
כף גדולה של שמרים יבשים
כפית מלח
כפית סוכר

ירקות מעל הפוקצ'ה
גמבה צהובה
גמבה אדומה
עגבניה
פלפל חריף ( לא חובה)
חציל מטוגן
ציפוי נוסף : בצל + סומק+ פלפל חריף
עוד סוג של ציפוי : זעתר+ שמן זית




.

אופן הכנה:
1. שמים את הקמח בקערה ומוסיפים את שאר החומרים ( את המלח שומרים לסוף) , מערבבים היטב (ניתן לעשות במיקסר) לאחר שמערבבים ,
ניתן להוסיף את המלח וערבב עד לקבלת בצק אחיד.
2. יוצרים מהבצק כדור , שמים בקערה, מורחים טיפה שמן זית מלמעלה, מכסים ומתפיחים לרבע שעה.
3. מחממים תנור ל-180 מעלות ושמים בתחתית התנור,תבנית עמוקה עם מים על מנת ליצור אדים.
4. חותכים את הירקות לרצועות( ניתן לקצוץ דק ואז להקפיץ במחבת עם שמן זית,ניתן להוסיף פלפל שחור גרוס,מעט מלח,חצי כף פפריקה)
5. מסירים את הירקות מהאש ושמים בצד.
6. לאחר 15-20 דקות של תפיחה מוציאים את הבצק למשטח מקומח קלות, מחלקים את הבצק ל-4 כדורים.
7. מרדדים את הבצק לפי הצורה הרצויה וקורצים עיגולים ומסדרים על תבנית עם נייר אפייה ויוצרים גומות בבצק בעזרת האצבעות, כפי שהודגם בסרטון.
8. מתפיחים את הפוקצ'ה בתבנית עוד רבע שעה.
9. לאחר התפיחה, מפזרים את הירקות מעל הפוקצ'ה.
10. אופים בתנור בחום של 180-200 מעלות למשך 15 דקות.
11. מוציאים מהתנור ומגישים.

למתכונים נוספים של תומר תומס כנסו לערוץ היוטיב של תומר תומס

מתכון לעלי סיגר של תומר תומס

מתכון לעלי סיגר של תומר תומס

מצרכים:
כוס קמח לבן
כוס מים
חצי כפית מלח

למילוי:
ביצה
פטרוזליה
מלח
מעט אריסה(לא חובה)
פלפל שחור



אופן הכנה:
1. מערבבים את כל החומרים לעיסה אחידה ללא גושים.
2. משאירים בצד את כ-40 דקות.
3. משמנים מחבת נמוכה,ומוזגים את התערובת למחבת ועל אש נמוכה נותנים לעלה להתבשל.
4. כאשר הקצוות נפרדים מהמחבת,מוציאים את העלה מהמחבת,שמים אותם אחד על השני,שמים בצד לשימוש בהמשך.
5. למילוי נשים בקערה עלה של סיגר,נוסיף ביצה,,מעט פטרוזיליה,אריסה(לא חובה),מלח,פלפל שחור.
6. מקפלים את העלה ומטגנים בשמן במחבת עמוקה,לאחר שהזהיב הופכים צד,מעבירים לצלחת עם נייר סופג ומגישים.

ניתן למלות בשר או כל מילוי אחר וניתן להשתמש בתור עלים לאגרול או בוריק