מתכון לסלמון בנינג'ה גריל- הכי עסיסי שיש

מתכון לסלמון בנינג'ה גריל- הכי עסיסי שיש המתכון הזה לסלמון בגריל הוא תערובת מפתה של טעמים שתעביר אתכם לחופי סקנדינביה. זו מנה שמשלבת יפה פשטות עם תחכום. הסלמון, שמקורו טרי מהאוקיינוס, כבוש בתערובת טעימה של עשבי תיבול ותבלינים, ולאחר מכן נצלה בצורה מושלמת על הגריל כדי להשיג איזון עדין של רוך ועישון. בין אם אתם […]
מתכון הבורקס המסורתי של אמא

מתכון הבורקס המסורתי של אמא בורקס, חבילות המאפים הקטנות והמענגות האלה מלאות בכל טוב מלוח, היו עיקר במשפחתי במשך דורות. המתכון הזה, שהועבר מאמא שלי, מגיע מלב הים התיכון, שבו ניחוח של מאפה מתקלף ומילויים מלאי טעם נופף בשווקים שוקקים. מקורם בקהילות היהודיות הספרדיות, בורקות מצאו את דרכם לאינספור בתים ולבבות ברחבי העולם. מתכון זה […]
מתכון לעוגת פיניאטה

עוגת פיניאטה היא קינוח חגיגי ומדהים מבחינה ויזואלית, מושלם לאירועים ולחגיגות מיוחדות. זו בעצם עוגת שכבות עם הפתעה מענגת בפנים. כשחותכים לתוכו, נשפך החוצה מפל של ממתקים צבעוניים, בדומה לתוכן של פיניאטה מסורתית. העוגה הזו היא לא רק תענוג לבלוטות הטעם אלא גם חגיגה לעיניים, מה שהופך כל מסיבה מיד לשמחה ובלתי נשכחת. להלן מתכון […]
מתכון לפסטה פסטו שמנת מפנק ברמה גבוהה מאד

פסטה פסטו שמנת היא מנה מענגת המחברת את הטעמים הנועזים והעשבים של הפסטו המסורתי עם העושר המפנק של השמנת, עטופה סביב קווצות פסטה עדינות. המנה הזו היא עדות ליופי של המטבח האיטלקי, שבו פשטות פוגשת אלגנטיות, וכתוצאה מכך ארוחה מנחמת ומתוחכמת כאחד. הפסטו הביתי, העשוי מבזיליקום טרי, גבינת פרמזן, צנוברים ושום, מציע פרץ טעם תוסס […]
מתכון להכנת בצק פילו משובח כמו במאפיות

יצירת בצק פילו משלך מאפס היא הרפתקה קולינרית מתגמלת המבטיחה תוצאה חמאתית ומתקלפת. שכבות הבצק הדקות, כשהן עשויות כהלכה, יכולות להעלות את המאפים והתבשילים המלוחים שלכם לגבהים חדשים. אמצו את התהליך ותיהנו מהסיפוק שבעבודה עם הבצק העדין והדק הזה, המהווה מרכיב בסיסי במטבחים ים תיכוניים ומזרח תיכוניים שונים. רכיבים להכנת בצק פילו 400 גרם קמח […]
מתכון לפסטה שמנת עם סלמון מטריפה ומפנקת פיגוזים

פסטה סלמון שמנת היא מנה מפוארת המשלבת את הטעמים העשירים של הסלמון עם המרקם החלק והמנחם של רוטב על בסיס שמנת, הכל מסובב סביב הפסטה האהובה עליך. המתכון הזה נועד להיות גם פשוט וגם אלגנטי, מושלם לארוחת ערב של שבוע שמרגישה כמו פינוק או ארוחה נעימה כדי להרשים את האורחים. השילוב של העושר המובהק והמעט […]
מתכון לכדורי שוקולד ללא גלוטן – טעים לא פחות!

התפנקו עם הטעם העשיר והשוקולדי של כדורי שוקולד נטולי גלוטן אלו. מושלם לסיפוק התשוקה למתוק, הפינוקים המענגים האלה קלים להכנה ואי אפשר לעמוד בפניהם. בין אם אתם עוקבים אחר דיאטה נטולת גלוטן או פשוט משתוקקים לחטיף טעים, כדורי השוקולד האלה בטוח ישמחו את בלוטות הטעם שלכם. איך להכין כדורי שוקולד ללא גלוטן – רכיבים: 200 […]
מתכון לבשר ואגיו משובח – טעם קטלני ונדיר במיוחד (התעלפנו!)

נתח ואגיו או Vagio (מונח שאינו מוכר באופן נרחב באנגלית) עשוי להתייחס להכנה ספציפית או לסוג בשר, שעלול להיות ספציפי למטבח אזורי. ללא הקשר מפורש ל"ואג'יו", אספק לכם מתכון בשר רב-תכליתי ומלוח המגלם את תמצית המסורת הקולינרית האירופית, תוך התמקדות בצלי שניתן להתאים לסוגי בשר שונים כגון כבש או בקר. מתכון זה נועד להוציא את […]
מתכון למרק ראמן יפני כשר עם עוף ובקר (טעמים אמאלה ואבאלה)

מרק ראמן הוא מאכל אהוב ששורשיו במטבח היפני, הידוע במרק העשיר והטעים שלו, האטריות הרכות ומגוון התוספות שלו. יצירת קערת ראמן בבית מאפשרת התאמה אישית והתנסות, מה שהופך אותה לחוויית בישול אישית ומהנה. המתכון הבא הוא גרסה פשוטה שתופסת את המהות של הראמן המסורתי, מה שהופך אותו לנגיש להכנה עם מרכיבים זמינים. תיאור מתכון מרק […]
מתכון למרק ברוקולי מפנק פיצוצים (טחנו כזה כל החורף!)

בואו נצלול לתוך מתכון למרק ברוקולי שמנת שהוא גם מזין וגם מנחם, מושלם לכל עונה אבל מענג במיוחד בחודשים הקרירים. מתכון זה מתמקד בטעמים הטבעיים של הברוקולי, משופרים עם מגע של קרמיות ורמז של גבינת צ'דר חדה, יוצר מרקם חלק וקטיפתי שקשה לעמוד בפניו. זוהי מנה פשוטה ואלגנטית שמציגה את הרבגוניות של הברוקולי, והופכת אותו […]
מתכון למרק מיסו יפני קטלני

מרק מיסו, מרכיב יסוד במטבח היפני, אהוב על החמימות המנחמת שלו ועומק הטעם. המרק הפשוט, אך המשביע באופן עמוק, משלב משחת מיסו – משחת סויה מותסס – עם דאשי, המרק העשיר באומאמי שמהווה את הבסיס שלו. זוהי מנה רב-תכליתית שניתן לקשט אותה במגוון מרכיבים, אך היום נתמקד בגרסה קלאסית הכוללת טופו, וואקמה (אצות ים מיובשות) […]
מתכן לקיש סלמון – תענוג של מנה וחוויה של טעמים

קיש סלמון הוא מנה מענגת המשלבת את עושר הסלמון עם המרקם הקרמי והקרמי של קיש קלאסי. מתכון זה כולל קרום מאפה מתקלף מלא בתערובת חלקה ומלוחה של ביצים, שמנת וחתיכות רכות של סלמון, משלימים הטעמים העדינים של שמיר וגבינה. מושלם לבראנץ', לארוחת צהריים או לארוחת ערב קלה, קיש סלמון זה לא רק טעים אלא גם […]
שניצל וינאי עם פירה מתכון של פעם בחיים

שניצל וינאי עם פירה מתכון של פעם בחיים שניצל וינאי קלאסי עם פירה תפוחי אדמה רך – טעם של בית הקדמה: שניצל וינאי, או "וינרצ'ניצל" בגרמנית, הוא מאכל אהוב ומוכר בכל העולם. מקורו של המאכל הוא כנראה באוסטריה, שם נהוג להגיש אותו עם פירה תפוחי אדמה רך, סלט ירוק וריבת חמוציות. המתכון הזה פשוט להכנה […]
אורז מלא עם ירקות מתכון נדיר

אורז מלא עם ירקות מתכון נדיר אורז מלא עם ירקות – מסע טעמים ותזונה אורז מלא עם ירקות הוא תבשיל קלאסי ורב-תרבותי, אהוב על רבים. מקורו המדויק אינו ידוע, אך גרסאות שונות שלו מופיעות במטבחים רבים ברחבי העולם. יתרונו הגדול הוא בפשטותו, גמישותו ובריאותו. ניתן להתאים אותו לטעמים אישיים, עונות השנה וזמינות המרכיבים. ארץ מוצא: […]
סלט ירוק עם עוף מתכון מנצח

סלט ירוק עם עוף מתכון מנצח סלט ירוק מרענן עם עוף צלוי – טעימה של בריאות סלט ירוק מרענן עם עוף צלוי הוא מנה קלאסית וקלה להכנה, מושלמת לארוחת צהריים או ערב קלילה ומזינה. שורשיה של המנה נעוצים בארצות הים התיכון, שם נהוג להשתמש בירקות טריים ועונתיים בשילוב עם חלבון איכותי כמו עוף. מצרכים: 2 […]
יוגורט עם גרנולה ופירות מתכון מושלם

יוגורט עם גרנולה ופירות מתכון מושלם קערת יוגורט, גרנולה ופירות: פינוק בריאותי וקליל הקדמה: יוגורט עם גרנולה ופירות הוא שילוב קלאסי וטעים, שמקורו בארצות הברית. הוא הפך פופולרי בשנות ה-60 כחלק מתנועת הבריאות הטבעית, ומהווה ארוחת בוקר או חטיף מושלם – קל להכנה, מזין ומשביע. מרכיבים (למנה אחת): 1 גביע יוגורט (200 גרם) – רצוי […]
עוגת שמנת ויוגורט מתכון מעלף

עוגת שמנת ויוגורט מתכון מעלף עוגת שמנת ויוגורט: ענן של טעמים מחפשים קינוח קל להכנה, מרענן וטעים? עוגת שמנת ויוגורט היא הפתרון המושלם עבורכם! העוגה משלבת בין מרקם קטיפתי של שמנת לבין חמיצות עדינה של יוגורט, ויוצרת חוויה נהדרת בכל ביס. מקור המתכון: המתכון עבר בירושה משפחתית במשך שנים רבות, וזכה לשדרוגים והתאמות לאורך הזמן. […]
מתכון לעוגת בנטו מדהימה ומפוצצת בטעמים

עוגות בנטו, הידועות גם כעוגות קופסת אוכל או מיני עוגות, כבשו את העולם בסערה עם הגודל המקסים והקישוטים האישיים שלהן. העוגות הקטנות והיחידות הללו, שמקורן בדרום קוריאה, נועדו להתאים בצורה מושלמת לקופסת בנטו, מה שהופך אותן לפינוק אידיאלי למתנה או ליהנות מקצת מותרות לבד. בדרך כלל, עוגות בנטו מאופיינות בספוג רך, מילוי קרם עדין, ועיצובים […]
כזה עוד לא אכלתם: מתכון למרק מוליגטוני – מתכון הודי מדהים

מרק מוליגטוני (Mulligatawny), מנה עשירה וטעימה המגלמת את המיזוג של מסורות קולינריות הודיות ובריטיות, מציעה מסע מענג בטעם ובהיסטוריה. מרק זה, שפירוש שמו הוא "מי פלפל" בטמילית, מקורו בדרום הודו אך הותאם על ידי הבריטים בתקופה הקולוניאלית. זהו מרק לבבי ומתובל המשלב בין עומק התבלינים ההודיים למרקם המנחם של עדשים וירקות, לפעמים כולל בשר. כל […]
מתכון לפשטידת זיתים חלבית ומענגת במיוחד

פאי זיתים חלבי או פשטידת זיתים חלבית – תענוג מלוח המשלב את המרקם הקרמי של מוצרי חלב עם הבעיטה המלוחה של זיתים, מציע טוויסט ים תיכוני על הפאי המסורתי. מושלם לכל אירוע, מארוחה משפחתית פשוטה ועד למפגש רשמי יותר, הפאי הזה בטוח ירשים עם פרופיל הטעמים הייחודי והמצגת המושכת חזותית. השילוב של גבינה, זיתים וקרום […]
מתכון לרוטב בשמל ללזניה, פסטה ומה שבא לכם (טעם גן עדן!)

רוטב בשמל, אבן היסוד של המטבח הצרפתי, הוא רוטב חלק ולבן המשמש כבסיס למנות רבות, כולל לזניות, גראטנים ומסייה הקלאסי. המרקם הקטיפתי והטעם העדין והמנחם שלו הופכים אותו לתוספת רב-תכליתית לרפרטואר של כל שף. מקורו במטבחי צרפת, בשמל הוא אחד מחמשת "רטבי האם" מהם מופקים רטבים רבים אחרים. הסוד לבשמל מושלם טמון ברוקס – תערובת […]
מתכון לטורוש גומבוץ – כופתאות גבינה הונגריות מ-ט-ו-ר-פ-ו-ת

והפעם אנחנו עם מתכון מיוחד באמת – טורוש גומבוץ, בהונגרית – Túrós gombóc, כופתאות גבינת קוטג' הונגרית, הם קינוח מענג המשלב את הקרמיות של גבינת הקוטג' עם המתיקות של הסוכר והרכות של כופתאות. כופתאות אלה אהובות על המטבח ההונגרי ובטוח יספקו את השן המתוקה שלך. הנה איך להכין את הקינוח ההונגרי הקלאסי הזה. איך להכין […]
מתכון לרוטב שזיפים מ-ד-ה-י-ם שהולך מעולה עם בשר

רוטב שזיפים הוא תבלין מתוק וחריף שמשתלב בצורה מושלמת עם בשרים שונים, ומוסיף פרץ של טעם למנות שלך. בין אם אתם צולים, צולים או מקפיצים, רוטב השזיפים הביתי הזה הוא תוספת רב-תכליתית לרפרטואר הקולינרי שלכם. הנה איך להכין רוטב שזיפים טעים לבשר. איך להכין רוטב שזיפים מדהים – הרכיבים 500 גרם שזיפים בשלים, מגולענים וקצוצים […]
מתכון לטוקגוק – מרק עוגת אורז קוריאני (מנה מיוחדת במינה – חובה לנסות!)

מרק טוגקור (בקוריאנית – Tteokguk 떡국), מרק עוגת אורז קוריאני מסורתי, הוא מאכל אהוב שנהנים ממנו לעתים קרובות במהלך ראש השנה הירחי, אך ניתן להתענג עליו כל השנה. המרק הלבבי הזה כולל עוגות אורז לעיסות, מרק בטעם וקישוטי שונים. זה לא רק טעים אלא גם עשיר במשמעות תרבותית. הנה איך להכין קערה מנחמת של מרק […]
מתכון לאושפלאו בורגול מטריף חושים (ט-ע-י-ם -א-ש!!)

אושפלאו בורגול היא מנה עשירה ומלאת טעם המשלבת את האגוזים של חיטת הבורגול עם תערובת של ירקות ותבלינים. זה תענוג מזרח תיכוני שהוא גם מספק וגם מנחם. הנה איך להכין את הבורגול אושפלאו הטעים הזה. איך להכין אושפלאו בורגול – הרכיבים: 200 גרם בורגול משובח 2 כפות שמן זית 1 בצל, קצוץ דק 2 שיני שום, […]
מתכון לפסטה אליו אוליו מדהימה כמו באיטליה

פסטה אליו אוליו זוהי מנה איטלקית קלאסית. מתכון זה ידוע בפשטותו ובטעמו המדהים. זהו אוכל מנחם אמיתי המשלב את העושר של שמן זית עם נועזות של שום ורמז של פתיתי צ'ילי לבעיטה עדינה. הנה איך להכין את הפסטה Aglio e Olio מעוררת הפה הזו. איך להכין פסטה אליו אוליו – הרכיבים 300 גרם ספגטי 4 […]
מתכון למדליוני פילה בקר מדהימים כמו במסעדת שף

מדליוני פילה בקר הם תענוג קולינרי, הידוע ברוך ובטעמם העסיסי. מתכון זה מציג את איכות הפרימיום של פילה בקר על ידי צריבה לשלמות והגשתו עם רוטב מענג. הנה איך להכין את מנת מדליוני פילה בקר האלגנטית הזו. איך להכין מדליוני פילה בשר בקר – הרכיבים עבור מדליוני פילה בקר: 2 מדליוני פילה בקר (כ-150-200 גרם […]
מתכון לגריסי פנינה עם פטריות ט-ע-י-ם ומיוחד

גריסי פנינה עם פטריות היא מנה מענגת ומנחמת המשלבת את הטעמים העשירים והאדמתיים של פטריות עם הטוב הקרמי של גריסי הפנינה. המתכון הזה הופך מרכיבים פשוטים לארוחה דשנה ומשביעה שמתאימה לכל אירוע. בין אם אתם חובבי פטריות או סתם מחפשים ארוחה נעימה, צפוי לכם פינוק. איך להכין גריסי פנינה עם פטריות – רכיבים: 200 גרם […]
בצלים ממולאים באסאדו טחון – חגיגה של טעמים וצבעים!

בצלים ממולאים באסאדו טחון – חגיגה של טעמים וצבעים! הקדמה: הנה לכם מתכון מנצח ומלא טעמים של בצלים ממולאים באסאדו טחון. המנה הזו היא שילוב מושלם בין בשר רך ועסיסי לבצלים מתקתקים וריחניים, והיא תעניק לכם חוויה קולינרית בלתי נשכחת. המתכון קל להכנה ומתאים לכל אירוע, בין אם מדובר בארוחת ערב משפחתית או באירוח חברים. […]
פטריות ממולאות גבינה ותרד

פטריות ממולאות גבינה ותרד פטריות ממולאות גבינה ותרד: פינוק חם וטעים פטריות ממולאות הן מנה קלאסית אהובה, שמקורה כנראה באיטליה. הן מציעות שילוב מושלם של טעמים ומרקמים: פטריות עסיסיות, מילוי גבינתי עשיר ותרד רענן. הן יכולות לשמש כמנה ראשונה, תוספת לארוחה או אפילו כמנה עיקרית קלה. מצרכים (ל-10 פטריות): 10 פטריות שמפניון גדולות 2 כפות […]
סלט עגבניות שרי ומוצרלה עם בזיליקום

סלט קפרזה: קיץ איטלקי בצלחת סלט קפרזה, הידוע גם בשמו "סלט עגבניות שרי ומוצרלה", הוא סלט קלאסי ומרענן שמקורו באיטליה. שורשיו של הסלט נעוצים באי קפרי, שם נהוג להגיש אותו כמנה ראשונה או כתוספת קלה. צבעיו העזים, טעמיו המתקתקים-חמצמצים ומרקמו הרך הופכים אותו לאהוב על רבים, הן כבמנה קלילה בפני עצמה והן כתוספת נהדרת לארוחות […]
מרק עגבניות קר עם קרוטונים

מרק עגבניות קר עם קרוטונים גספצ'ו: מרק עגבניות קר מרענן בימים החמים של הקיץ, אין כמו מרק קר ומרווה שיתן לנו תחושה של רעננות. הגספצ'ו, מרק עגבניות קר וסמיך, הוא פתרון מושלם לימים אלה. מקורו של המרק בספרד, שם נהוג לאכול אותו עוד מימי הביניים. הגספצ'ו קל להכנה, וניתן להתאים אותו לטעם האישי בקלות. מצרכים: […]
עוגת שוקולד מופלאה שאתם חייבים לנסות

עוגת שוקולד מופלאה שאתם חייבים לנסות חגיגה של רכות ועונג. הנה המתכון המושלם לעוגת שוקולד שתגרום לכם להתאהב! רכה, לחה, עשירה ופשוט מענגת, עוגה זו היא פינוק מושלם לכל אירוע או סתם לנשנוש מתוק באמצע היום. מקור המתכון: המתכון הזה הוא פרי יצירתי שלי, פותח לאחר ניסיונות רבים במטבח. רציתי ליצור עוגת שוקולד שתעלה על […]
מתכון לרוטב איולי משודרג ומפנק במיוחד שבא טוב

איולי, הרוטב הים תיכוני המובהק, מוצא את שורשיו באזורים שטופי השמש של צרפת, ספרד ואיטליה. האמולסיה המושרה בשום היא חגיגה של מרכיבים פשוטים שמתחברים יחד ליצירת תבלין רב תכליתי שיכול להעלות כל דבר, מירקות בגריל ועד מנות פירות ים. שלא כמו בן דודו, מיונז, האיולי דורש טעם שום חזק, מה שהופך אותו לא רק לרוטב […]
מתכון פודינג טפיוקה עם מנגו – טעמים טרופיים מפנקים פיגוזים

פודינג טפיוקה עם מנגו היא תענוג טרופי המשלב את הטוב הלעיס של פניני הטפיוקה עם הטעם המתוק והעסיסי של מנגו בשל. הקינוח הזה הוא לא רק טעים אלא גם מרענן, מה שהופך אותו למושלם עבור מזג אוויר חם או בכל פעם שאתה משתוקק לטעום מהאזורים הטרופיים. הנה איך ליצור את הפינוק המענג הזה. איך להכין […]
מתכון לעוגת דבש של פעם – טעמים מדהימים של ילדות

עוגת דבש היא קינוח מענג שאהוב על השכבות המתוקות והלחות שלו החדורות בטעם העשיר של הדבש. במתכון זה, ניצור עוגת דבש בסגנון אירופאי קלאסי, המושלמת לאירועים מיוחדים או כפינוק מתוק בכל עת. כל שכבה של העוגה הזו ספוגית בסירופ דבש, מה שהופך אותה לחה להפליא ומלאת טוב דבש. פשוט אי אפשר לעמוד בפני השילוב של […]
מתכון לעוגיות פירורים מדהימות שתעופו עליהן

עוגיות פירורים, עם המרקם החמאתי שאי אפשר לעמוד בפניו והמתיקות המאוזנת להפליא, הן פינוק מענג שמשתלב נפלא עם כוס תה או קפה. העוגיות הללו כוללות בסיס רך ונמס בפה ומעליו שכבה פירורית דמוית שטרויזל, ומציעה ניגודיות מענגת של מרקמים בכל ביס. המתכון פשוט, דורש מרכיבי מזווה בסיסיים כדי ליצור משהו מיוחד באמת. בין אם אתה […]
מתכון לקוביות תפוחי אדמה קריספיות ומדהימות

קריספיות מבחוץ ורכות מבפנים, קוביות תפוחי אדמה הן תוספת צדדית ואהובה שיכולה ללוות כמעט כל מנה עיקרית. המתכון הפשוט אך הטעים הזה מעלה את תפוח האדמה הצנוע לפינוק מענג בדיוק עם הכמות הנכונה של תיבול ופריכות. בין אם אתם מגישים אותם לצד מנה בשרית דשנה או נהנים מהם כחטיף עם המטבל האהוב עליכם, קוביות תפוחי […]
עוגת גבינה לפסח קלה להכנה

עוגת גבינה לפסח קלה להכנה פסח הוא זמן של התחדשות, ניקיון וחגיגות. ואין דרך טובה יותר לחגוג מאשר עם עוגת גבינה אפויה כשרה וטעימה! המתכון הזה פשוט להכנה, ומתאים גם לאופים מתחילים. התוצאה היא עוגה רכה, עשירה ונימוחה, שתגרום לכל המשפחה להתענג. מקור המתכון: המתכון הזה עבר מדור לדור במשפחתי, וזכה לשדרוגים קלים לאורך השנים. […]
רוצים לרדת במשקל? מתכון לסלט שוק צבעוני, מדהים ובריא במיוחד

סלט שוק הוא התגלמות הטריות, החוגג את שפע העונה עם מה שהכי טוב והתוסס בדוכני השוק. סלט זה הוא מאכל צבעוני, מזין ורב-תכליתי, המותאם בקלות לכלול את הירקות האהובים עליך, הירוקים ותוספות כמו אגוזים, זרעים או גבינות. זו הדרך המושלמת להציג את הטעמים של התוצרת הטרייה בצורה פשוטה אך טעימה. חשבו על זה כעל […]
מתכון ללביבות תירס וקוטג' טעימים משוגעים

לביבות תירס בשילוב גבינת קוטג' מציגות איזון מענג של מרקמים וטעמים, הממזגים את המתיקות של התירס עם הטעם הקרמי והעדין של גבינת הקוטג'. מנה זו מהווה ארוחת בוקר מושלמת, בראנץ' או ארוחת ערב קלה, ומציעה ארוחה מנחמת ומשביעה. לביבות התירס פריכות מבחוץ ורכות מבפנים, עם פרצי תירס מתוק לכל אורכה. בהגשה עם כף גבינת קוטג' […]
טרטר סלמון ואבוקדו ברוטב פונזו: פינוק יפני מרענן

טרטר סלמון ואבוקדו ברוטב פונזו: פינוק יפני מרענן טרטר סלמון ואבוקדו הוא מנה יפנית קלאסית, קלילה ומרעננת, מושלמת לאירוח או כארוחת צהריים קלה. שילוב הטעמים העשיר של הסלמון, האבוקדו ורוטב הפונזו יוצר חוויה קולינרית נהדרת שתגרום לכם לחלום על טיול ביפן. מקור: המתכון לטרטר סלמון התפתח ביפן במהלך המאה ה-19. במקור, הטרטר הוכן מדג טונה […]
מתכון לקציצות בשר בקר אסייתיות – טעמים לא מוכרים ומדהימים!

קציצות בשר אסייתיות בולטות בעולם הקולינריה בתערובת הטעמים והמרקמים הייחודית שלהן, מה שהופך אותן למנה אהובה על פני מטבחים שונים של היבשת. בניגוד לעמיתיהם המערביים, כדורי בשר אסיאתיים משלבים לעתים קרובות מרכיבים כמו רוטב סויה, ג'ינג'ר ושמן שומשום, ומציעים טעם ארוז אומאמי מענג. קציצות אלה הן רב-תכליתיות, מושלמות להגשה עם אורז, אטריות, או אפילו כמתאבן […]
סלט קינואה ים תיכוני עם ירקות קלויים וחמוציות

סלט קינואה ים תיכוני עם ירקות קלויים וחמוציות סלט קינואה ים תיכוני הוא מנה קלילה, בריאה ומלאת טעם. הוא קל להכנה ומתאים לארוחת צהריים, ערב או כתוספת לארוחה אחרת. הקינואה, ילידת דרום אמריקה, הפכה פופולרית מאוד בשנים האחרונות בשל ערכה התזונתי הגבוה. היא עשירה בחלבון, סיבים תזונתיים וברזל, ומכילה את כל חומצות האמינו החיוניות. ירקות […]
קרפצ'ו סלק עם גבינת עיזים ופקאן

קרפצ'ו סלק עם גבינת עיזים ופקאן קרפצ'ו סלק עם גבינת עיזים ופקאן: פסטיבל צבעים וטעמים קרפצ'ו סלק הוא מנה קלילה, מרעננת ומרהיבה, שמקורה באיטליה. המנה משלבת את טעמו המתוק-אדמתי של הסלק עם מליחות גבינת העיזים ופריכות אגוזי הפקאן. היסטוריה: הקרפצ'ו הומצא לראשונה בשנות ה-50 על ידי ג'וזפה Cipriani, הבעלים של מסעדת Harry's Bar בוונציה. Cipriani […]
מתכון לשוק טלה בסגנון ערבי – מעדן מזרח תיכוני מענג

יציאה למסע קולינרי אל לב המטבח המזרח תיכוני מביא אותנו אל המנה העסיסית ועשירות הטעמים של שוק טלה בסגנון ערבי. המתכון הזה הוא חגיגה של תבלינים מסורתיים וטכניקות בישול איטי המעניקות לכבש עומק טעם בלתי נשכח. שוק טלה, עם הבשר הרך והמח העשיר שלו, מושלם לקליטה איטית, המאפשרת לתבלינים לחדור עמוק. מנה זו מבושלת עד […]
עוגת טורט אגוזים מתכון נדיר

עוגת טורט אגוזים מתכון נדיר עוגת טורט אגוזים – אוצר אבוד מן העבר: עוגת טורט אגוזים היא אמנם קינוח קלאסי, אך גרסתה הנדירה שאנו מציגים לכם היום היא כמעט אוצר אבוד מן העבר. מתכון זה עבר בירושה מדור לדור במשפחתי, והוא נושא עמו זיכרונות ילדות מתוקים של סבתא וסיפורים על אירועים חגיגיים. מקור המתכון: המתכון […]
מתכון לדג כבוש בחומץ – טעים ובריא בלבל הגבוה

דג כבוש בחומץ או דג מותסס הוא מנה קלאסית המחברת את הטעמים העדינים של הדג עם גרידת החומץ החריפה, ויוצרת חוויה מרעננת ומלאת טעם. מתכון זה אידיאלי למי שמעריך את אומנות הכבישה ונהנה לחקור שיטות מסורתיות לשימור מזון. החומציות של החומץ לא רק מוסיפה טעם מיוחד אלא גם משמשת כחומר משמר, ומאפשרת אחסון של הדג […]
סופגניות יוגורט לאפות בקלות ובמהירות

סופגניות יוגורט לאפות בקלות ובמהירות היי, אוכלים נהדרים! היום, יש לי מחליף משחק לבלוטות הטעם שלך – סופגניות האפייה היוגורט המהירה והטעימה ביותר! למעגלי השמחה הקטנים האלה לוקח רק 10 דקות להקפיץ, מה שהופך אותם למושלמים לאותם רגעים של "אני-צריך-חטיף-עכשיו". אבל לפני שאנחנו צוללים לתוך הדק, הרשו לי לחלוק קצת על שורשי המתכון הזה. מתכון […]
מתכון לכדורי שוקולד לילדים (הילדים עפים על זה ולא מפסיקים לבקש)

הנה מתכון מהנה וקל לכדורי שוקולד טעימים שילדים יאהבו. פינוקים בגודל ביס אלה מושלמים לידיים קטנות וחיוכים גדולים. כדורי שוקולד הם פינוק מענג שילדים (ומבוגרים) לא יכולים לעמוד בפניו! הם מתוקים, שוקולדיים ומבולגנים להפליא להכנה. כדורי שוקולד ללא אפייה אלה מושלמים להרפתקת מטבח שובבה עם הקטנטנים שלכם. הפשילו שרוולים ובואו ליצור כמה זיכרונות מתוקים ביחד! […]