מרק עגבניות פיקנטי של תומר תומס כולל סרטון


צפו בסרטון שמסביר כיצד להכין עוגת מוס שוקולד כשרה לפסח

מרק עגבניות פיקנטי של תומר תומס כולל סרטון

מצרכים להכנת מרק עגבניות פיקנטי:
1 ק"ג עגבניות
1 שן שום
2 תפוחי אדמה
2-3 בצלים
פלפל חריף ( לא חייב)
2 ענפי סלרי
כוס חד פעמי של אורז
חצי כפית פלפל שחור גרוס
3 כפות שמן
כף וחצי מרק עוף
כף פפריקה מתוקה
מלח

אופן הכנה:
1. מחממים את השמן, קוצצים את הבצלים לקוביות,ומטגנים עד שהבצל שקוף,מוסיפים פלפל חריף וממשיכים לטגן.
2. מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות כמוכן קוצצים את הסלרי.
3. משאירים 2-3 עגבניות בצד ואת כל שאר העגבניות ביחד עם שן שום מגרדים.
4. מקלפים את העגבניות שהשארנו בצד ,חותכים לקוביות ומוסיפים לעגבניות המגורדות.
5. מוסיפים לסיר כף פפריקה ומערבבים ומוסיפים את העגבניות המגורדות עם שן השום ושוב מערבבים.
6. מוסיפים חצי כפית פלפל שחור גרוס ואת המרק עוף ומערבבים,מוסיפים את הסלרי וקוביות תפוחי האדמה ושוב מערבבים.
7. מוסיפים 2 ליטר מים רותחים ומשאירים לרתיחה.
8. חותכים5-6 פרוסות לקוביות,שמים בקערה, מפזרים מעל זעתר,שמן זית,מערבבים ומכניס לתנור עד להשחמה (או להקפיץ במחבת), שמים בתנור ל-5 דקות.
9. ניתן להוסיף רבע כפית ראס אל חנות על מנת ליצור ארומה.
10. לאחר רתיחה,בודקים טעמים וניתן להוסיף טיפה מלח וטיפה פלפל שחור ונותנים לזה עוד 10 דקות בישול.
11. מוסיפים את האורז, מערבבים מכסים את הסיר ונותנים להתבשל עוד רבע שעה.
12. מוציאים את הקרוטנים.
13. שמים את המרק בצלחת ,שמים מעל קרוטונים ומגישים.

צפו בסרטון שמסביר כיצד להכין סורבה תותים כמו במסעדות

מרק בצל מושלם של אורית לוי כולל סרטון


צפו בסרטון שמסביר כיצד להכין עוגת מוס שוקולד כשרה לפסח

מרק בצל מושלם של אורית לוי כולל סרטון

מצרכים להכנת מרק בצל מושלם:
6 יחידות בצל גדול
2 כף קמח רגיל
100 גרם חמאה או מחמאה לפרווה
1 כף אבקת מרק עוף
רבע כוס יין לבן / אדום
5 יחידות פרוסות לחם עם גבינה צהובה (אופציה להגשה)

אופן ההכנה:
1. חותכים את הבצלים לטבעות מטגנים בחמאה עד למצב של הזהבה.
2. מוסיפים לבצל בסיר את הקמח, ומערבבים היטב.
3.מוסיפים לסיר את היין, אבקת מרק ומערבבים היטב.
4. מוסיפים מים רותחים עד לגובה שני שליש מהסיר.
5. מבשלים על אש נמוכה במשך 40 דקות עד להסמכה.
6. לפני שמגישים את המרק חם / רותח מכניסים פנימה את הטוסטים עם הגבינה הצהובה.
7. ניתן להגיש בתוך לחם עגול שרוקנו את תכולתו.

מרק בצל מתכון של תומר תומס כולל סרטון

מרק בצל מתכון של תומר תומס כולל סרטון


מצרכים:
רבע כוס שמן זית
1 ק"ג בצל קצוץ
1 כף מרק בצל
סולת
רבע כף פלפל שחור
שן אחת של שום
פרוסות לחם חתוכות לקוביות
קרוטונים:
מעט מלח
מעט פטרוזיליה יבשה
מעט פפריקה
מעט פלפל שחור
2 ליטר מים חמים
מעט שמן זית

לקישוט:
גבינה צהובה

אופן הכנה:
1. בסיר עם שמן מטגנים את הבצל עד להשחמה.
2. בתבנית עם נייר אפייה שמים את קוביות הלחם, מוסיפים פפריקה,מלח,פלפל שחור,פטרוזיליה יבשה,שמן זית מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ואופים עד להשחמה(בערך 7 דקות).
3. לאחר שהבצל השחים,מוסיפים את שן השום ומערבבים.
4. מוסיפים 2 כפות סולת,מערבבים ומטגנים כחצי דקה.
5. מוסיפים מים חמים,פלפל שחור,מרק בצלונותנים לזה להתבשל 20 דקות.
6. לאחר רבע שעה,בעזרת מוט בלנדר טוחנים טחינה קלה.
7. מבשלים עוד 5 דקות.
8. שמים מעל קרוטונים וגבינה צהובה ומכניסים לתנור במצב של גריל להשחמה 5 דקות.
9. מוציאים מהתנור ומגישים.

מרק גריסים של תומר תומס

מרק גריסים של תומר תומס


מצרכים מרק גריסים :
500 גרם גריסי פנינה שטופים ללא השריה
3-4 שיני שום
מלח
כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות מרק עוף (לא חובה)
2 גבעולי סלרי
1 בצל בינוני
1 עגבניה בינונית
1 תפוח אדמה גדול
1 גזר גדול
רבע כוס שמן
2 ליטר מים חמים



אופן הכנה:
1. מחממים את השמן בסיר, בינתיים קוצצים את הבצל לקוביות בינוניות.
2. שמים את הבצל בסיר עם השמן ומטגנים עד למצב שהבצל שקוף.
3. חותכים את הגזר,התפוח אדמה,סלרי לקוביות ומוסיפים לסיר לאחר שהבצל נהיה שקוף. כמוכן גם את העגבניה חותכים לקוביות ושמים בצד.
4. מטגנים את הירקות ומערבבים, מגרדים את השום ומוסיפים לסיר.
5. מוסיפים את גריסי הפנינה לסיר ומערבבים, מוסיפים את המרק עוף(לא חובה ) ,פלפל שחור ואת קוביות העגבניה ומערבבים היטב.
6. מוסיפים 2 ליטר מים חמים,מביאים לרתיחה ומבשלים כ-40-50 דקות עם מכסה מעט פתוח על להבה בינונית.
7. לאחר 20 דקות בודקים את מצב הנוזלים, אם צריך להוסיף עוד חצי ליטר מים חמים .
8. לאחר 40 דקות מאז הרתיחה,בודקים את המרק ואת הטעמים ,מקשטים בפטרוזיליה ואפשר לשים מיץ לימון טרי מלמעלה ומגישים.

מרק חרירה מרוקאי מתכון של תומר תומס

מרק חרירה מרוקאי (מרק עדשים) קל להכנה – תומר תומס

מתכון למרק חרירה:

קוביות עגבניות
גרגירי חומוס שלמים
עדשים ירוקות
כוס איטריות דקות
חצי כוס שמן זית
קמח לבן
כמון
3 שיני שום
2 כפות מרק עוף
רבע כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית כורכום
סלרי
2 בצלים קטנים או אחד גדול
חצי חבילה פטרוזיליה
חצי חבילה כוסברה
1 לימון
2 ליטר מים רותחים



הוראות הכנה:
1. מחממים את השמן זית ובמקביל פורסים את הבצל.
2 שמים את הבצל בשמן ומטגנים.
3. מסננים את החומוס ,העדשים והעגבניות מהנוזלים,.
4.לוקחים את הסלרי,מסירים את העלים וקוצצים.
5. קוצצים את הכוסברה, ומוסיפים לסלרי הקצוץ,
6. פורסים את השום ומוסיפים לבצל בסיר ומוסיפים את הכורכום,פפריקה,פלפל שחור ומערבבים היטב.
7. מוסיפים לסיר את החומוס,עדשים ירוקות, וקוביות העגבניות ומערבבים היטב.
8. מוסיפים אל הסיר את הכוסברה והסלרי וממשיכים לערבב.
9. מוסיפים את מרק העוף ומערבבים,
10. מוסיפים את המים הרותחים ומביאים לרתיחה.
11. מכסים את הסיר , מנמיכים את האש ומבשלים כ-20 דקות נוספות.
12. לוקחים 2 כפות קמח+ חצי כוס מי ברז קרים ומערבבים טוב שלא יהיו גושים.
13. לאחר 10 דקות בישול, מוסיפים את הכמון ומלח במידה וצריך.
14.תוך כדי ערבוב מוסיפים אל הסיר את הקמח המעורבב עם מים.
15. 5 דקות אחרי שהוספנו את הקמח, מוסיפים את האיטריות ומבשלים 5 דקות נוספות.
16. מוסיפים ממיץ מלימון אחד ומערבבים.
17. מסירים מהאש ומקשטים בפטרוזיליה ומגישים.

בהצלחה

מרק שורבה טריפולטאי מתכון של תומר תומס

מרק שורבה טריפולטאי מתכון

מצרכים למרק שורבה טריפולטאי

שמן
2 כפות רסק עגבניות
1 פלפל חריף ( לא חובה , אפשר יותר למי שאוהב יותר חריף )
5 שיני שום קצוצות.
2 כפיות גדושות של פפריקה
2 כפיות גדושות של פפריקה מתוקה גרוסה
חצי כפית פלפל שחור
1.5 ליטר מים
מלח
200 גרם פסטה לכל ליטר מים
לימון

אופן הכנת המרק שורבה:

1. בסיר על אש בינונית שמים כחצי כוס שמן,מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים.
2. מוסיפים לסיר את הפלפל החריף וממשיכים בטיגון.
3. לאחר שהרסק מחליף צבע מוסיפים לסיר את שיני השום ומטגנים(זהירות לא לטגן את שיני השום יותר מדיי).
4. מוסיפים את התבלינים: פפריקה,פפריקה מתוקה גרוסה,פלפל שחור ומטגנים עד שמתקבל צבע יפה.
5. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה ונותנים לזה להתבשל כ-10 דקות ומוסיפים את המלח (לפי הטעם ) .
6. מוסיפים את הפסטה ומבשלים בין 8-10 דקות.
7. מגישים וסוחטים לימון טרי מעל.
ניתן לקשט בפטרוזיליה מעל.
מומלץ לימים הגשומים של החורף.
המתכון באדיבות תומר תומאס-בשר ברמה אחרת

בתאבון!!!