פרגית בחלב קוקוס וקארי: מתכון ריחני וארומטי

פרגית בחלב קוקוס וקארי: מתכון ריחני וארומטי מקורו בטעמים התוססים של המטבח הדרום אסיאתי, פרגית בחלב קוקוס וקארי הוא פיוז'ן מענג של נתחי פרגית רכים מבושלים ברוטב חלב קוקוס עשיר וקרמי עם תבלינים ארומטיים. מנה זו מפוצצת בטעמים שרוקדים על בלוטות הטעם שלכם, היא חגיגה של חמימות מנחמת ומרכיבים אקזוטיים. בין אם אתה שף ותיק […]
מתכון לטאקו מקסיקני בשר מפורק אותנטי

מתכון לטאקו מקסיקני בשר מפורק אותנטי מקורו בלב מקסיקו, מתכון מעורר תיאבון זה לטאקו מקסיקני אסוף חזיר לוכד את המהות של המטבח המקסיקני המסורתי. בבישול איטי לשלמות, בשר החזיר הרך והעסיסי המושרה בתערובת של תבלינים וטעמים יעביר את בלוטות הטעם שלכם לרחובות ההומים של מקסיקו סיטי. בין אם אתם מארחים פיאסטה או פשוט משתוקקים לארוחה […]
מתכון לקציצות ארטישוק – טעם משגע

קציצות ארטישוק הן טוויסט מענג על קציצות מסורתיות, המשלבות את הטעם והמרקם הייחודיים של ארטישוק. הקציצות המלוחות הללו מושלמות להגשה כמנה עיקרית או כמנה ראשונה למפגשים ולאירועים מיוחדים. הם עסיסיים, טעימים, ובוודאי יהיו להיט עם משפחה וחברים. זמן נדרש: כ-40 דקות איך להכין קציצות ארטישוק – הרכיבים: 500 גרם בשר בקר טחון 1 קופסת (400 גרם) […]
מלפוף בתנור מתכון של פעם בחיים

מלפוף בתנור: מתכון פשוט ומרשים המלפוף בתנור הוא מנה מסורתית שמושרשת במטבחים רבים סביב העולם, הוא משלב טעמים עשירים ומרקמים מגוונים בכל ביס. המתכון הזה מביא איתו נגיעה מודרנית למנה קלאסית, ומתאים לכל ארוחה מיוחדת או אפילו לארוחת ערב רגילה בבית. מקור המתכון המתכון מושפע מהמטבח המזרח תיכוני, שם השימוש בירקות ותבלינים ארומטיים נפוץ במיוחד. […]
מתכון לקבב טבעוני מענג ועסיסי

מתכון לקבב טבעוני מענג ועסיסי אם מתחשק לכם מנה עשירה ומלאת טעם שהיא על בסיס צמחי לחלוטין, אז אתם צפויים להתענוג עם מתכון הקבב הטבעוני הזה! מקורם של קבבים מהמזרח התיכון, נהנו מזה מאות שנים, הידוע בתערובת העסיסית של תבלינים ובשר עדין. אבל אל חשש, הגרסה הטבעונית שלנו לוכדת את כל הטוב המלוח הזה ללא […]
שעועית לבנה מרוקאית לבבית עם בשר מתובל

שעועית לבנה מרוקאית לבבית עם בשר מתובל בואו נצא לטיול טעים למרוקו עם המנה המפתה הזו של שעועית לבנה משובצת בתבלינים מרוקאים ארומטיים ובשר עדין. המתכון הזה הוא שילוב של טעמים צפון אפריקאים וים תיכוניים, ויוצר מנה מנחמת ואקזוטית כאחד. מקורה במסורות הקולינריות התוססות של מרוקו, זוהי ארוחה דשנה ובריאה המושלמת להכנסת חום לשולחן שלך […]
מתכון בריסקט מעושן על האש

מתכון בריסקט מעושן על האש אה, הקסם של חזה על האש! דמיינו את זה: לוח בשר משויש להפליא, מתובל לשלמות, מתבשל באיטיות על גחלים זוהרות, מחדיר לכל ביס טעם עשיר ומעושן. המתכון הזה הוא חגיגה של מסורת, החוזרת לימים שבהם אנשים היו מתאספים סביב בור האש לשעות של אושר מתבשל באיטיות. בין אם אתם מארחים […]
פירה ממולא בשר – מתכון מנחם ומענג

פירה ממולא בשר – מתכון מנחם ומענג דבר בטוח! הנה מתכון לפירה ממולא בשר בהשראת המטבח הים תיכוני המסורתי, אבל עם טוויסט! המנה המענגת הזו מפגישה את הלבבות של הבשר והטובה הקרמית של ירקות מרוסקים לארוחה אחת מענגת. מקורו במורשת הקולינרית העשירה של אזור הים התיכון, מתכון זה הועבר לדורות, והתפתח לאורך הדרך לשילוב טעמים […]
עוף בצ'ילי מתוק: מתכון עשיר בטעמים שלא תוכלו להפסיק לאכול

עוף בצ'ילי מתוק: מתכון עשיר בטעמים שלא תוכלו להפסיק לאכול המתכון הזה לעוף צ'ילי מתוק הוא תערובת מפתה של טעמים שתצית את בלוטות הטעם שלך עם הטוב המתוק והחריף שלו. מנה זו, שמקורה ברחובות התוססים של תאילנד, הפכה לאהובה עולמית בשל האיזון שלה בין חום ומתיקות. זוהי הרמוניה מושלמת של עוף רך החדור בבעיטה החריפה […]
עוגת חצילים ובשר מלוחה ועסיסית

עוגת חצילים ובשר מלוחה ועסיסית המנה המענגת הזו, נישואים של חצילים עדינים ובשר מלוח, היא עדות למורשת הקולינרית העשירה של המטבח הים תיכוני. מקורו בארצות ספוגות השמש בהן משגשגים החצילים, המתכון הזה מציע ארוחה דשנה ומשביעה המתאימה לכל אירוע. בין אם אתם מארחים מפגש חברים או פשוט מחפשים ארוחת ערב מנחמת למשפחה, עוגת החצילים והבשר […]
קסדיה בשר מתכון נדיר

קסדייה בשר – חגיגה מקסיקנית בפה! קסדייה היא מנה מקסיקנית אהובה וקלה להכנה, המשלבת טורטיות רכות, מילוי עשיר וחם, וגבינה נמסה. גרסת הבשר היא קלאסיקה שתמיד עושה את העבודה, ומספקת שילוב מושלם של טעמים ומרקמים. מקור המתכון: המתכון הזה הוא גרסה אישית שלי למנה מקסיקנית מסורתית. גדלתי בבית שבו נהגו להכין קסדיות לילדים, ותמיד אהבתי […]
טאקו בשר מפורק כמו באולמות

טאקו בשר מפורק – חגיגה של טעמים מקסיקניים המטבח המקסיקני ידוע בזכות טעמיו העזים והצבעוניים, ואין מנה שמייצגת זאת יותר מטאקו בשר מפורק. נתחי בשר רכים ועסיסיים, מלופפים בטורטיות תירס חמות, ומעוטרים בסלסה, גוואקמולי וירקות רעננים – זהו שילוב פשוט מושלם. מקור המתכון: המתכון הזה הוא גרסה ביתית וקלה להכנה של טאקו בשר מפורק מקסיקני […]
מתכון כדורי שניצל פריכים וטעימים שאי אפשר להפסיק לאכול

מתכון כדורי שניצל פריכים וטעימים שאי אפשר להפסיק לאכול כדורי שניצל הם טוויסט מענג על מנת השניצל הקלאסי. מוצאו מאוסטריה, השניצל מורכב בדרך כלל מבשר לחם ומטוגן, לרוב בשר עגל או חזיר. אבל עם כדורי שניצל, אנחנו לוקחים דברים לרמה חדשה לגמרי של טעמים! כדורים בגודל ביס אלה מושלמים למסיבות, חטיפים, או אפילו כמנה עיקרית. […]
מתכון טוב ללקק אצבעות לעוף מטוגן קריספי

מתכון טוב ללקק אצבעות לעוף מטוגן קריספי עוף מטוגן הוא אוכל מנחם קלאסי ששורשיו במטבח הדרומי בארצות הברית. הוא אהוב על המראה החיצוני הפריך והבשר העסיסי והרך מבפנים. בין אם מוגש כמנה עיקרית, חטיף מסיבה או פיקניק מועדף, עוף מטוגן מפגיש אנשים עם הטעם שאי אפשר לעמוד בפניו והקראנץ' המשביע שלו. רכיבים: 1 ק"ג חתיכות […]
מתכון חינקלי גיאורגי – מתכון מעלף

חינקלי גיאורגי: פיסת גן עדן בתוך כיסון בצק החינקלי, כיסוני בצק עדינים הממולאים בבשר ותבלינים, הם אחד המאכלים הלאומיים האהובים ביותר בגיאורגיה. הם ידועים בטעם העשיר והמרענן שלהם, ובטכניקת הקיפול הייחודית שיוצרת "שקית" קטנה המלאה במיץ טעים. מקור המתכון: מקורם של החינקלי אינו ידוע בוודאות, אך סברה אחת גורסת שהם הגיעו לגיאורגיה מאזור הרי הקווקז. […]
כדורי בשר לילדים מתכון קל שלא תפסיקו לאכול

כדורי בשר לילדים מתכון קל שלא תפסיקו לאכול דבר בטוח! הנה מתכון מהנה וטעים לקציצות שיגרמו לילדים שלכם לבקש שניות ושלישים! הקציצות המלוחות האלה מושלמות לארוחת ערב משפחתית או פינוק בקופסת אוכל. הם עמוסים בטעם, קלים להכנה ומגוונים מספיק כדי להתאים לצרכים תזונתיים שונים. לקציצות יש היסטוריה ארוכה על פני תרבויות שונות, מהמטבח האיטלקי ועד […]
פלפל ממולא מתכון קל מפוצץ טעמים

פלפל ממולא מתכון קל מפוצץ טעמים מה שבטוח, הנה מתכון פשוט לפלפלים ממולאים שסופר קל להכנה, אך טעים להפליא! פלפלים ממולאים הם מאכל קלאסי שנהנו ממנו בתרבויות רבות במשך דורות. הם כמו כלי מאכל קטנים, עמוסים בתערובת טעימה של מרכיבים, ואפויים לשלמות. מקורות חכמים, לפלפלים ממולאים יש שורשים במטבחים שונים, מהים תיכוני ועד מקסיקני. הם […]
בולונז תענוג שילדים אוהבים

בולונז תענוג שילדים אוהבים רוטב בולונז, שמקורו בלב הקולינרי של איטליה, הוא קלאסיקה אהובה שעשתה את דרכה למשקי בית ברחבי העולם. רוטב הבשר הלבבי הזה, מבושל לשלמות עם עגבניות, ירקות ועשבי תיבול ארומטיים, הוא חביב הקהל האמיתי, במיוחד בקרב ילדים עם הטעמים העשירים והמשיכה המנחמת שלו. לא רק שהוא משביע את בלוטות הטעם, אלא הוא […]
עוף בחמאת בוטנים מתכון מטריף חושים

עוף בחמאת בוטנים מתכון מטריף חושים מקורו במיזוג של טעמים אסיאתיים ומערביים, עוף חמאת בוטנים הוא מאכל מפתה המחבר את הטעם העשיר והאגוזי של חמאת בוטנים עם העסיסיות המלוחה של עוף רך. המנה הזו מתהדרת בתערובת מענגת של טעמים מתוקים, מלוחים ושמנת, היוצרים חוויה קולינרית מנחמת ואקזוטית כאחד. מושלם לארוחת ערב נעימה עם אנשים אהובים […]
מתכון לרצועות סינטה מוקפצות עסיסיות

מתכון לרצועות סינטה מוקפצות עסיסיות רצועות סינטה מוקפצות הן מנה מענגת שאורזת אגרוף של טעם ורוך בכל ביס. מקורו במסורות הקולינריות העשירות של תרבויות שונות, מתכון זה משלב את העסיסיות של בשר סינטה מובחר עם התערובת הארומטית של תבלינים ועשבי תיבול, וכתוצאה מכך מנה משביעה ומנחמת כאחד. בין אם אתם מבשלים לארוחת ערב נעימה בבית […]
מתכון מקלובה ערבית

מקלובה ערבית, הידועה גם בשם Makloubeh או Maqluba, היא מאכל מזרח תיכוני מסורתי הפופולרי במדינות ערביות רבות, כולל ירדן ולבנון. השם "מקלובה" מתורגם בערבית ל"הפוך על הפוך", המתייחס לשיטת הבישול וההגשה של ארוחה זו בסיר אחד. זה בדרך כלל מורכב משכבות של אורז, ירקות ובשר (בדרך כלל עוף או כבש) מבושלים יחד במרק מתובל […]
מתכון מוסקה ברוטב עגבניות: מנה לבבית ומנחמת

מוסקה היא מנה ים תיכונית קלאסית עם שכבות של מרכיבים דשנים, ומעליה רוטב בשמל שמנת. מקורה במזרח התיכון, מוסקה הפכה לאוכל מנחם אהוב על פני תרבויות שונות. המתכון הזה מכניס טוויסט לגרסה המסורתית על ידי שילוב רוטב עגבניות בטעם, הוספת עומק ועושר למנה. מושלם לארוחות ערב משפחתיות או לאירועים מיוחדים, מוסקה עם רוטב עגבניות […]
מתכון למרק עם כדורי בשר – ארוחה מושלמת

מרק עם קציצות הוא מנה מנחמת ודשנה שמתאימה לימים קרירים או בכל פעם שמתחשק לכם ארוחה חמימה ומשביעה. מתכון זה משלב מרק טעים עם קציצות נימוחות וירקות מזינים, ויוצר מרק טעים ובריא שכל המשפחה תאהב. בין אם מוגש כמנה ראשונה או כמנה עיקרית, המרק הזה בטוח יהפוך לאהוב בביתכם. זמן נדרש: כ-45 דקות רכיבים: […]
עוף מתוק בסיר מתכון משגע

עוף מתוק בסיר מתכון משגע המתכון המענג הזה של עוף מתוק בסיר הוא מנה מלוחה ועסיסית שתפתה את בלוטות הטעם שלך ותשאיר אותך חשק לעוד. עם מקורותיו המושרשים בבישול ביתי מסורתי, מתכון זה מפגיש חלקי עוף רכים שטופים ברוטב מתוק ומלוח טעים, ויוצרים הרמוניה של טעמים שתרומם כל זמן ארוחה. בין אם אתם מבשלים לארוחת […]
מתכון לקציצות עוף בנינג'ה גריל: ללקק את האצבעות

מתכון לקציצות עוף בנינג'ה גריל: ללקק את האצבעות קציצות העוף העסיסיות הללו מהוות טוויסט מענג על המנה הקלאסית, מושלמת לארוחת ערב מהירה של ליל שבוע או למפגש משפחתי נעים. מקורם של כדורי הבשר מאזור הים התיכון, מוקירים במשך דורות בשל הרבגוניות וטעמם המנחם. במתכון הזה, אנו מחדירים לעוף טחון רזה עשבי תיבול ותבלינים ארומטיים, ויוצרים […]
מתכון לסטייק קלאסי עסיסי, נימוח ושמיימי

סטייק קלאסי מבושל לשלמות הוא תענוג קולינרי שלעולם לא יוצא מהאופנה. בין אם אתם מעדיפים אותו נדיר, מדיום-רייר או עשוי היטב, המפתח לסטייק טעים טמון באיכות הבשר ובטכניקת הבישול. מתכון זה ידריך אותך בשלבים להשגת סטייק רך ועסיסי עם קרום מעורר תיאבון מבחוץ. תתכוננו להתענג על הטעמים העשירים והמרקם העסיסי של סטייק מבושל בצורה מושלמת, […]
כרובית ממולאת בשר מתכון נדיר

כרובית ממולאת בשר – חגיגה של טעמים וצבעים כרובית ממולאת בשר היא מנה קלאסית וטעימה, המשלבת בין ירקות בריאים ובשר עשיר. המנה הזו היא פתרון מושלם לארוחת צהריים או ערב משביעה ומזינה, והיא תגרום לכל המשפחה להתענג על כל ביס. מקור המתכון: המתכון הזה עבר מדור לדור במשפחתי, וכל אחד הוסיף לו את הטאץ' האישי […]
מתכון לסודוך ביתי מפנק וטעים חבל על הזמן

סודוך הוא לממעשה טוסט פסטרמה או נקניק סלמי ושילוב של רטבים טעימים. זהו אוכל הנחהמה האולטימטיבי. המתכון הזה משלב את הטוב המלוח של בשרים מבושלים עם המרקם הקרמי של רטבים, כולם מונחים על פרוסת טוסט פריכה. בין אם נהנו כחטיף מהיר או כארוחת בוקר דשנה, המנה הזו בטוח תספק את התשוקה שלכם. תתכוננו להתפנק עם […]
לחמניות נקניקיה מלוחות משגעות

לחמניות נקניקיה מלוחות משגעות לחמניות נקניקיות הן פינוק מענג שמפגיש את הטוב המלוח של הנקניקיה עם החיבוק המנחם של לחם רך וכרית. הלחמניות הללו, שמקורן בהתחלות צנועות כחביבות על אוכל רחוב, מצאו את דרכן למטבחים ברחבי העולם, ומציעות אפשרות נוחה ומשביעה של חטיף או ארוחה. בין אם מוגשות כארוחת בוקר לחטוף וללכת, ארוחת צהריים דשנה […]
מתכון לנקניקיות בתנור – שילדים אוהבים

נקניקיות בתנור הן ארוחה קלה ומהירה שמושלמת ללילות חול עמוסים או סופי שבוע עצלנים. שיטה זו של אפיית נקניקיות מבטיחה שהן מבושלות באופן שווה ומשחימות להפליא, במינימום מאמץ נדרש. עם רק כמה מרכיבים פשוטים ותנור חם, תוכל לקבל נקניקיות טעימות מוכנות לאכילה תוך זמן קצר. זמן נדרש: כ-25-30 דקות רכיבים: – 6 נקניקיות (לבחירה […]
מתכון לעוף סיני מוקפץ אותנטי

מתכון לעוף סיני מוקפץ אותנטי המתכון הזה לעוף סיני מוקפץ הוא פרץ של טעמים היישר מהרחובות ההומים של סין. עם היסטוריה ספוגה במסורת, הטיגון מוקפץ היה אבן היסוד של המטבח הסיני במשך מאות שנים. המנה הזו מגלמת את המהות של הבישול הסיני, משלבת את הטריות של הירקות עם העסיסיות של עוף, והכל מובא יחדיו בסימפוניה […]
מתכון טעים לחזה עוף ממולא ברוטב סילאן

מתכון טעים לחזה עוף ממולא ברוטב סילאן המתכון הזה הוא פיוז'ן מענג של טעמים, המשלב את העסיסיות של חזה עוף עם המתיקות של רוטב סילאן. סילאן, הידוע גם כסירופ תמרים, מביא למנה טעם עשיר דמוי קרמל, ומעלה אותה למעמד גורמה. מנה זו, שמקורה במטבח המזרח תיכוני, מצאה את דרכה למטבחים רבים ברחבי העולם, אהובה על […]
מתכון לנתח מספר 4 עסיסי במיוחד

מתכון לנתח מספר 4 עסיסי במיוחד בסדר, בואו נצלול לעולם של נתח בשר מספר 4! עכשיו, המתכון הזה הוא קלאסי, אהוב על העדינות העסיסית והטעם העשיר שלו. זו מנה שעברה בדורות, שמקורה במטבחים משפחתיים ותיקים שבהם ארוחות דשנות היו לב ליבה של כל מפגש. נתח בשר מספר 4 הוא מאכל רב תכליתי שניתן להכין עם […]
מתכון לקציצות עוף מלוחות ברוטב צהוב עם סלרי

מתכון לקציצות עוף מלוחות ברוטב צהוב עם סלרי מקורו במטבחים התוססים של דרום מזרח אסיה, המתכון הזה לקציצות עוף ברוטב צהוב עם סלרי הוא פיוז'ן מענג של טעמים ומרקמים. התבלינים הארומטיים, חלב הקוקוס הקרמי וקציצות העוף העדינות מתאחדות בריקוד הרמוני של טוב מלוח. מנה זו מציעה איזון של חלבון, סיבים וחומרים מזינים חיוניים, מה שהופך […]
מתכון טעים לקציצות ברוטב חמוץ מתוק

מתכון טעים לקציצות ברוטב חמוץ מתוק קציצות ברוטב חמוץ מתוק הן אוכל מנחם קלאסי שמשלב טעמים מלוחים עם בעיטה חריפה. מנה זו, שמקורה במטבח הסיני, עשתה את דרכה למטבחים ברחבי העולם הודות לשילוב שאין לעמוד בפניו של קציצות בשר עסיסיות מצופות ברוטב חמוץ מתוק משגע. מושלם עבור ארוחות ערב משפחתיות או אירוח אורחים, קציצות אלה […]
מתכון להודו אדום – מרכז החג הקלאסי

הודו צלוי זה עם מרינדה אדומה חריפה ומלוחה הוא טוויסט טעים למרכז החג הקלאסי. המרינדה מחדירת להודו טעם עשיר ומוסיפה גוון אדום יפהפה לבשר, מה שהופך אותו למדהים ויזואלית וטעים להפליא. רכיבים: – 1 הודו שלם (בערך 4-5 ק"ג) – למרינדה: – 200 מ"ל יין אדום – 100 מ"ל חומץ בלסמי – 4 שיני שום, […]
מתכון לאונטריב בתנור – הבשר הכי טעים שתכינו אי פעם!

בשר אונטריב צלוי בתנור הוא מזון מנחם מובהק, הידוע בטעמיו העשירים ובמרקם הרך המתעוררים לחיים עם בישול איטי. שיטה זו הופכת נתח בקר קשוח יותר למנה עסיסית ומעוררת תיאבון שמתפרקת בקלות במגע מזלג. הסוד טמון בתהליך הצלייה האיטי, המפרק את רקמות החיבור, ומחדיר לבשר את הארומטיות והעשבים שהוא מבשל איתם. המתכון הזה מושלם לארוחת ערב […]
קרוקט תפוחי אדמה ובשר הולנדי – מעדן חם ומנחם

קרוקט תפוחי אדמה ובשר הולנדי – מעדן חם ומנחם הקרוקט ההולנדי, המכונה גם "קרוקֶט", הוא מאכל רחוב אהוב וותיק בהולנד. מדובר בכיסונים פריכים מבצק תפוחי אדמה ממולאים בתערובת בשר טעימה. הקרוקטים נאכלים חמים, לרוב עם רוטב חרדל או מיונז, ומהווים פינוק מושלם לכל גיל. מקור המתכון: המתכון הזה מבוסס על מתכון מסורתי הולנדי, עם כמה […]
מתכון לבשר אונטריב מפורק – טעם של פעם בחיים

בקר אונטריב מפורק הוא מנה המגלמת את המהות של אוכל מנחם. זה רב תכליתי, בעל טעם עמוק, ומושלם להאכלת קהל או ליהנות כשאריות. היופי של בשר אונטריב (Chuck) טמון בשיש העשיר שלו, מה שהופך את הבשר לרך ועסיסי להפליא בבישול איטי. המתכון הזה של אונטריב מפורק משתמש בתערובת תבלינים פשוטה ובשיטת בישול נמוכה ואיטית כדי […]
קציצות בשר מרוקאיות ברוטב צהוב: ניחוחות ילדות וחגיגה של טעמים

קציצות בשר מרוקאיות ברוטב צהוב: ניחוחות ילדות וחגיגה של טעמים במטבח המרוקאי, קציצות הן לא סתם עוד מנה – הן נכס תרבותי, סמל לאירוח נדיב וחיבור משפחתי. מתכון זה לקציצות בשר ברוטב צהוב הוא מסע בזמן אל ילדותי במרוקו, שם סבתא שלי נהגה להכין אותו באהבה רבה. ריחות התבלינים, רכות הקציצות והרוטב העשיר העירו את […]
מתכון צ'יבורקי גרוזיני מאפה מפנק וטעים

מאפה צ'יבורקי גאורגי הוא טוויסט מעורר תיאבון בשיפודי הצ'יבורקי הקלאסיים, שמקורם במסורות הקולינריות העשירות של גאורגיה. המאפה המענג הזה כולל חתיכות רכות של בשר במרינדה עטופים בבצק מתקלף וחמאתי, היוצרים חטיף או מתאבן נייד וטעים. בין אם נהנו כפינוק מלוח בדרכים ובין אם מוגש כחלק מממרח חגיגי, מאפה צ'יבורקי גרוזיני בטוח ירשים בטעמיו הנועזים והארומה […]
מתכון לקציצות בשר ברוטב צהוב

קציצות ברוטב צהוב היא מנה טעימה ומנחמת המשלבת קציצות נימוחות עם רוטב עשיר וקרמי מושבע בתבלינים תוססים. מתכון זה, שמקורו במטבחים ים תיכוניים ומזרח תיכוניים, מציע תערובת מענגת של טעמים ומרקמים שיגרמו לכם את בלוטות הטעם ויחממו את נשמתכם. בין אם מוגשות על אורז, פסטה או פירה, קציצות בשר ברוטב צהוב בטוח יהפכו לחביבה […]
צוואר כבש מתכון : תבשיל צוואר רך ומענג

תבשיל צוואר טלה הוא מאכל לבבי ומנחם שמחמם את הנשמה וממלא את הבטן. מקורו במטבחים מסורתיים ברחבי העולם, כגון מזרח תיכוני, ים תיכוני ואפריקאי, תבשיל צוואר טלה נהנה מזה מאות שנים כארוחה מזינה וטעימה. המתכון הזה מציג את הבשר הרך והעסיסי של צוואר הטלה, בבישול איטי עם עשבי תיבול ארומטיים, ירקות ותבלינים עד שהוא […]
מתכון לבילטונג – איך מכינים בשר מיובש אפריקאי מטורף?

בילטונג, מעדן דרום אפריקאי אהוב, הוא יותר מסתם חטיף; זה אייקון תרבותי, נטוע עמוק במורשת האומה. הבשר המיובש באוויר, דומה לקרקט אך נבדל בטעמו ובהכנה, נחגג בטעמו המלוח, החריף מעט ובשרני העז. עשוי באופן מסורתי מבשר בקר, ניתן להכין את הבילטונג גם באמצעות בשר ציד, המציע מגוון טעמים בהתאם לתבלינים המשמשים. המפתח לבילטונג מושלם טמון […]
פסטיה בשר טחון מתכון נדיר

פסטייה בשר טחון: ניחוח מרוקאי משכר הפסטייה היא מאפה מרוקאי עתיק וקלאסי, המשלב בצורה מושלמת בין טעמים מתוקים ומלוחים. בצק פילו דקיק ממולא בתערובת עשירה של בשר טחון, בצל, תבלינים ופירות יבשים, ונאפה עד להזהבה פריכה. הפסטייה היא אגדה קולינרית, שתמיד מצליחה להרשים ולשמח את הסועדים. מקור המתכון: המתכון הזה עבר מדור לדור במשפחתי המרוקאית, […]
מתכון לבריסקט בתנור – רך, עסיסי ומושלם

בריסקט בתנור הוא מאכל קלאסי המניב בשר רך וטעים. מתכון זה כולל צלייה איטית של החזה עד שהוא הופך עסיסי וטעים. זה מושלם לארוחת ערב משפחתית נעימה או לאירוע מיוחד. רכיבים: – חזה בקר 1.5 ק"ג – 2 כפות שמן זית – 4 שיני שום, קצוצות – 2 בצלים, פרוסים – 2 גזרים חתוכים לקוביות […]
מתכון קלאסי לכרעיים בתנור שמתאים לכל אירוע

כרעיים בתנור הם מנה קלאסית וטעימה שמתאימה לכל מצב ולכל עונה. המתכון הבא מציע את הדרך המושלמת להכין כרעיים בתנור בשילוב מרינדה, רכים וטעימים במיוחד. עם קליפת זיתים, שום ותבלינים משובחים, הכרעיים האלה יהפכו לאהובים על כולם בשולחן. מרכיבים: – 8 כרעיים עוף (כ-1.5 ק"ג) – 4 כפות שמן זית – 4 שיני שום, כתושות […]
מתכון מעולה עם בשר מספר 5 (צלי כתף שווה לאללה)

בשר מספר 5 הוא קלאסי להכנת בשר כתף צלוי. מדובר במנה קלאסית ומנחמת שמתאימה לארוחת ערב מיוחדת של יום ראשון או לכל אירוע חגיגי. בין אם אתם מבשלים למשפחה או לחברים, כתף צלוי לעולם לא מצליח להרשים עם הבשר הרך והטעים שלה. המתכון הזה ידריך אותך לאורך השלבים להשגת כתף צלויה בצורה מושלמת, עסיסית מבפנים […]
מתכון לבשר מספר 5 עם תפוחי אדמה: מנה מנחמת מהלב

בשר מספר 5 עם תפוחי אדמה הוא מנה קלאסית שהוקירה במשך דורות במטבחים ברחבי העולם. ניתן לייחס את שורשיו לבישול ביתי מסורתי, שבו הוכנו ארוחות דשנות כדי להזין ולשביע את רצונם של משפחות. מתכון זה התפתח עם הזמן, כאשר כל טבח הוסיף את המגע הייחודי שלו כדי ליצור מנה מנחמת וטעימה. בין אם מוגש […]
מתכון לברווז צרפתי – טעים ועשיר

ברווז צרפתי הוא מאכל צרפתי קלאסי המשלב בשר ברווז עסיסי עם רוטב תפוזים חריף ומתוק. המתכון הזה הוא תערובת מענגת של טעמים ומרקמים, מה שהופך אותו למושלם לאירועים מיוחדים או לארוחות ערב אלגנטיות בבית. עם חזה הברווז הרך והזיגוג התפוז העשיר, המנה הזו בטוח תרשים את האורחים שלכם ותעביר אותם ללב המטבח הצרפתי. זמן הדרוש: […]